חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

מדוע חשוב להתכונן לוועדה רפואית על ידי גוף רפואי בלתי תלוי ?

מאת: ד"ר עודד שראלביטוח לאומי25/07/20092899 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

הקדמה -

מאמר זה הינו אחד מסדרה של עשרות מאמרים שכתבתי, שמטרתם לתת מידע מקצועי לחולים ונפגעים, כיצד לממש את המגיע להם, כצעד חשוב בשיקום ובחזרה לחיים. חלק מהמאמרים דן בפרוצדורות השונות, כיצד לגשת לוועדות רפואיות בביטוח הלאומי, מס הכנסה, משרד הביטחון, קרן הפנסיה, חברת הביטוח. מאמרים אחרים, חשובים אף יותר, מתארים את התהליך האפשרי של חזרה לחיים, מתוך כוחות פנימיים. כיצד להפוך את המצוקה הבריאותית, לנקודת הזדמנות?

הנני רופא ומשפטן. לאחר שחליתי מאד בעצמי; ולאחר שאחד מילדי נפגע קשה בפיגוע התאבדות, כחייל - הבנתי מקרוב את עולמם של החולים והנפגעים. הבנתי עד כמה יש צורך בהקטנת הנזק הכלכלי, שמתלווה תמיד לנזק הבריאותי. עד כמה קשה לחולה להשתקם, כאשר יש לו אי נוחות, או אפילו מצוקה כספית. הבנתי גם עד כמה קשה להתמודד מול הוועדות הרפואיות השונות, המנוכרות ולעיתים אף מזלזלות.  נרתמתי לעניין, שכן כרופא ומשפטן יש לי את כל הכלים הדרושים על מנת להצליח לקבל את מה שמגיע בוועדות הרפואיות. לקבל את מה שמגיע לפי החוק והדין. מה שמגיע כדי לסייע לו להשתקם, או לפחות לא להידרדר. לאחרונה התחלתי לכתוב את הידע שלי ולפרסמו באינטרנט, כשירות עבורך. בנוסף הנני פועל בחברת בר מדיקס - למימוש זכויות רפואיות  הפועלת מתוך הבנת החולה והנפגע, בצורה מקצועית ובגישה מאד אכפתית     http://www.barmedics.co.il

הכנה לוועדה רפואית

הביטוח הלאומי החל לאחרונה להציע לאנשים לבוא להכנה לוועדה רפואית בחלק מסניפי הביטוח הלאומי. במכתב ההזמנה מציע הביטוח הלאומי מפגש, בו יקבל האיש את המידע הדרוש לו - מה יקרה בוועדה וכיצד להתכונן לוועדה.

נשאלת השאלה – האם סביר שהביטוח הלאומי ישמור על החלב וייתן הדרכה מקצועית מלאה ומקיפה כיצד לגשת לוועדה רפואית? קשה להאמין. אם נשפוט לפי שיטת התנהלות הוועדות עד היום - הסבירות היא נמוכה שהשירות יהיה מקצועי, מלא ומקיף.  קשה להאמין שהאזרח יקבל הדרכה מועילה באמת, כיצד להיות מוכן לתהליך המקצועי בוועדה הרפואית, שהינה מקצועית ומנוכרת.

בוועדה הרפואית יושבים רופאים והם אלה שמחליטים לגבי הנפגע המופיע בפניהם. אין קורס הכשרה לתפקיד. הם פועלים מכוח הידע הרפואי שלהם, ללא הכשרה בצד המשפטי. הם פועלים כ"שמאים רפואיים", למרות שלא הודרכו כיצד לקבוע נכות. תקנות הביטוח הלאומי לקביעת נכות הינן מעורפלות ומיושנות ולכן בעצם אין קביעות ושיטתיות בקביעות הוועדות השונות.

לא ניתן לערער על החלטות רפואיות של וועדות הערר, כך שיש מקום להתכונן עם גוף רפואי, שהינו מנוסה בתקשורת עם הרופאים, ושיש לו ידע וניסיון רבים בצד הפרוצדוראלי והמשפטי.

