מכונת האספרסו הומצאה באיטליה בתחילת המאה העשרים. המכונה נועדה להכין קפה איכותי כמעט ללא מגע יד אדם. כדי להפיק קפה אספרסו טעים עם ארומה נעימה לא די רק במכונת אספרסו משוכללת. מפעיל מכונת האספרסו צריך להקפיד על מספר כללים - שימוש במים טריים ובאבקת קפה מפולים איכותיים, קלויים וטחונים כהלכה. יצרני מכונות האספרסו ממליצים להקפיד על כל הכללים הללו על מנת לייצר קפה אספרסו איכותי. גם מכונות אספרסו למשרד חייבות באותה תשומת לב וחשוב להכיר את יתרונותיהן וחסרונותיהן לפני שמקבלים החלטה על רכישת מכונה מסוג זה.
יתרונות מכונות אספרסו למשרד
- קפה מכיל קפאין - הקפה מכיל קפאין, חומר שמשפיע לטובה על הערנות והריכוז של השותים אותו. עובדים ששותים קפה נותרים ערניים ומרוכזים כל שעות היום. קפה למשרד מסייע לשמור על ערנות וריכוז במשך כל שעות היום ובעיקר בשעות אחרי הצהרים בהן יורדת הערנות ויש נטייה לנמנם.
- כל מי שבילה מספר שעות במשרד יודע שהעובדים מקדישים חלק מזמנם להכנת קפה למשרד. אפשר להכין קפה בשיטות המיושנות, כמו בבית, או להשקיע במכונת אספרסו שמפיקה קפה אספרסו איכותי בשיטה מודרנית וחוסכת זמן וטרחה.
- הנהלה שמשקיעה כסף בקניית מכונות אספרסו למשרד מוכיחה אכפתיות ורצון להטיב את תנאי עבודתם של עובדי המשרד ובכך נותנת להם תמריץ להיות עובדים מסורים יותר.
- גם לקוחות שמציעים להם קפה למשרד ממכונת אספרסו מהודרת ולא סתם קפה בוץ רגיל מתרשמים לטובה מרמת המשרד ומההשקעה של ההנהלה בנוחותם. אין ספק כי מכונת אספרסו המספקת קפה למשרד מעלה את התפוקה של העובדים ומרשימה את הלקוחות שווה את מחירה.
סוגי קפה שניתן להכין במכונות אספרסו למשרד
ללא ספק, הגיוון שמספקות מכונות אספרסו למשרד רב ובהחלט ירשים הן את העובדים והן מבקרים ואורחים במקום:
- ריסטרטו - קפה אספרסו תמציתי וחזק.
- קפה אמריקנו - אספרסו מדולל במים כמו שנוהגים לעשות באמריקה.
- קון פאנה- קפה אספרסו עם תוספת של שמנת.
- קפה לאטה - קפה אספרסו שמוסיפים לו חלב מוקצף.
- ברווה- קפה אספרסו עם שמנת וחלב חם.
- לאטה מקיאטו - לחלב חם מוקצף מוזגים מנת קפה אספרסו, התוצאה מזכירה מעט נס קפה.
- קפוצינו - קפה אספרסו עם חלב וקצף.
עצות לבחירת מכונת אספרסו למשרד
לפני שקונים מכונת אספרסו למשרד ובוחרים במכונה ההולמת ביותר מתוך המבחר העצום של מכונות אספרסו שקיים כיום בשוק צריך לתת את הדעת על מספר נקודות חשובות:
- מספר האנשים שצפוי שישתמשו במכונה- יש להביא בחשבון לא רק את מספר העובדים אלא גם את המספר הממוצע של המבקריםשנוהגים לשתות קפה
- המקום המוקצה למכונת האספרסולמשרד - חשוב לזכור שמכונת אספרסוצריכה שיהיה סביבה מרווח כי היא פולטת חום ואסור להצמיד אותה לארונות וצריךלדאוג שאפשר יהיה לשלוף בקלות את מיכל המים כדי למלא אותו ולנקות אותה.
- צורתה וצבעה של מכונת האספרסולמשרד - אם אפשר כדאי לבחור מכונה שצבעה יהלום את העיצוב של המשרד. לא לבחורמכונה בצבע אדום בוהק ועיצוב מודרני צעיר למשרד עורכי דין שמרני למשל.
- קלות ההפעלה - אלא אם כן יש לכםעודף זמן פנוי או עובדים משועממים במיוחד עדיף לבחור מכונה קלה ונוחה לתפעולשלא תגזול זמן ותדרוש תשומת לב רבה מידי. תפקיד מכונת האספרסו במשרד הואלהביא תועלת ולא לגרום לבזבוז זמן.