חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

כיצד להופיע בפני הוועדה הרפואית- מאמר 2 - כללים להעברת מסר בצורה אפקטיבית בתוך 20 שניות

מאת: ד"ר עודד שראלביטוח לאומי25/07/20092110 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

הקדמה -

מאמר זה הינו אחד מסדרה של עשרות מאמרים שכתבתי, שמטרתם לתת מידע מקצועי לחולים ונפגעים, כיצד לממש את המגיע להם, כצעד חשוב בשיקום ובחזרה לחיים. חלק מהמאמרים דן בפרוצדורות השונות, כיצד לגשת לוועדות רפואיות בביטוח הלאומי, מס הכנסה, משרד הביטחון, קרן הפנסיה, חברת הביטוח. מאמרים אחרים, חשובים אף יותר, מתארים את התהליך האפשרי של חזרה לחיים, מתוך כוחות פנימיים. כיצד להפוך את המצוקה הבריאותית, לנקודת הזדמנות?

הנני רופא ומשפטן. לאחר שחליתי מאד בעצמי; ולאחר שאחד מילדי נפגע קשה בפיגוע התאבדות, כחייל - הבנתי מקרוב את עולמם של החולים והנפגעים. הבנתי עד כמה יש צורך בהקטנת הנזק הכלכלי, שמתלווה תמיד לנזק הבריאותי. עד כמה קשה לחולה להשתקם, כאשר יש לו אי נוחות, או אפילו מצוקה כספית. הבנתי גם עד כמה קשה להתמודד מול הוועדות הרפואיות השונות, המנוכרות ולעיתים אף מזלזלות.  נרתמתי לעניין, שכן כרופא ומשפטן יש לי את כל הכלים הדרושים על מנת להצליח לקבל את מה שמגיע בוועדות הרפואיות. לקבל את מה שמגיע לפי החוק והדין. מה שמגיע כדי לסייע לו להשתקם, או לפחות לא להידרדר. לאחרונה התחלתי לכתוב את הידע שלי ולפרסמו באינטרנט, כשירות עבורך. בנוסף הנני פועל בחברת בר מדיקס - למימוש זכויות רפואיות  הפועלת מתוך הבנת החולה והנפגע, בצורה מקצועית ובגישה מאד אכפתית     http://www.barmedics.co.il

כללים להעברת מסר בצורה אפקטיבית בתוך 20 שניות

א.      הצורך

פעמים רבות בחיינו  נוצר הצורך להעביר מסר לאדם אחר בתוך זמן מאד קצר, על מנת ליצור אצלו את העניין ותשומת הלב לנושא שאנו מעלים. הצורך קיים במקרים רבים בחיים, כמו:  בראיון לעבודה חדשה, בשיחה עם משקיע פוטנציאלי, בשיחה עם המרצה, בבקשת הלוואה ממנהל סניף הבנק, פנייה לבחורה בפאב ועוד ועוד. הכלל הוא "יש רק הזדמנות אחת לעשות רושם טוב בפעם הראשונה" – כלל, שכל איש שיווק ברמה הגבוהה ביותר לומד.

האם אפשר להתכונן כיצד להעביר את עיקרי הדברים, למשוך תשומת לב, לא לעורר התנגדות, אלא ההפך לעורר עניין – וכל זה בתוך כ- 20 שניות?  במילים אחרות – האם אפשר "למכור", או "לשווק" את הבעיות הרפואיות שלנו לרופאי הוועדה, על מנת לקבל את מה שמגיע לנו?

כאן החובה להדגיש – לספר מה יש לנו, מבלי לשקר, או להגזים.

מטרת המאמר לדון בדרך כיצד להופיע נכון בפני הוועדה הרפואית. לפי מחקרים שנעשו בבריטניה ובארה"ב, רופא קוטע בדרך כלל את דברי החולה בתוך כ- 18 עד 20 שניות ומתחיל לשאול אותו שאלות. גם בארץ כך קורה. הדבר נובע מהצורך של הרופא לשמוע את סיפורו של החולה לפי הדרך והמילים להם הוא רגיל, על מנת להיות יותר מדויק. אין הדבר נובע מארוגנטיות, אלא מהחינוך הרפואי אותו עבר.

