רוב האנשים יודעים את היתרונותוהחשיבות לבריאות שיש בשימוש באומגה 3, אבל האם מישהו מכיר את החשיבות של אומגה 6 או יודע את החשיבות של שמירה ואיזון של שני החומצות שומן האלה. בואו ללמוד מדוע זה חשוב, ומה הוא איזון נכון.
קודם כל חשוב להבין את שתי החומצות אומגה 3 ואומגה 6.
אומגה 3 שייכת למשפחת חומצות שמן לא רווי. מחקרים הראו כי אומגה 3 תורמת רבות לבריאות המוח ולתקינות פעילות הלב.
כמו כן, היא גם מסייעת במניעת סרטן, עוזרת בשיפור וחיזוק המערכת החיסונית ומסייעת בהפחתת והקלה בדלקות פרקים.בנוסף לכך אומגה 3 חשובה מאוד ומשפיעה על תינוקות במהלך החודשים הראשונים של חייהם כאשר הם ניזונים מחלב אם
אומגה 6 היא גם שייכת למשפחה של חומצות שומן חיוניות אבל אלו הן חומצות דלקתיות. צריכה עודפת של אומגה 6 יכולה להשפיע על הבריאות בצורה שלילית אל חשוב לזכור שאומגה 6 זה לא דבר רע ובכל זאת יש בה צורך כדי שהגוף שלנו יתפקד.
כדי לשמור על הבריאות, צריך לשמור עלה איזון של אומגה 3 ו אומגה 6. כשאר לא עושים זאת, בעיות בריאותיות כמו בעיות לב ודלקות יכולות להופיע.
היחס התקין של אומגה 3ואומגה 6צריך להיות בערך 1:1 או 4:1. במקרים קיצוניים כמו בדיאטה אמריקאית טיפוסית, היחס הוא בערך 10:1 עד ל - 30:1 ועקב החוסר איזון הזה ישנם התקפי לב, קצב לב לא סדיר, דלקות פרקים ,דיכאון וסרטן.
כדי לשמור על האיזון בין אומגה 3 ו אומגה 6 מומלץלאכול יותר מזון שמכיל יותר אומגה 3 כמו זרעי פשתן, סלמון וטונה ובמקביל להוריד את הצריכה של אומגה 6 על ידי צמצום כמות אכילת בשר, שמן ירקות, ותירס.
אפשרות נוספת היא גם לקחת תוסף של אומגה 3, ולצמצם את כמות צריכת אומגה 6, חשוב לשמור על האיזון ביניהם כדי לשמור על הבריאות.