יפוי כוח הינו מסמך בו אדם ממנה אדם אחר לפעול בשמו (מכוח חוק השליחות), בפעולות משפטיות מסוימות המנויות באותו ייפוי כוח. בעת לקיחת הלוואה מבנק למשכנתאות לצורך מימון רכישת מקרקעין (דירה, בית, או כל נכס נדל"ן אחר), יש לחתום על יפוי כוח בפני נוטריון.
במסגרת הליך נטילת משכנתא, הלווה משעבד את הנכס הנרכש לטובת הבנק לשם הבטחת תשלום הלוואת המשכנתא לבנק, כאשר הבנק גם דורש מהלווים (רוכשי הנכס) לחתום על יפוי כח נוטריוני לטובתו, המסמיך את נציגי הבנק לפעול לצורך ביצוע פעולות משפטיות שונות בעתיד הקשורות במשכנתא, כגון : רישום הערות אזהרה ורישום המשכנתא בלשכת רישום המקרקעין (טאבו), הופעה ברשויות בשם הלווים (רוכשי הנכס) בקשר למשכנתא, לצורך מכירת הנכס במקרה של אי-תשלום משכנתא (בהליכי כינוס נכסים), ועוד.
במקרה זה ישנה הצדקה ברורה לכך, כי מסמך מסוג זה יהיה באמצעות יפוי כוח נוטריוני, שכן פעולת השעבוד ויתר הפעולות המשפטיות הכלולות ביפוי הכוח הינן בעלת השלכות עצומות. לכן, כדי למנוע זיוף של יפוי כוח כזה, או כל טענה אחרת לגבי נפקותו מצד הלווים כלפי הבנק, הוא חייב להיות מאומת ע"י נוטריון.
יפוי הכוח לבנק למשכנתאות הוא בלתי חוזר, דהיינו, לא ניתן לביטול.
לשם כך, עליכם להצטייד בתעודת זהות (לחילופין, דרכון ישראלי), עם תמונה עדכנית, להציגה בפני הנוטריון ולחתום אישית ובפניו על מסמך יפוי הכוח אותו קיבלתם מהבנק שלכם. לתשומת לב, עליכם להתייצב בעצמכם בפני הנוטריון לצורך החתימה (וכאשר, למשל, שני בני-זוג צריכים לחתום, לא מספיק שרק אחד יחתום על הטפסים בפני הנוטריון ואילו השני יחתום מראש על הטפסים בבית, אלא חובה על שניהם להגיע ולחתום).
אישור נוטריוני ליפוי כוח לבנקים למשכנתאות, כרוך בפרוצדורה פשוטה וקצרה, הדבר לרוב נעשה ע"י נוטריון מהיום להיום ולוקח דקות ספורות.