רבים חוששים לאפות בגלל דאגתם שהעוגה תצא נמוכה או שתיפול באמצע האפייה. למרות שנראה לכם שמדובר בעניין של כישרון לא כך הדבר: מדובר בעניינים טכניים של בישול ואפייה, ואפשר ללמוד אותם.
מתכוני מתוקים מוצלחים
אפשר ללמוד מתכוני עוגות שגם מצליחים ללא חשש. כל מה שצריך לעשות הוא לעקוב בדיוק לאחר המתכון ללא שום שינויים ולהקפיד עם כלים נקיים מאד. אם תעשו כן – תשמרו על הכלים וגם על המתכון, הסיכוי של מתכונים למאפים שתעשו לצאת מבריקים וגאים. ובכל זאת, בואו נעבור על מספר מקרים שקורים בדרך כלל והדרך להסבירם / למנוע אותם.
העוגה צנחה – מה עושים?
נניח וניסיתם לעשות עוגה שיש בה הקצפה של חלבונים, והיא צנחה. מדוע זה קורה? מכמה סיבות: הקצפת יתר, יותר מדי נוזלים, עבודה עם מקצף שאיננו נקי ויבש במאה אחוז, פתיחת דלת התנור בזמן האפייה. הקפידו לא לעשות זאת! מבטיחים שיצא טוב... פתרונות אפשריים הם, אם המתכון מאפשר, לאפות לזמן ארוך יותר אך בטמפ' נמוכה יותר, אולי להוסיף עם שפריצר קצת מים, כדי להוסיף לחות לעוגה. מתכוני מתוקים דורשים לחות רבה. חשוב גם להקפיד על תבנית משומנת ו/או מקומחת לפי דרישות המתכון. חשוב לדאוג לעשות את קצף החלבונים נכון ובמידה שדורש המתכון, אחרת תהיה לכם בעיה.
טיפים נוספים להבטחת יציאת העוגה נכון וטוב: אם אתם עושים שימוש בקמח שאתם מנפים בבית, נפו אותו בסמוך לאפייה. חשוב להקציף את הביצים והסוכר לקצף יציב ומבריק אבל לא קשה; קודם הקציפו את הביצים עם מעט סוכר על מהירות נמוכה, אח"כ הוסיפו את שאר הסוכר (לאחר כ-3 או 4 דקות) במהירות גבוהה יותר. אם תקפידו על טיפים אלון – וכמובן לעקוב אחרי המתכון במדויק ללא שינויים, הסיכוי שהעוגה לא תצנח בתנור גבוהים מאד. בהצלחה!