חפש מאמרים:
שלום אורח
23.12.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

נוטריון - מיהו ומהם תפקידיו

מאת: עמית ורדחוק ומשפט - כללי25/07/2011915 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

כללי

נוטריון הוא עורך דין אשר הוסמך לשמש כנוטריון ע"י ועדה מיוחדת לרישוי נוטריונים מטעם משרד המשפטים, וזאת בהתאם לחוק הנוטריונים, התשל"ו-1976.


הנוטריון מוסמך, בין היתר, לאמת חתימות, לאשר נכונות מסמכים, ולערוך מסמכים משפטיים לפי החוק.חתימת נוטריון על מסמכים מהווה אישור בדבר זהות החותם עליהם ו/או נכונות מקוריותם של אותם מסמכים, לפי הענין.

במאמר זה מסביר עורך דין נוטריון עמית ורד בראשון לציון את תנאי הכשירות של נוטריון וסמכויותיו השונות.

סעיף 19 לחוק הנוטריונים קובע כך:

"אישורו של נוטריון לפי חוק זה והתקנות על פיו, יהיה ראיה מספקת בהליך משפטי, ללא צורך בראיה נוספת, לדברי הנוטריון ולמעשיו ולדברי אחרים ולמעשיהם שאמרו או עשו בפניו, הכל כאמור באישור".

חתימת הנוטריון מעידה על כך, כי החותם על המסמך חתם עליו מרצונו הטוב והחופשי.

יתר על כן, מסמכים נוטריונים הינם קבילים כראיות בבתי משפט, בפני רשויות בישראל, וכן מדינות ורשויות שונות במדינות זרות.

כשירות לכהן בתפקיד של נוטריון

על מנת שאדם יקבל הסכמה של נוטריון, עליו להגיש בקשה ולעמוד במספר דרישות הקבועות בחוק הנוטריונים, כלהלן:

1. נוטריון חייב להיות אזרח ישראל.

2. הנוטריון חייב להיות חבר בלשכת עורכי הדין בישראל, וכן להיות עורך דין שעסק בפועל בעבודה משפטית כעורך דין לפחות 10 שנים קודם לכן.

3. אדם שלא הורשע בעבירה הנושאת קלון, או הושעה בעבר מלשכת עורכי הדין.

4. עליו לעבור השתלמות מקצועית מיוחדת לפי חוק הנוטריונים, במוסד המוכר ע"י ועדת רישוי הנוטריונים.

5. עליו לעבור אישור של ועדה מיוחדת מטעם המחלקה לרישוי נוטריונים שבמשרד המשפטים, היא זו אשר בוחנת את מסמכיו של המועמד והאם הינו ראוי לשמש בתפקיד נוטריון ומחליטה בנושא.

לאחר שהמועמד נמצא ע"י הועשה כראוי לשמש בתפקיד של נוטריון, עליו לחתום בספר הנוטריונים, וכן ליתן דוגמת חתימתו וחותמו.

ממועד זה ואילך, המועמד הופך רישמית לנוטריון ומוסמך לכהן כנוטריון.

סעיף 7 לחוק הנוטריונים מפרט את סמכויותיו של נוטריון בישראל לביצוע פעולות כלהלן

1. אימות חתימות על מסמכים, מה שקרוי אישורים נוטריונים (למשל: יפוי כוח למשכנתא, יפוי כוח לפעולות במקרקעין בעת קניית דירה ועוד).

2. לאשר כי החותם במסמך מסוים, על שם זולתו, אמנם היה מוסמך לעשות כן.

3. ליתן אישור נוטריוני בדבר נכונות של העתקי מסמכים שונים (כגון: העתק נאמן למקור ביחס לתעודות ורישיונות שונים, וכיו"ב).

4. לאשר את הנכונות של תרגום של מסמך.

5. לקבל ולאשר תצהיר והצהרה אחרת - מה שקרוי תצהיר נוטריוני.

6. לאשר כי אדם פלוני חי (למשל לצורך קבלת רנטה מגרמניה, תשלומי ביטוח לאומי וכיו"ב).

7. לאשר נכונות רשימת מצאי.

