נוטריון - אישור הסכם ממון (טרום נישואין)
מבוא
הסכם ממון עליו חותמים בני זוג העומדים להינשא (טרום נישואין), ניתן לאשר ע"י בית משפט לענייני משפחה, בית דין דתי, או רשם הנישואין, מכוח סעיף 2(ג) לחוק יחסי ממון בין בני זוג, התשל"ג-1983. בנוסף, ניתן לאשרו גם באמצעות נוטריון, מכוח סעיף 2(ג1) לחוק.
לפניה לאישור הסכם ממון בפני נוטריון יש מספר יתרונות משמעותיים, לעומת פניה לאישור בפני בית משפט בכמה. עך כך בדף מידע זה.
המאמר נכתב על ידי עורך דין הסכם ממון עמית ורד שהינו גם נוטריון מוסמך.
יתרונות אישור הסכם ממון (טרום נישואין) ע"י נוטריון:
להלן יתרונות של אישור הסכם ממון (טרום נישואין) ע"י נוטריון:
1. במידה והנוטריון הוא גם עורך דין המתמחה בגירושין, הוא יוכל לייעץ לבני הזוג באשר לתוכנו של הסכם הממון, משמעותו ותוצאותיו המשפטיות.
לעומת זאת, כשעסקינן באישור הסכם ממון ע"H בית משפו לענייני משפחה, הדבר אינו אפשרי. בית המשפט לא נותו ייעוץ משפטי לגבי הסכם הממון. הוא מוסמך לאשרו, או לסרב לאשרו.
2. האישור של הסכם ממון בפני הנוטריון מאפשר לשני בני הזוג שהות כדי לשקול החלטותיהם. גם במעמד אישור ההסכם, עדיין ניתן ללבן דברים ולהכניס שינויים אחרונים, היה והצדדיחם מעוניינים בכך. את נוסח הסכם ההמון ניתן לשנות במשרדו של הנוטריון, ללא כל לחץ או מגבלת זמן כל שהם.
לעומת זאת, לבית משפט מתייצבים הצדדים אך ורק לצורך הליך אישור הסכם הממון. לרוב, השופט לא יאפשר להם לשנות את ההסכם בו במקום, אלא אם יחפתו בשינוי, ייאלצו לקבוע ולהתייצב לדיון נוסף, דבר הכרוך בפרוצדורה נוספת ואובדן זמן יקר.
3. נוטריון יכול לקבוע במשרדו פגישה אישית עם בני הזוג, בהתראה קצרה ביותר (לפעמים בו ביום), גם בשעות הצהרים והערב, או ביום שישי.
לעומת זאת, בבית המשפט המזכירות קובעת דיון רק כעבור מספר ימים, לפעמים לוקח כשבועיים/שלושה, בית המשפט אינו עובד ביום שישי והדיונים מסתיימים בשעה 13:30 בצהרים.
4. העלות של אישור נוטריון לאישור הסכם הממון מעט נמוכה יותר לעומת גובה אגרת בית משפט לענייני משפחה בגין אישור הסכם ממון.
5. מעמד אישור הסכם במשרדו של הנוטריון מתבצע בסביבה נוחה, במשרד עורך הדין הנוטריון באופן אישי וחם יותר, אווירה פחות רישמית ובהרבה פחות מלחיצה.
לעומת זאת, בבבית המשפט מדובר בדיון פורמאלי בבית המשפט, אשר לעתים אף עשוי לגרום לחלק מהאנשים תחושה בלתי נעימה ולחץ.