שלא נדע מצרות אבל לפעמים הצרות פוגשות אותנו ומביאות למצב של אובדן כושר עבודה בגינו נפגעת הפרנסה ולכן המקום הראשון שפונים לעזרה הוא המוסד לביטוח לאומי. כל אימת שמוגשת למוסד תביעה בגין פגיעה או נכות יש חובה לעבור אצל ועדה רפואית בביטוח לאומי אשר תקבע בסופו של תהליך האם יש או אין אישור לזכאות. הפגישה עם הועדה הרפואית בביטוח הלאומי תכלול צוות רופאים מתחום הפציעה לצד אנשי מפתח אשר ישאלו שאלות בגין הנכות ויבקשו הדגמה של פעולות יום, יומיות על מנת לקבוע את דרגת הקושי ואחוזי הנכות המגיעים. לעיתים יש צורך בבדיקה נוספת ואז אותו אדם יזומן לוועדה נוספת. בשביל להגיע מוכנים יש מוסדות אשר נותנים ייעוץ והכוונה בחינם לפני מועד הפגישה וזאת בשביל לעזור עד כמה שניתן לקבלת הפיצוי המתאים.
הכנה לקראת הוועדה
ועדה רפואית בביטוח לאומי מחייבת הכנה מראש. יש למלא טפסים באתר הביטוח הלאומי או בסניפים באזור המגורים. לטפסים צריך לצרף מסמכים רפואיים שונים. מכיוון שתשובת הוועדה הרפואית של ביטוח לאומי תהיה בעלת השפעה רבה על גובה הזכאות לקצבה חשוב להגיע אליה מוכנים עם כל הניירת כולל תשובות בעל פה על מהות הבעיה, לצורך כך יש לעבור תהליך התייעצות עם אנשים המתעסקים בנושא זה אם דרך המוסד עצמו או דרך אתרים באינטרנט, בנוסף, הגדילו ועשו וכיום יש סרטון קצר המסביר ומכין לקראת הוועדה ומומלץ ביותר להיעזר בו.
ערעורים
השאיפה של המוסד לביטוח לאומי הוא אכן להושיט יד ולתת עזרה למי שזקוק. לצערנו, קיימת תופעה שגם אנשים שאינם זקוקים לעזרה מגישים תביעות שווא למרות הסיכוי להיתפס בהתחזות שהעונש עליו הוא מאסר, כפועל יוצא מכך רבים המקרים בהם ועדה רפואית בביטוח לאומי לא מאשרת את הזכאות לקיצבה. במידה והעזרה אכן דרושה יש מקום להגיש ערעור ורצוי שיתבצע על ידי עורך דין המומחה בתחום ויודע את כל החוקים וההתנהלות של הממסד בשביל להשיג את התוצאה הטובה ביותר בעת פגישה נוספת עם הועדה הרפואית של ביטוח לאומי.