כמעט ואין אחד (או אחת) בינינו שלא ישמח להתענג על עוגת גבינה נימוחה וטעימה, אם בתור קינוח מפנק לאחר ארוחה טובה או לצד כוס קפה של צהריים. מתכונים כאלה הם מהסוג המבוקש ביותר.
אכן, עוגות גבינה נמנות על אחת מן סוגי העוגות הביתיות הפופולאריות ביותר, דבר אשר נובע בעיקר מטעמן הנהדר, מרקמן הקטיפתי – כל זאת בשילוב הפשטות היחסית הגלומה בהכנתן.
אז איך מכינים עוגות גבינה בעלות מרקם קטיפתי וטעם נפלא?
צירפנו לכם מתכון קל ופשוט להכנת עוגת גבינה טעימה ופשוטה, במרק קטיפתי ומפנק.
מצרכים להכנת עוגת גבינה
· חומרי הגלם הדרושים להכנת תחתית הבצק
o 100 גרם חמאה אמיתית לא קרה (עדיף בטמפרטורת החדר)
o 1 ביצה.
o 1/2 כוס סוכר.
o כוס קמח.
o גרידת לימון – שתי כפות.
· חומרי הגלם הדרושים להכנת בלילת עוגת גבינה
o גבינה 9 אחוז -750 גרם
o קרם פרש - 200 מ"ג
o 1/2 כוס סוכר.
o 5 ביצים.
o 4 כפות קמח (תופח)
תהליך ההכנה
· תהליך הכנת בצק העוגה
o תחילה יש לערב את כלל חומרי הגלם של הבצק וללוש אותו עד לקבלת אחידות בבצק.
o רידוד הבצק על פני תחתית תבנית בעלת קוטר של כ 26 ס"מ (פחות או יותר).
o לאחר סיום הרידוד, יש להכניס את התבנית עם הבצק לתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) ולאפות במשך כעשר דקות. חשוב לשים לב שהאפייה תתבצע ללא קבלת צבע (כמידת האפשר).
· תהליך הכנת הבלילה
o תחילה יש להקציף את החלבונים בצירוף הסוכר עד לקבלת קצף אחיד
( חשוב להקפיד שהקצף לא יהיה "חזק" מדי).
o לאחר מכן, מערבבים בקערה נוספת את הקמח, החלמונים, הגבינה והקרם פרש עד לקבלת תערובת אחידה.
o לאחר מכן יש לערבב את הקצף עם התערובת בתנועות עטיפה (קיפול) אחידות עד לקבלת תערובת אחידה.
o לסיום, יש לצקת את התערובת על הבצק האפוי חלקית ולהכניסו לתנור שחומם מראש לכ200 מעלות ולאפות כרבע שעה. לאחר מכן, יש להנמיך את חום התנור ל 180 מעלות ולאפות למשך 40 דקות נוספות. ניתן לבדוק האם בתום זמן האפייה אכן עוגת גבינה מוכנה על ידי שימוש בקיסם - מחדירים לבטן העוגה ובמידה והוא יוצא יבש, העוגה מוכנה. לאחר שהעוגה מוכנה יש להשאירה בתנור הכבוי לשהות נוספת של כ 20 דקות.
סיכום
עוגות גבינה מהוות פתרון טעים, חגיגי ופשוט לשלל אירועים. המתכון המצורף מהווה דרך מנצחת להכנה פשוטה של עוגה בעלת מרקם קטיפתי אשר תזכה אותך במחמאות רבות. חשוב לציין, כי ככל עוגה אחרת גם כאן ניתן ואף רצוי לשלב טאצ' אישי ולשכלל את המתכון ולשדרגו על ידי תוספות שונות, כדוגמת ציפויי פירות, קצפות ושוקולד.