במקרה של וועדה רפואית, הרופא היושב בה אינו מתפקד כרופא, אלא כ"שמאי רפואי", שאצה לו הדרך (לצער כולנו – הרופא מקבל שכרו לפי מספר הוועדות ולא לפי הזמן שהוא מקדיש לכל מקרה ומקרה) – הדבר מביא פעמים רבות לכך, שחלק מהסבל והתלונות של החולה המופיע בפני הוועדה לא נשמעות, או לא נלקחות בחשבון. שפתו של הרופא הינה "רפואית" והוא מצפה לשמוע דברים מתומצתים וברורים.

 ב.      תכנון התוכן

מדובר בתחום הרפואה, עם מונחים, מוסכמות וקבלת מסקנות מקצועיות. סביר שאין לך הידע הדרוש על מנת לתאר את המצב הרפואי בצורה מקצועית.

השיטה להתגבר על כך, מורכבת משני מרכיבים:

·       סיכום מקצועי בכתב של מצבך הרפואי בעזרת רופא מנוסה ומתמחה בתחום מימוש זכויות רפואיות. הסיכום כדאי שיכוון את תשומת הלב של רופאי הוועדה  לכל הבעיות הרפואיות הפעילות, או שבשלן נותרה נכות, תוך הדגשת הפרטים הרפואיים הקובעים את גובה הנכות בכל סעיף וסעיף. דוגמה – ברוב המקרים אין חשיבות להיקף הכאבים, אלא להגבלה התפקודית. כך למשל, כאבי הגב לא יקנו נכות, אלא מידת המגבלה של תנועות הגב ומידת החולשה המוטורית ברגליים, אם קיימת. סיפור דרמאטי של הסבל לא ישנה לגובה הנכות, לעומת ממצאים  בבדיקה גופנית, באמצעי הדמייה ובבדיקת הולכה חשמלית.

·       מכתב קצר שלך לוועדה, שיוגש על ידך בתחילת המפגש עם הוועדה, בו מפורטות הפגימות והמחלות, תוך הדגשת המגבלות התפקודיות שנגרמות לך.

תוכן דבריך לוועדה יכלול תקציר של מכתבך הקצר, שיוגש, כאמור, על ידך לרופאי הוועדה. ולמען ההדגשה – רק 30 מילים מתוך המכתב, לא יותר - אף אם יש לך "המון" מחלות.

שגיאה ראשונה שבדרך כלל עושים – מנסים להאריך בדיבור ובתיאור הסבל, על מנת להרשים את הרופאים,  כי "הם לא מרגישים מה שאני מרגיש".

 ג.       מבנה הדברים

בדרך כלל יש לנו נטייה להתחיל שיחה בדברים על עצמנו. שימו לב, שגם אתם מתחילים את רוב השיחות ב- "אני...".  זו השגיאה השנייה – יצירת ריחוק – "הינה אני כאן"

מבנה הדברים חייב שיהיה אחר-

·       ראשית- אתה / אתם – הרופא/ים ומזכיר הוועדה. "שלום, תודה שקבלתם אותי" (אפילו שברור הוא שהם חייבים לקבל אותך). אפשר וכדאי לתכנן עוד משפט קצר מאד המלווה בחיוך קטן ויצירת קשר עיין עם הרופאים. המטרה – ליצור תחושה של קשר יותר אנושי מהצד שלך. בבחינת - אתם אנשים ואני רואה זאת.

·       שנית – המסר – אותן 30 מילים מהפרק הקודם, המהוות רשימת הבעיות הרפואיות שלך.

·       שלישית – מה אני מבקש/ת -  "יש לי X בעיות. בבקשה התייחסו לכל אחת מהן"

 ד.      הופעה

הכלל הוא – דומה מושך דומה. הרפאים בדרך כלל מופיעים בתלבושת מסודרת, מגולחים ומסורקים. כדאי שגם אתם תופיעו כך. ללא איפור מודגש, או תכשיטים יקרים. רצוי תלבושת בהירה.

 ה.      שפת הגוף

מומלץ לדבר בקול נמוך ומונוטוני, ללא תנועות מוגזמות. להתנהג בדומה להתנהגותך בחיי יום יום.  הרופאים רגישים מאד להגזמות ולתיאטרליות.

