סוגי עוגיות:
- עוגיות אפויות המבוססות על גרסאות של בצק פריך - סוג זה נאפה עד שהוא קשה למדי, ולרוב נשמר לאורך זמן ללא קירור. לרוב עוגיות אלה נקרצות מבצק מרודד באמצעות כלי חיתוך בצורות מיוחדות, או באמצעות הידיים או כלי מטבח נפוצים. לסוג זה משתייכות העוגיות הפופולריות ביותר בארצות הברית, עוגיות השוקולד צ'יפס (שבבי שוקולד). קיימות גרסאות רבות לעוגיות אלה, כולל עוגיות-ענק המכילות סוגי שוקולד שונים, פירות יבשים, דגנים ועוד. לסוג זה שייכות גם אוזני המן, הנחשבות בעולם לעוגיות ישראליות.
- עוגיות שפריץ - בדרך כלל עשויות ממסה שומנית או ממרנג ומזולפות בעזרת שק זילוף. בישראל מכונות עוגיות העשויות חלבוני ביצה מוקצפים עם סוכר "נשיקות".
-ישנן גם עוגיות מסורתיות הדורשות עבודת-יד, כמו למשל עוגיות המעמול המרוקאיות שדורשות גלגול ידני של כל עוגייה סביב מילוי האגוזים. הגרסאות התעשייתיות של העוגיות המסורתיות נוקטות לרוב ב"קיצורי דרך", כמו מריחה של מלית דלילה יותר על הבצק המרודד, גלגול הבצק ל"נקניק" וחיתוכו בעזרת מכונה.
- אלפחורס - אלו הן עוגיות ארגנטינאיות טעימות, בד"כ ממולאות בריבת חלב.
עוד סוגים של עוגיות ניתן למצוא בוויקיפדיה תחת המילה "עוגייה".
עוגיות שוקולד
עוגיות שוקולד הן אחד מן הקינוחים האהובים על כולנו, והסוג הנפוץ ביותר של עוגיות, כמעט כולם אוהבים על עוגיות שוקולד ומחפשים מתכונים טובים לעוגיות, ולכן הכנו מתכון לעוגיות שוקולד במיוחד בשבילכם. המתכון נבדק ונמצא איכותי וטעים!
קישור למתכון: מתכון לעוגיות שוקולד
קרדיט ל- מתכונים על מתכון העוגיות, בתיאבון לכולם!