כל מבנה השירות של הביטוח הלאומי בוועדות הרפואיות יוצר באופן ישיר ועקיף קושיים לאזרח שהינו על פי רוב ,חולה וחסר ההשכלה הרפואית.

הקשיים נחלקים ל- 2 קבוצות:

א.  למי נתונה נאמנות הרופאים?

מדובר, אמנם, באנשי מקצוע, אך המטרה היחידה בהופעתם בוועדות הינה השלמת הכנסה, ולא התקדמות מקצועית. לכן השיקולים הכלכליים של כל אחד מחברי הוועדה אינם שוליים כלל ועיקר. הגורם המשלם והגורם המזמין לוועדה הבאה הינו הביטוח הלאומי. פקידי הביטוח הלאומי היושבים בוועדות כמזכירי הוועדה, הינם חלק מהערכת המחליטה האם לזמן שוב לוועדות הבאות רופא זה או אחר. מכאן – שבאופן טבעי נוצרת נאמנות לגורם המשלם. יתירה מזאת – למרות שמדובר בוועדה מעין משפטית עצמאית, שלביטוח הלאומי אסור בשום אופן לתת לרופאים הנחיות, לא במישרין, לא ברמז ואפילו לא בעקיפין - מדי פעם ולא באופן נדיר, כן מופנות הנחיות לרופאים המשתתפים בוועדות. נשלחות הוראות, אפילו בכתב, כיצד עליהם להחליט במחלות כאלה או אחרות, כיצד לפרש סעיף זה או אחר בתקנות לקביעת נכות ואף מכתבי מדיניות של המוסד.

ב. הכשלים בקבוצה השנייה הינם כשלים מבניים ומקצועיים:

הרופא בוועדה הרפואית יושב כשמאי רפואי ולא כרופא מטפל. אין הוא מחויב בבירור המקרה הרפואי. אין הוא מברר בעצמו, אלא במקרים מיוחדים בהם הוא מבקש בדיקה נוספת. הרופא בוועדה אינו פועל ע"מ לטפל במי שמופיע לפניו, אלא בלהפוך את התמונה הרפואית המוגשת לו למספר – לאחוזי הנכות. לכן טיב החומר המוגש לפניו הינו קריטי להסקת המסקנות שלו.  כלומר לחולה המופיע בפני הוועדה יש צורך בידע רפואי מקצועי, שאין לו בדרך כלל, מה חשוב, מה חסר, מה להדגיש....

כל מבנה הפעולה של הוועדות הרפואיות לא היה מעולם ידידותי. התחושה של רבים מהאנשים שהופיעו בפני הוועדות היתה של חוסר אונים ולפעמים אפילו השפלה.

על רקע זה לכאורה ניתן היה לברך את הצעת הביטוח הלאומי  לעזור לאנשים ולהכינם לוועדות. כלומר לקוות שמדובר בשינוי מהותי ביחס לאזרח החולה הנזקק לסיוע. אולם מאחר והביטוח הלאומי, במשך עשרות שנים, יצר קשיים לאזרחים המופיעים בוועדות, קשה להאמין שפתאום נכון הוא שהמוסד בעצמו, הוא שיסייע לאנשים כיצד להופיע בפני הוועדות. המוסד לביטוח לאומי נלחם שהוועדות לא יצאו לגוף חיצוני בלתי תלוי, האם זה חלק ממסך העשן שלו?

מאחר ואנשים המתכוננים עם ארגונים מקצועיים לקראת וועדות רפואיות, דוגמת חברת בר מדיקס, מצליחים הרבה יותר בוועדות, ברור הוא, שנכון וחשוב להתכונן לוועדה באופן מקצועי ע"י רופאים שהתמחו בנושא. הצורך בהכנה לוועדה ברור הוא. טוב היה עושה הביטוח הלאומי לו היה מוציא את ההכנות לוועדות הרפואיות החוצה, והיה מממן את השירות על ידי גופים פרטיים ובלתי תלויים.  כרגע הביטוח הלאומי מתנהג כחתול השומר על השמנת. האם זה באמת ישרת טוב את האזרח? האם באמת אפשרי שינוי מהותי ברוח הארגון, שיצר סביבה כה לא פשוטה לחולה של הוועדות הרפואיות?

