הקידמה כיום מאפשרת גם במקרים של נכות לנהל שגרת חיים רגילה
בעבר חולים שנולדו עם נכות מסויימת או תוך כדי החיים נקלעו למצב נכות היו צריכים להתאשפז לתקופה ממושכת של שיקום ולא התאפשר להם לקבל את הטיפול שכיום ניתן לקבל.
במצב נכות בעבר ההשפעה לא הייתה רק על החולה אלא גם הייתה על המשפחה והסביבה הקרובה שנאלצו להתאים את אורח החיים שלהם לחולה עצמו.
הקידמה הרפאית כיום מאפשרת הן לחולה והן למשפחתו לנהל שגרת יום רגילה יחסית.
נכות היא למעשה פגם מוטורי בתפקוד הגוף הן מבחינה פיזי והן מבחינה נפשית אשר מגבילים את האדם בתפקודים שונים.
הנכות במדינת ישראל נקבעת על ידי ועדות של רופאים מומחים כל אחד בתחמו בביטוח הלאומי.ועדות אלו דנות במקרים רפואיים שונים ומגדירים לאדם מהי דרגת הנכות שלו.
דרגת הנכות יכולה לנוע מכמה אחוזים בודדים ועד למצב של 100% נכות.
הנכות שנקבעת על ידי הועדה יכולה להיות קבועה או מאידך יכולה להיות זמנית עד לכאשר האדם מחלים ואחוזי הנכות נעלמים לגמרי או נעשים נמוכים יותר
ועדות אלו תפקידם לקבוע את אחוזי הנכות אך המטרה של פעולה זו היא לקבוע מהי הקצבה ומהי העזרה לו הוא זכאי לקבל במסגרת מדיניות הרווחה של מדינת ישראל.
מדיניות זו באה לעזור לחולה לחיות חיים סבירים ככל הניתן לעומת מדינות בהן חולים בעלי מוגבלות או נכות פשוט נזרקים מהמערכת ונאלצים לחיות חיים לא קלים.
הנכות יכולה להתבטא בדברים רבים ושונים כאמור החל מפגיעות פיזיות, פגמים מולדים ובעיות נפשיות אשר ניתנות או לא ניתנות לריפוי.
תהליך הכרת ביטוח לאומי בנכות איננו קל בכלל וקיימים עורכי דין אשר מתמחים בדבר, רופאים אשר נותנים חוות דעת רפואית שיכולה לעזור בהחלטה של הרופאים בוועדות השונות על סמך מסמכים רפואיים וכמו כן תוכלו לקבל ייעוץ מטעם הביטוח הלאומי עצמו להכוונה ולייעוץ אובייקטיבי שיעזור לכם בקבלת הנכות בדרך הנכונה והקלה.