 ו.        ריכוז והתכוונות

נושא זה הינו מעט מורכב. אנו יודעים שאנשים המאמינים בצדקתם, בדרך כלל מצליחים יותר. אם תגיעו לוועדה מתוך תחושה שהצדק עימכם, שיש לכם את אותן פגימות רפואיות קשות, כפי שמופיע בתיעוד הרפואי – הסיכוי שלכם יגדל. יש לבוא מרוכזים בהופעה בפני הוועדה, תוך ריכוז והתכוונות.  מבלי להיכנס למליצות – אולם לוחם הקרטה המאומן, מתרכז ומכוון עצמו, לפני שנותן מכה אחת ושובר 20 בלוקים. שחקן הכדורסל עושה אותו הדבר לפני שהוא זורק לסל וגם קולע. בוודאי שמעתם בטלוויזיה פעמים רבות על ההתכוננות המנטאלית של הספורטאים לפני תחרות, או משחק.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

עודד שראל - רופא' פיזיולוג  ומשפטן . משמש מנהל רפואי בחברת
בר מדיקס - החברה הראשונה למימוש זכויות רפואיות   טלפון:  1-700-702-707
לקבל מה את מה שמגיע לך בוועדות הרפואיות - ביטוח לאומי, מס הכנסה, משרד הביטחון (קצין התגמולים), קרן הפנסיה, חברת הביטוח

בר מדיקס מסייעת לחולים ונפגעים לקבל מה את מה שמגיע להם בוועדות הרפואיות - ביטוח לאומי, מס הכנסה, משרד הביטחון, קרן הפנסיה, חברת הביטוח.

בר מדיקס מסייעת בהצלחה מרובה בהליכים לקביעת זכאות כספית, כתוצאה מהבעיה הרפואית - כושר עבודה, קביעת נכות, נכות כללית, שירותים מיוחדים, תאונות עבודה, מחלת מקצוע, נפגעי איבה, פנסיית נכות, פגיעה בשירות ביטחון, החמרת מצב.

ד"ר שראל בעצמו חלה מאד ואחד מילדיו נפצע קשה בפיגוע התאבדות. לכן הוא מבין מאד ומקרוב, את מצבם של החולים ובני משפחותיהם.   מטרתה של בר מדיקס - להיות חלק מהשיקום של הנפגעים והחולים, על ידי הקטנת הקושי הכלכלי!

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת ד"ר עודד שראל

מאת: ד"ר עודד שראלביטוח לאומי25/07/092334 צפיות
המאמר נככתב לפי ניסיון מצטבר של חברת בר מדיקס, שהכינה אלפי אנשים כיצד נכון להופיע בפני הוועדה הרפואית. בר מדיקס - הינה החברה הוותיקה והמנוסה במימוש זכויות רפואיות. שימוש בכללים כיצד להופיע בפני הוועדה, ישפיע על התוצאות בוועדה.

מאת: ד"ר עודד שראלביטוח אובדן כושר עבודה25/07/099211 צפיות
המאמר הינו בחסות בר מדיקס החברה הוותיקה בארץ למימוש זכויות רפואיות. ביטוח כושר עבודה נועד לפצות את המבוטח במקרה של אבדן כושר העבודה. קבלת התביעה, דחיית התביעה, התיישנות, החמרת מצב. חובת הקטנת הנזק.

מאת: ד"ר עודד שראלביטוח אובדן כושר עבודה25/07/099055 צפיות
המאמר הינו בחסות בר מדיקס החברה הוותיקה בארץ למימוש זכויות רפואיות. ביטוח כושר עבודה נועד לפצות את המבוטח במקרה של אבדן כושר העבודה. הפרוצדורה. כיצד יש להוכיח אי כושר עבודה

מאת: ד"ר עודד שראלביטוח אובדן כושר עבודה25/07/092310 צפיות
המאמר הינו בחסות בר מדיקס החברה הוותיקה בארץ למימוש זכויות רפואיות. ביטוח כושר עבודה נועד לפצות את המבוטח במקרה של אבדן כושר העבודה. הגדרת אי כושר העבודה. כיצד להגיש בקשה?

מאת: ד"ר עודד שראלביטוח אובדן כושר עבודה25/07/091794 צפיות
המאמר הינו בחסות בר מדיקס החברה הוותיקה בארץ למימוש זכויות רפואיות. ביטוח כושר עבודה נועד לפצות את המבוטח במקרה של אבדן כושר העבודה. בעת ההצטרפות לביטוח מתבקש המבוטח למלא הצהרת בריאות.

