כשמדברים על תקופת מיתון מתכוונים לתקופה ארוכה יחסית של פעילות כלכלית מואטת בכלל המשק מיתון בדרך כלל גורר עמו ירידות מחירים, צמצום של הייצור והמסחר וירידה בתעסוקה.
ככל שהמיתון חמור יותר, כך גדלים ממדי התופעות , בגלל שפגיעה בחברה אחת או בענף אחד מתפשטים למגזרים אחרים במה שנקרא "אפקט הדומינו".
למיתון חמור ומתמשך קוראים שפל כלכלי. בשפל כלכלי מחריפות התופעות של מיתון - אבטלה, פשיטות רגל של עסקים, צמצום הפעילות העסקית והכלכלית. בנוסף בתקופת מיתון יש בדרך כלל בלבול חוסר ודאות וצמצום מתן אשראי לעסקים ע"י הבנקים.
המיתון פוגע בכל האנשים בכל המגזרים ובכל הענפים, חלקם בצורה חלקית וחלקם בצורה מלאה. ישנה ירידה בפעילות הכלכלית ומטבע הדברים חברות מצמצמות פעילות דבר שגורר פיטורי עובדים, לעובדים המפוטרים אין כסף והם מצמצמים בהוצאות - לא מבזבזים, עצמאים ובעלי עסקים שמספקים מוצרי מותרות נפגעים וחלקם הגדול מגיע למצב של פשיטת רגל.
בזמנים קשים אלו העסקים ששורדים או מצליחים עושים זאת בזכות ניהול נכון וקבלת החלטות נכונות ומתאימות לעסק שלהם. כל עצמאי או בעל עסק שיש לו כישורי ניהול והעסק שלו בנוי על ארבעת יסודות הניהול (הנהלה,שיווק ומכירות, כספים ותפעול) ויש לו תשתיות איתנות, בונה לעצמו תוכנית חרום שתעזור לו לעבור את תקופת המיתון בצורה חלקה ככל שניתן.
הטיפ החשוב שברצוני לתת לכם הוא, תערכו ותתכוננו למיתון כבר היום - תשפרו את המיומנויות שלכם ואת ההשכלה הפיננסית תשפרו למשל את כושר הניהול שלכם - תלמדו ותתרגלו בכלים אימוניים וכלים עסקיים ותשתמשו בהם. כדי להצליח בשוק העסקים של היום, צריך להשתפר כל הזמן, להשתתף בקורסים בניהול ולהשתמש בידע, להיות קשובים לשינויים בשוק כדי שאפשר יהיה לקבל החלטות טובות ונכונות לעסק שלכם.
בהצלחה..