בשבוע שעבר נתקעתי בפקק בכביש החוף, ומחשבות עלו לי בראש.
למה אין דוכן קפה בכל הדרך הארוכה הזו? לא חסרים נהגים עייפים בדרך, מבואסים ושבוזים מהפקקים הארוכים בכל בוקר ובכל ערב. אז חשבתי, למה שאני לא אפתח דוכן בעצמי?
אז דיברתי עם חבר טוב והתחלנו להעלות רעיונות. חשבנו על הקמת מספר דוכנים לאורך הכביש, ובשני צידי הדרך. בגלל שעיקר הפקקים בשעות הבוקר והערב, הדוכן יהיה פתוח בעצם רק לחמש שעות במשך כל היום. כך שזה לא יפגע לנו בעבודה, ועדיין תהיה לנו הכנסה נוספת, וסטארט-אפ נחמד.
התחלנו לחשוב מה אנחנו בעצם צריכים כדי באמת להקים דוכן קפה. צריך כמובן מכונת קפה, צריך להחליט אם להשתמש בקפסולות או בפולי קפה שנטחן במקום, איזה מאפים לשלב עם הקפה ואיפה נקנה אותם, כמה חלב נצטרך ביום ואיפה ואיך בעצם נעמיד את הדוכן.
הבנו שמקום לשגע את הנהגים ולהכביד עם בחירה רבה מידי, נלך על פולי קפה טחונים במקום. גם כלכלית זה יותר משתלם..
חוץ מזה, עשינו עסקה עם מאפייה שכונתית נחמדה, שבכל בוקר תשמור לנו בצד 50 קרואסונים.. הם שכנעו אותנו שבבוקר הרבה אנשים רעבים לבורקסים, אז סגרנו גם על 50 בורקסים גבינה.
בתור התחלה, וכדי שלא נתקע עם יותר מידי חלב מיותר שיתקלקל, החלטנו לקנות חלב ליום הראשון שיספיק ל100 כוסות קפה.
בקשר למיקום, ידענו שנרצה לפתוח מספר דוכנים ושיהיו בשני הכיוונים, אבל בתור התחלה פתחנו אחד, ממש בצומת בית ינאי. הצלחנו להשיג מבנה של דוכן, הכנו שילוט בדרך, ושלושה ימים למחרת כבר יצאנו לדרך.
משבע בבוקר כבר התחילו הפקקים, ואנחנו חגגנו. נהגים רבים עצרו בדרך והיו צמאים לקפה. חלק התלוננו שאין אייס קפה, חלק התלוננו שנגמרו לנו המאפים. ואחרי זמן קצר, התלוננו שאין קפה. בתור 45 דקות נגמרה לנו הסחורה, והיינו מאושרים.
בסוף היום, עשינו חישובים. יותר מ30 אנשים התלוננו שנגמרו המאפים, בערך 35 שאין אייס קפה וכ45 שנגמר לנו הקפה. אז יום למחרת כבר הכפלנו את המוצרים, קנינו מכונת ברד ויצאנו לדרך.
המכירות היו מעולות ואנחנו היינו שמחים. דוכן קפה, איך אף אחד לא חשב על זה קודם?