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

עודד שראל - רופא' פיזיולוג  ומשפטן . משמש מנהל רפואי בחברת
בר מדיקס - החברה הראשונה למימוש זכויות רפואיות   טלפון:  1-700-702-707
לקבל מה את מה שמגיע לך בוועדות הרפואיות - ביטוח לאומי, מס הכנסה, משרד הביטחון (קצין התגמולים), קרן הפנסיה, חברת הביטוח

בר מדיקס מסייעת לחולים ונפגעים לקבל מה את מה שמגיע להם בוועדות הרפואיות - ביטוח לאומי, מס הכנסה, משרד הביטחון, קרן הפנסיה, חברת הביטוח.

בר מדיקס מסייעת בהצלחה מרובה בהליכים לקביעת זכאות כספית, כתוצאה מהבעיה הרפואית - כושר עבודה, קביעת נכות, נכות כללית, שירותים מיוחדים, תאונות עבודה, מחלת מקצוע, נפגעי איבה, פנסיית נכות, פגיעה בשירות ביטחון, החמרת מצב.

ד"ר שראל בעצמו חלה מאד ואחד מילדיו נפצע קשה בפיגוע התאבדות. לכן הוא מבין מאד ומקרוב, את מצבם של החולים ובני משפחותיהם.   מטרתה של בר מדיקס - להיות חלק מהשיקום של הנפגעים והחולים, על ידי הקטנת הקושי הכלכלי!

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת ד"ר עודד שראל

מאת: ד"ר עודד שראלביטוח לאומי25/07/092334 צפיות
המאמר נככתב לפי ניסיון מצטבר של חברת בר מדיקס, שהכינה אלפי אנשים כיצד נכון להופיע בפני הוועדה הרפואית. בר מדיקס - הינה החברה הוותיקה והמנוסה במימוש זכויות רפואיות. שימוש בכללים כיצד להופיע בפני הוועדה, ישפיע על התוצאות בוועדה.

מאת: ד"ר עודד שראלביטוח לאומי25/07/092111 צפיות
המאמר מוגש על ידי בר מדיקס - המנוסה ביותר במימוש זכויות רפואיות, לאור ניסיונה העשיר בהכנת אנשים כיצד להופיע נכון בפני הוועדה הרפואית על מנת לקבל את מה שמגיע.

מאת: ד"ר עודד שראלביטוח אובדן כושר עבודה25/07/099211 צפיות
המאמר הינו בחסות בר מדיקס החברה הוותיקה בארץ למימוש זכויות רפואיות. ביטוח כושר עבודה נועד לפצות את המבוטח במקרה של אבדן כושר העבודה. קבלת התביעה, דחיית התביעה, התיישנות, החמרת מצב. חובת הקטנת הנזק.

מאת: ד"ר עודד שראלביטוח אובדן כושר עבודה25/07/099055 צפיות
המאמר הינו בחסות בר מדיקס החברה הוותיקה בארץ למימוש זכויות רפואיות. ביטוח כושר עבודה נועד לפצות את המבוטח במקרה של אבדן כושר העבודה. הפרוצדורה. כיצד יש להוכיח אי כושר עבודה

מאת: ד"ר עודד שראלביטוח אובדן כושר עבודה25/07/092310 צפיות
המאמר הינו בחסות בר מדיקס החברה הוותיקה בארץ למימוש זכויות רפואיות. ביטוח כושר עבודה נועד לפצות את המבוטח במקרה של אבדן כושר העבודה. הגדרת אי כושר העבודה. כיצד להגיש בקשה?

מאת: ד"ר עודד שראלביטוח אובדן כושר עבודה25/07/091794 צפיות
המאמר הינו בחסות בר מדיקס החברה הוותיקה בארץ למימוש זכויות רפואיות. ביטוח כושר עבודה נועד לפצות את המבוטח במקרה של אבדן כושר העבודה. בעת ההצטרפות לביטוח מתבקש המבוטח למלא הצהרת בריאות.

