קפה הוא אחד המשקאות האהודים והנפוצים ביותר בעולם כולו. בכל מקום אליו אנו נוסעים ומטיילים, נוכל למצוא כוס קפה כאשר צורות ההכנה וההגשה, הטעמים והריחות הם שמבדילים בין המקומות השונים. ישנם מספר דרכים להכין קפה וכולנו מכינים קפה בהתאם לטעם האישי שלנו ולאופן בו אנו אוהבים לשתות את הקפה שלנו. השימוש במכונת אספרסו היא הדרך המודרנית והמשוכללת ביותר שיש היום להכנת קפה. לאלה מאיתנו שאוהבים קפה ומעדיפים לשתות אותו חזק, מאוד מומלץ לשתות אספרסו כיוון שטעמו חזק יותר לעומת קפה רגיל. לא רבים יודעים זאת אך קפה אספרסו ניתן להכין רק במכונת אספרסו. לגימה מכוס אספרסו משובח היא חוויה אמיתי והיא אחד מאותם רגעי האושר אותם אנו חווים במהלך חיינו.
מה מכינים מקפה אספרסו ?
אפשר לשתות את קפה האספרסו ללא תוספות אבל מרבית האנשים אוהבים אותו כאשר הוא מוגש עם מעט חלב וקצף. מכיוון שלאספרסו יש טעם חזק ומודגש שאינו נעלם גם באפייה וניתן להרגיש בו גם לאחר אפייה נהוג להשתמש בו להכנת עוגות ומאפים שונים. עוגת בעלי מרכיב אספרסו יהיו טעימות ובעלי טעם מיוחד יותר באופן משמעותי ביחס לעוגה שהשתמשו בנס קפה על מנת להכינה. כמו כן, לאלה מכם שאוהבים קינוחים בטעם קפה, ישנן גלידות אשר מיוצרות בטעם אספרסו וניתן להרגיש את הטעם באופן ברור. גלידות בטעם קפה שעל מנת להכין אותן השתמשו באספרסו ולא בנס קפה יהיו טעימות במיוחד. לאלה מכם אשר אוהבים לגוון, ניתן גם למצוא משקאות אשר מבוססים על קפה אספרסו, כשהפופולארי והנפוץ שביניהם הוא הקפוצ'ינו בנוסף, ניתן גם להכין מקיאטו, קפה אמריקנו ואף ליהנות בחודשי הקיץ החמים מקפה ברד או כוס קפה קר.
מה מרגישים כששותים קפה אספרסו ?
מעטים הם המאכלים והמשקאות אשר אנו אוכלים או שותים המפעילים את כל החושים שלנו. אוהבי ושותי קפה אספרסו מפעילים את חמשת החושים שלהם. קפה אספרסו מוגש בצורה הנעימה לעין ובמסעדות בהן האספרסו מוגש בכוס שקופה ניתן אף להבחין במספר צבעי הקפה בתוך הכוס. בשנים האחרונות טכניקת ציור בשכבת הקצף הלך והתפתח וישנם לא מעט מקומות ובתי קפה אשר משקיעים בעת הגשת כוס הקפה והמראה הוא פשוט אמנות לשמה. כאשר שותים אספרסו איכותי, מרגישים את טעמו בחיך, מרגישים אותו חלק ונעים למגע. מכונת הקפה שעושה "רעש" חיובי בזמן הכנתו, הריח המיוחד שלו והארומה הם פשוט יוצאי דופן ומיוחדים במינם. מספיקה כוס אחת בחדר כדי שבכל החדר יתפשט הריח של הנהדר של הקפה. טעמו וריחו של האפסרסו, אינו זהה לריחות של סוגי קפה אחרים וטעמו מיוחד, דומיננטי ובלתי נשכח.
הכנת קפה אספרסו איכותי
איכות קפה אספרסו, הטעם המיוחד והיוצא דופן מושפע בעיקר מסוגי פולי הקפה בהם משתמשים, מוצאם, תנאי הסביבה בהם גידלו את פולי הקפה והאופן בו הפולים נטחנו. טחינה נכונה ומתאימה של הקפה אשר מותאמת למכונת האספרסו אמורה להתבצע עם פולי קפה קלויים טריים באמצעות מים טריים ומסוננים. על מנת להגיע לתוצאה מושלמת וכוס אספרסו ייחודי וטעים, מומלץ לטחון את פולי הקפה כמה שיותר קרוב לזמן הכנת הקפה. איכותה של מכונת האספרסו שברשותכם גם היא פקטור משמעותי בקביעת טעמו המשובח של כוס הקפה.