רודי ג'וליאני - מיתוג בצל אסון - יורי גנקין
בעוד יומיים ימלאו עשר שנים לאסון התאומים ששינה את פני העולם, לפיגוע הטרור הגדול ביותר בכל הזמנים. בין אלפי ההרוגים ועשרות אלפי הפצועים באותו יום קשה מנשוא, היה זה ראש עיריית ניו-יורק, רודי ג'וליאני, אשר הפך בין לילה מראש עיר מוצלח למיתוס בלתי נשכח. ג'וליאני נקלע לסיוט שהפך למציאות אך לא נסוג בפני האתגר הגדול – להשיב את התקווה לתושבי ארצות הברית בכלל ולתושבי עירו בפרט. הכירו את המותג רודי ג'וליאני.
רודי ג'וליאני נולד בשנת 1944 בניו-יורק וסיים תואר במשפטים בהצטיינות יתרה בשנת 1968. עם השנים התקדם במעלה סולם הדרגות עד אשר הגיע ב-1983 למשרתו הציבורית החשובה ביותר עד לאותו הרגע – התובע הכללי של מחוז דרום ניו-יורק. בתפקידו זה נודע ג'וליאני בזכות מלחמתו הבלתי מתפשרת בפשע המאורגן ובסוחרי הסמים מחד ובהונאות בתחום ניירות הערך מאידך. ב-1989 התמודד ג'וליאני על ראשות עיריית ניו-יורק אך הפסיד – בפער הקטן ביותר מאז ומעולם. ב-1993 הוא כבר כבש את המקום הראשון והפך לראש העיר הרפובליקאי הראשון מאז 1965.
במהלך שנות כהונתו המשיך רודי ג'וליאני במלחמתו בפשע המאורגן והפך את ניו-יורק לעיר הבטוחהביותר בארצות הברית. הישג חסר תקדים למטרופולין בסדר גודל של התפוח הגדול. מדיניות ה"אפס סובלנות" אותה פיתח יושמה מאז באינספור ערים ברחבי העולם. וב-1997 הוא נבחר שוב לתפקיד אך רק ב-2001 וכשברקע אסון חסר תקדים - הגיעה שעתו היפה ביותר.
ההתקפות על מרכז הסחר העולמי (בניגוד למה שרבים מדי טוענים גם בימינו אנו) לא היו מתוזמנות על ידי הממשל האמריקאי. הן תפסו את ארצות הברית כולה בהפתעה גמורה והיוו קריאת השכמה טראגית עבור כל אלה שסברו כי לא ניתן לפגוע במעצמה הגדולה בעולם. כל מי שזוכר את ה-11.09.2001 יודע בדיוק איפה הוא היה כשהמטוסים פגעו או כשהמגדלים התמוטטו. בניו-יורק שרר באופן טבעי כאוס מוחלט ורק אדם אחד הפגין קור רוח יוצא דופן ומנהיגות שאין שנייה לה – היה זה רודי ג'וליאני.
בשעות שאחרי האירוע מיהר ראש העיר לאזור האסון על מנת לסייע לפינוי ההרוגים והפצועים ואף לנחם את ההמונים. תושבי ניו-יורק לא ציפו מראש העיר שלהם להתרוצץ ברחובות כאחרון המסייעים – אך זה בדיוק מה שהוא עשה. באותו היום הפך ג'וליאני מראש עיריית ניו-יורק לראש עיריית ארצות הברית. כזכור, הנשיא לשעבר ג'ורג' בוש הבן אמר מספר מילים באותו הבוקר אך נעלם באופן מובן לחלוטין ממסך הטלויזיה עד שעות הערב. ג'וליאני מילא את מקומו והפך בצורה מעוררת השראה למרגיע הלאומי. הוא הבטיח כי למרות האסון ניו-יורק תמשיך לתפקד "ותהיה פה גם מחר" משום "שניו-יורק תשמש דוגמה לארצות הברית ולעולם – כי טרור לא יוכל לעצור אותנו". המילים האלה הפכו את ג'וליאני ליקיר האומה ולאיש השנה של טיים בשנת 2001.
רודי ג'וליאני הוכיח באותם ימים קשים מנשוא כי גם נבחר ציבור, רם מעלה ככל שיהיה הוא אחרי הכל בן-אדם שהפך לשותף מלא לאסון שפקד את עירו. יש ציניקנים שיגידו כי הוא עשה את זה משיקולים פוליטיים – אך תהיה זו טעות, שכן נכון לאותה עת היה ג'וליאני מנוע מלהתמודד לכהונה שלישית בתפקידו. הוא עשה את זה כי היה לו ברור שהוא בראש ובראשונה אזרח אמריקאי – אחד מכל מאות הכבאים והשוטרים אשר קיפחו את חייהם בניסיון להציל את הלכודים. גם הוא היה שם.
כבר עשר שנים מדברים על ג'וליאני בתור מועמד ראוי לנשיאות ארצות הברית. מחלת הסרטן, בעיות בחיים האישיים, גילו המתקדם ומספר החלטות אסטרטגיות לא נכונות מנעו ממנו להגיע לתפקיד. רודי ג'וליאני לא ייבחר לנשיאות ארצות הברית ב-2012 אך הוא ייזכר לעד כאחד מנבחרי הציבור המשפיעים ביותר בארצות הברית – בזכות קור הרוח והמנהיגות יוצאת הדופן שהפגין. גם משבר חסר תקדים יכול לייצר מותג – וכזה הוא רודי ג'וליאני.
כותב הפוסט הוא יורי גנקין – יועץ אסטרטגי המתמחה בתחום המיתוג האישי והעסקי - מייסד ומנהל The Brand