מאת: ד"ר עודד שראלביטוח לאומי25/07/0914397 צפיות
מאמר זה הוגש בחסות בר מדיקס -החברה הוותיקה והמנוסה במימוש זכויות רפואיות. מהן הזכויות לנכה שהוכר בנכות כללית, מעבר לקצבה החודשית? שיקום מקצועי, שירותים מיוחדים, קצבת תלויים, הנחה בקופת חולים, הנחה בארנונה ועוד.

מאמרים נוספים בנושא ביטוח לאומי

מאת: מנחם כהןביטוח לאומי17/02/164510 צפיות
1. כללי סעיף 246 לחוק הביטוח הלאומי עוסק בתקופת אכשרה לגבי קצבת זקנה וקובע לאמור: "246. תקופת אכשרה (א) תקופת האכשרה המזכה לקצבת זקנה היא אחת מאלה: (1) 60 חודשים, בין שהם רצופים ובין שאינם רצופים, שבהם היה אדם מבוטח תוך עשר השנים האחרונות שקדמו לגיל המזכה אותו בקצבת הזקנה; (2) 144 חודשים שבהם היה אדם מבוטח, בין שתקופה זו רצופה ובין שאינה רצופה;

מאת: sharondan80ביטוח לאומי01/03/153191 צפיות
הפגישה עם הועדה הרפואית בביטוח הלאומי תכלול צוות רופאים מתחום הפציעה לצד אנשי מפתח אשר ישאלו שאלות בגין הנכות ויבקשו הדגמה של פעולות יום, יומיות על מנת לקבוע את דרגת הקושי ואחוזי הנכות המגיעים.

מאת: מנחם כהןביטוח לאומי25/08/143050 צפיות
פרק ו' לחוק הביטוח הלאומי (נוסח חדש), התשנ"ה-1995 (להלן - החוק), שבנספח מזכה בגמלה את מי שנפגע בתאונה וכתוצאה ממנה איבד את כושר התפקוד. הביטוח חל על תושב ישראל שמלאו לו 18 שנים וטרם הגיע לגיל הפרישה. "גיל הפרישה" מוגדר בסעיף 1 לחוק כ"הגיל הקבוע לגבר ולאשה, בהתאם לחודש לידתם, בחלק א' בלוח א'1" . גיל הפרישה לאשה תלוי בתאריך הלידה והוא עומד כיום על גיל 62. גיל הפרישה לגבר היה תלוי בתאריך הלידה וכיום הוא עומד על גיל 67. כלומר, מי שנפגע וגילו מעל גיל הפרישה לא יהיה זכאי לקצבת נפגעי תאונות לפי פרק ו'

מאת: מנחם כהןביטוח לאומי21/08/143715 צפיות
תיקון 159 לחוק הביטוח הלאומי

מאת: ארז כהןביטוח לאומי26/08/132418 צפיות
מהי מחלת מקצוע? האם רשימת המחלות היא רשימה סגורה? מהי תורת המיקרוטראומה? כיצד עליי לפעול למימוש זכויותיי?

מאת: יובל סמרה, עו"דביטוח לאומי13/08/132628 צפיות
לא פעם, משרדנו נתקל במקרים בהם הוועדה הרפואית בחרה להעניק לחולים במחלה זו נכות שאינה משקפת את מצבם האמיתי, או התאימה להם דרגת נכות רפואית מפריט ליקוי אחר בשיעור מופחת בהרבה. אז מה כדאי לכם לעשות ?

מאת: יובל סמרה, עו"דביטוח לאומי30/07/129758 צפיות
תפקידו של התיעוד הרפואי לא מצטמצם רק להוכחת הנזק והטיפול הרפואי לו נזקק הניזוק. אומנם, קיימת חשיבות לכך שהמסמכים הרפואיים יכללו תיעוד רפואי רב ככל שניתן. אך בל נשכח, כי יש בכוחם גם לשפוך אור על המקרה בכללותו.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica