בירור עם אנשי מקצוע
כך או כך, אם אתם חשים שאתם מחזיקים ברעיון מבריק, כזה שיענה על צרכיהם של אנשים רבים, עליכם לברר לעומק עם אנשי מקצוע לגבי האפשרות של רישום הרעיון כפטנט. בשלב הזה בדרך כלל עורך פטנטים לוקח על עצמו את תפקיד הסיוע ברישום הפטנט.
עליכם להגיע לחברה המתמחה ברישום של פטנטים. חברה כזו תוכל לעזור לברר אם הפטנט שלכם כבר רשום במשרד הפטנטים, כאשר לצד זאת, במידה והרעיון שלכם לא רשום, היא תשמח לעבור ביחד אתכם את ההליך הארוך והמייגע שכרוך ברישום פטנטים במדינת ישראל.
איך יודעים אם הרעיון טוב?
אף פעם אי אפשר להיות בטוחים אם הרעיון שלכם באמת יעיל, והוא כזה בעל ערך אמיתי. הדרך הטובה ביותר לדעת היא פשוט לנסות. אך בטח תשמחו לדעת שהחברה שתלווה אתכם בתהליך תשמח לייעץ לכם ולהציע לכם רעיונות לשיפור הרעיון והפיכתו ליותר פונקציונלי.
חשוב להבין שרישום של פטנט במדינת ישראל זה הליך שנמשך בדרך כלל שנתיים לפחות. כך שבזמן ההמתנה, תוכלו לגייס משקיעים שיעזרו לכם לפתח את הרעיון ולהפוך אותו מרק רעיון למוצר מהפכני בסופו של דבר. כל עורך פטנטים שתבחרו יצטרך בסופו של דבר לדאוג להליך רישום הפטנט שלו מתחילתו ועד סופו, על אף שמדובר בתהליך ארוך ומייגע, כאמור.
לסיום, אם אתם רוצים לרשום את הרעיון שלכם בראשכם כפטנט, פשוט גשו לחברה המתמחה ברישום פטנטים. החברה תחתום אתכם על הסכם סודיות, כך שאין לכם מה לדאוג מבחינת זה שיגלו את הרעיון שלכם לגורמים חיצוניים.
בכל אופן, גם אם התהליך הזה נראה לכם מעט מסורבל וארוך, אל תוותרו. עדיף לנסות לפחות להגשים את החלומות שלכם מאשר להתבגר בידיעה שאפילו לא ניסיתם. הרי בסופו של דבר חיים פעם אחת.