מאת: ד"ר עודד שראלביטוח לאומי25/07/092899 צפיות
מוגש על ידי בר מדיקס - החברה המנוסה במימוש זכויות רפואיות. רבים נכשלים בוועדה רפואית. מה הם הכשלים העיקריים? האם סביר שהמוסד לביטוח לאומי ידריך את התובעים? שהחתול ישמור על השמנת?

מאת: ד"ר עודד שראלביטוח לאומי25/07/0914397 צפיות
מאמר זה הוגש בחסות בר מדיקס -החברה הוותיקה והמנוסה במימוש זכויות רפואיות. מהן הזכויות לנכה שהוכר בנכות כללית, מעבר לקצבה החודשית? שיקום מקצועי, שירותים מיוחדים, קצבת תלויים, הנחה בקופת חולים, הנחה בארנונה ועוד.

מאמרים נוספים בנושא ביטוח לאומי

מאת: מנחם כהןביטוח לאומי17/02/164510 צפיות
1. כללי סעיף 246 לחוק הביטוח הלאומי עוסק בתקופת אכשרה לגבי קצבת זקנה וקובע לאמור: "246. תקופת אכשרה (א) תקופת האכשרה המזכה לקצבת זקנה היא אחת מאלה: (1) 60 חודשים, בין שהם רצופים ובין שאינם רצופים, שבהם היה אדם מבוטח תוך עשר השנים האחרונות שקדמו לגיל המזכה אותו בקצבת הזקנה; (2) 144 חודשים שבהם היה אדם מבוטח, בין שתקופה זו רצופה ובין שאינה רצופה;

מאת: sharondan80ביטוח לאומי01/03/153191 צפיות
הפגישה עם הועדה הרפואית בביטוח הלאומי תכלול צוות רופאים מתחום הפציעה לצד אנשי מפתח אשר ישאלו שאלות בגין הנכות ויבקשו הדגמה של פעולות יום, יומיות על מנת לקבוע את דרגת הקושי ואחוזי הנכות המגיעים.

מאת: מנחם כהןביטוח לאומי25/08/143049 צפיות
פרק ו' לחוק הביטוח הלאומי (נוסח חדש), התשנ"ה-1995 (להלן - החוק), שבנספח מזכה בגמלה את מי שנפגע בתאונה וכתוצאה ממנה איבד את כושר התפקוד. הביטוח חל על תושב ישראל שמלאו לו 18 שנים וטרם הגיע לגיל הפרישה. "גיל הפרישה" מוגדר בסעיף 1 לחוק כ"הגיל הקבוע לגבר ולאשה, בהתאם לחודש לידתם, בחלק א' בלוח א'1" . גיל הפרישה לאשה תלוי בתאריך הלידה והוא עומד כיום על גיל 62. גיל הפרישה לגבר היה תלוי בתאריך הלידה וכיום הוא עומד על גיל 67. כלומר, מי שנפגע וגילו מעל גיל הפרישה לא יהיה זכאי לקצבת נפגעי תאונות לפי פרק ו'

מאת: מנחם כהןביטוח לאומי21/08/143715 צפיות
תיקון 159 לחוק הביטוח הלאומי

מאת: ארז כהןביטוח לאומי26/08/132418 צפיות
מהי מחלת מקצוע? האם רשימת המחלות היא רשימה סגורה? מהי תורת המיקרוטראומה? כיצד עליי לפעול למימוש זכויותיי?

מאת: יובל סמרה, עו"דביטוח לאומי13/08/132628 צפיות
לא פעם, משרדנו נתקל במקרים בהם הוועדה הרפואית בחרה להעניק לחולים במחלה זו נכות שאינה משקפת את מצבם האמיתי, או התאימה להם דרגת נכות רפואית מפריט ליקוי אחר בשיעור מופחת בהרבה. אז מה כדאי לכם לעשות ?

מאת: יובל סמרה, עו"דביטוח לאומי30/07/129757 צפיות
תפקידו של התיעוד הרפואי לא מצטמצם רק להוכחת הנזק והטיפול הרפואי לו נזקק הניזוק. אומנם, קיימת חשיבות לכך שהמסמכים הרפואיים יכללו תיעוד רפואי רב ככל שניתן. אך בל נשכח, כי יש בכוחם גם לשפוך אור על המקרה בכללותו.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica