בני עדות המזרח יודעים לעשות שמח. זו לא אמירה "גזענית" אלא כזו שכל בן עדות המזרח יאשר בשמחה ובגאווה. שיא השמחה בקרב בני עדות אלו הוא ללא ספק בשני אירועים בעלי קשר משותף – מסיבת החינה ומסיבת החתונה.
לעשות שמח במסיבת חינה
מסיבת חינה היא למעשה טקס אירוסין רשמי בקרב בני עדותך המזרח. בטקס הזה "מסמנים" את הכלה לפני החתונה באמצעות מריחה של חינה על כף ידה, וכך למעשה יודעים ביום החתונה שהיא הכלה המיועדת אותה בחר החתן להנשא לו.
טקסי חינה נהוגים בקרב בני עדות שונים ולכן ניתן למצוא מסיבות חינה בסגנון מרוקאי, פרסי, תימני, עיראקי, טריפוליטאי, תוניסאי, הודי ואף כמה אחרים. כולם בעלי המכנה המשותף שתואר זה עתה אך עם התאמות שונות לפי המסורת של בני אותה העדה. עוד דבר משותף לכולם הוא שבמסיבת חינה "עושים שמח" עם הרבה צבע, מוסיקה וריקודים בהתאם לבני אותה העדה. יש מי שאומרים שהשמחה ו"המסיבה" באירוע החינה עולה על זו שמתקיימת במעמד החתונה עצמו, אבל זה כבר עניין ספציפי לכל אירוע ואירוע כמובן.
אחת הדרכים הנפוצות לחגוג אירוע חינה כפי שצריך הוא באמצעות הזמנה של רקדנית בטן לחינה אשר מגיעה בתלבושת מסורתית עם הרבה בדים צבעוניים, נצנצים וחלקי גוף מעט חשופים והיא עורכת ריקודים אותנטיים בסגנון המתאים לחוגגים באירוע החינה.
רקדנית בטן לאירועים אשר עורכת ריקודים במסיבת חינה בד"כ איננה מגיעה לבד ומצטרפים אליה מספר נגני דרבוקה ו\או מתופפים שמוסיפים קצב ועניין לאירוע המדובר עם הרבה שמחה ושילוב של החוגגים סביב הרקדנית ולאחר מכן ברחבת הריקודים בעצמם.
לעשות שמח במסיבת חתונה
עבור כל מי שערכו מסיבת חינה כפי שצריך, עם הרבה שמחה, רקדנית בטן ונגנים, יהיה קשה להוריד הילוך בטקס החתונה ובנוסף לתקליטן יש רבים שיבחרו להביא גם רקדנית בטן לחתונה כדי לשמור על רף השמחה ואף להעצים אותו ככל שניתן.
כאן כבר תגיע רקדנית בטן עם להקת מתופפים\נגני דרבוקה שיקיפו אותה ויש מי שאף יוסיפו להקה המנגנת בסגנון מסורתי של בני אותה העדה כדי לעשות עוד יותר שמח ולאפשר לרקדנית לרקוד באווירה קסומה כאילו נלקחה ממסיבת אלף לילה ולילה אי שם לפני שנים רבות.
חתונה עם רקדנית בטן, נגנים ולהקה זו ללא ספק לתת כבוד למסורת, להורים ולבני המשפחה בני העדה אשר חשוב להם להיות באירוע אותנטי מלא רגש ושמחה ולא בעוד אירוע "רגיל" בו חוגגים חתונה רק סביב הבופה ורחבת הריקודים.