הסעודה שמגישים אולמות אירועים או גני אירועים בעת חתונות היא אחד מהפרמטרים המרכזיים אשר יקבעו את מידת ההנאה של המוזמנים מהאירוע של זוגות אשר מתחתנים. לאחר הריקודים וקבלת הפנים, המזון שיוגש במסגרת חתונות אמנם מהווה אתנחתא מהפיזוזים על במת הריקודים - אולם יש לו משמעות גדולה בזיכרונות הטובים או הפחות טובים שיהיו למוזמנים מהאירוע. כיצד בוחרים את הקייטרינג המושלם עבור חתונה?
לפני פירוט סוגי הקייטרינג שמגישים אולמות אירועים או גני אירועים, חשוב לשים דגש רב על התאמת האוכל שיוגש אל סגנון ואופיים של המוזמנים. נסו להתייעץ איתם מבעוד מועד, בטרם ההתחלה של חתונות, כדי לברר איזה סוג של קייטרינג יתאים להם. כדי להיות בטוחים, נהוג לרוב לספק תפריט בשרי עם אופציות מגוונות לצמחונים - במידה וחלק מהמשפחה המוזמנת היא שומרת מסורת, חשוב לשים דגש על תפריט כשר ולביצוע חתונות בעסק המחזיק בתעודת כשרות תקינה.
ניתן לחלק את הקייטרינג שמגישים אולמות אירועים או גני אירועים שחוגגים עם זוגות מתחתנים, לשני תחומים מרכזיים: תפריט בופה בו המוזמנים מגישים לעצמם, או תפריט הגשה בו מלצרים מניחים את המנות בשולחן של המוזמנים. במידה וחלק ניכר מהמוזמנים בחתונה הם אנשים מבוגרים, או כאלה הסובלים מלקויות גופניות שונות, מומלץ להמעיט את התזוזה באולם האירועים של חתונה ולספק תפריט הגשה.
היתרון המרכזי של חתונות עם קייטרינג בופה הוא שהמנות השונות פרושות לעיני המוזמנים, מה שמקנה תחושה של תפריט עשיר ומגוון. המוזמנים אינם תלויים בהגעתם של המלצרים, והם יכולים לגשת בשנית אל הבופה בכל עת ולקחת את כמות המנות המתאימה להם. קייטרינג בופה של חתונה מאפשר לנוע בחופשיות באולם, כשכל מוזמן מחליט מתי הוא רעב ומתי הוא נח, או חוגג עם זוגות אשר מתחתנים.
ואולם, קיימים מספר חסרונות של בופה אולמות אירועים או גני אירועים במסגרת חתונה - בעיקר בתחילת הבופה, עשוי להתעורר בלאגן משום שהמונים נוהרים לעבר עמדות המזון, מה שעלול לגרום לעוגמת נפש עבור חלק מהמוזמנים. מכאן גם קיים היתרון של תפריט הגשה, שמתבלט ביתרונות של סדר ונוחות שישמרו על האירוע של זוגות אשר מתחתנים.