כל מי שביקר אי פעם באיטליה בטח שם לב למנהג האיטלקי המלבב של התחלת היום בשתיית כוס קפה ריחני באחד מדוכני האספרסו הרבים הפזורים בכל רחבי המגף האיטלקי. באיטליה קפה אספרסו הוא הרבה יותר ממשקה חם וטעים שנועד לעורר את הלוגם אותו, הוא סמן של תרבות שכולה יופי ועידון. באיטלקית פירוש המילה אספרסו היא מיידי ואכן, תהליך הכנת קפה אספרסו הוא מהיר וצריך ללגום אותו מיד עם הכנתו, וליהנות ממנו כשהוא עדיין טרי. שתיית האספרסו החלה באיטליה בתחילת המאה העשרים. המהנדס האיטלקי לואיג'י בזרה, שרצה לקצר ולפשט את תהליך הכנת האספרסו המציא מכונת קפה ורשם עליה פטנט.
במה שונה קפה אספרסו מקפה רגיל?
קפה אספרסו מכינים במכונת אספרסו בתהליך של דחיסת מים חמים בלחץ גבוה דרך פולי קפה טחונים דק. תהליך ההכנה המיוחד הזה ממצה את כל הארומה של הקפה ומייצר משקה מרוכז, עשיר בטעם ובריח.
איך מכינים קפה אספרסו טוב?
לא די במכונת אספרסו איכותית. כדי להפיק משקה טעים וריחני צריך להזין אותה בתערובת קפה איכותית. איכות התערובת נקבעת על פי טיב זני פולי הקפה שנבחרו, הקלייה שלהם, והשילוב בין זני הקפה.
זני קפה
שני זני הקפה הנפוצים ביותר הם:
- ערביקה - זן קפה ריחני ועדין בעלטעם חמצמץ שגדל במקומות גבוהים.
- רובוסטה - זן קפה בעל טעם מרירדומיננטי יותר שגדל באזורים נמוכים.
תערובות הקפה הקלאסיות מכילות 70% פולי רובוסטה, ו-30% פולי ערביקה, שני הזנים משלימים זה את זה ויוצרים קפה מושלם.
שלבי התהליך
הקפה נוצר ברגע שמכונת הקפה מתיזה מים לוהטים לתוך אבקת הקפה הטחונה. כדי שהמפגש בין הקפה למים יצור כוס קפה אספרסו חם וארומאטי יש להקפיד על מספר כללים:
- תערובת טרייה - לשים לב שלא עברו יותר מארבע שעות מרגע טחינת פולי הקפהעד להכנת הקפה במכונה.
- ספל חרסינה - קפה אספרסו נמזג ממכונת הקפה לכוס אספרסו מיוחדת בנפח 85 סמ"קשתוכננה במיוחד לשמור על חומו ולאפשר לגימה נוחה.
- אופן המזיגה - יש למלא את ספל הקפה עד מחציתו במזיגה איטית שתימשך 25שניות בדיוק. בריסטה מיומן ייעזר ליתר ביטחון בטיימר.
עצות לשימוש במכונות אספרסו למשרד
- את שתי כוסות הקפה הראשונותשמכינים בתחילת היום במכונת אספרסו למשרד לא שותים אלא שופכים לכיור. הןנועדו לניקוי הצנרת וכך יהיה הספלהראשון שנועד לשתייה טעים ובלי טעם מתכתי של הצנרת המותקנת במכונת אספרסולמשרד.
- כאשר קונים תערובת מוכנה של קפה לשימושבמכונת אספרסו למשרד חשוב לאחסן אותה במקום קריר ויבש ולהקפיד לבחור בכליאטום לאוויר. אוויר יגרום לתערובת הקפה להתחמצן ויהפוך את טעמה לתפל.
- הדבר החשוב ביותר בבחירת מכונתאספרסו למשרד הוא לחץ הקיטור. צריך לקנות מכונת אספרסו למשרד המפיקה לחץ של1,200 וואט ומעלה ובכך שומרת מכונת האספרסו על טמפרטורת מים אחידה היוצרת קפהאספרסו מוצלח.
רכישת מכונות אספרסו למשרד
- בחינת הצרכים - רכישת מכונותקפה אספרסו למשרד מחייבת תשומת לב ומחשבה מוקדמת. חשוב לרכוש מכונת קפה למשרד שתתאים להרבה אנשים שלכל אחד מהם טעם שונה.
- בדיקה והמלצות - לפני קניית מכונת קפה למשרד מומלץ לקרוא מפרטטכני של מכונות אספרסו למשרד, לברר מה היתרונות ומה החסרונות של כל אחת ממכונותקפה למשרד שיש בשוק, אם מתקשים להחליט אפשר לבקש המלצות מאנשים שרכשו כבר מכונות אספרסו למשרד והתנסו בשימוש בה.
- נוחות וקלות השימוש והתחזוקה - במשרדים גדולים חשוב לרכוש מכונות קפהלמשרד קלות לשימוש ולתחזוקה, ורצוי שאחזקת מכונות קפה אספרסו למשרד לא תהיהמסובכת מידי כדי לא לסבול מתקלות נשנות בפעולת מכונות אספרסו למשרד.