8. לערוך העדה של מסמך סחיר.

9. לערוך מסמך או לעשות בו כל פעולה אחרת, כאשר העריכה או עשיית הפעולה כאמור בידי הנוטריון דרושה או מותרת לפי כל דין, לרבות דין של מדינת חוץ, או לפי מסמך אחר.

10. להשתמש בסמכות של נוטריון ציבורי לפי דין אחר.

11. אימות של הסכם ממון בין בני זוג טרום נישואין.

זאת ועוד, לפי חוק הירושה, מוסמך הנוטריון לאשר צוואה הנעשית בפניו כצוואה בפני רשות (צוואה נוטריונית).

בנוסף, יש חוקים נוספים וספציפיים הקובעים סמכויות נוספות לנוטריון.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

הכותב הוא בעלים של עמית ורד - משרד עורכי דין נוטריון וגישור בראשון לציון. נוסד בשנת 1998. המשרד עוסק בתחום אזרחי-מסחרי, התמחויות בגירושין ומעמד אישי, מקרקעין ונדל"ן, דיני חוזים, ייצוג בבתי משפט. המשרד מספק שירותים נוטריונים בראשון לציון והמרכז.

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת עמית ורד

מאת: עמית ורדנדל"ן ומקרקעין19/01/13928 צפיות
מכירת דירה אינה פעולה יומיומית, אלא מהווה עסקה גדולה עבור מרבית אנשים, המבוצעת אחת למספר שנים. מאחר ועסקינן בעסקה בסכום גבוה, יש להקפיד על התנהלות נכונה, על-מנת שהעסקה תעבור באופן חלק וללא מכשולים. בסקירה זו נביא בפניכם מספר טיפים חיוניים בנושא של מכירת הדירה, לקראת חתימת חוזה המכר.

מאת: עמית ורדנדל"ן ומקרקעין18/01/131695 צפיות
המאמר כולל הסבר על מדרגות מס הרכישה ומפרט עדכון המדרגות לשנת 2013.

מאת: עמית ורדדיני משפחה18/01/131209 צפיות
לפי הפסיקה של בית המשפט העליון, ככל שאחד מבני זוג קנה דירת מגורים לפני הנישואין (גם ללא משכנתא) ורשם אותה על-שמו, אולם לאחר החתונה התגורר בה עם הצד השני במשך שנים ארוכות, עם ילדים וכו', בעלותו בדירה בסכנה... והצד השני יוכל לתבוע מחצית מהדירה, אלא אם כן ערכו הצדדים הסכם ממון.

מאת: עמית ורדנדל"ן ומקרקעין26/09/121110 צפיות
מכירת דירה הינה עסקה מורכבת. מדובר בנכס בעל שווי יקר מאוד, המהווה את הנכס העיקרי בדרך כלל עבור המשפחה. לכן, טרם מכירת דירה יש לנקוט באמצעי זהירות ולבצע את הדברים עם תכנון מוקדם ובאופן מקצועי. במאמר זה תוכלו לקרוא דגשים על עסקאות מכירת דירה וטיפים חיוניים, אשר ישפכו לכם בוודאי אור על הנושא הזה. בהצלחה ושיהיה בשעה טובה!

מאת: עמית ורדדיני משפחה01/06/121237 צפיות
הסכמי ממון בישראל הפכו בשנים האחרונות לדבר מקובל. לאור היקף גירושין גבוה במדינת ישראל, גיל הנישואין שעלה, יחסים זוגיים פרק ב', ועוד סיבות, כיום יותר ויותר אנשים מבינים את החשיבות הרבה שיש לחוזה הייחודי הקרוי הסכם ממון. במאמר זה נסקור שבע סוגיות מרכזיות, אשר חובה לדעת לגבי הסכמי ממון בישראל.

מאת: עמית ורדחוק ומשפט - כללי31/01/121148 צפיות
בישראל 2013 מקצוע עריכת הדין מוצף כאשר מדי שנה יותר ויותר עורכי דין מצטרפים ללשכת עורכי הדין בישראל. למרבה הצער, הצפת המקצוע גרמה לירידה ברמה המקצועית של עורכי דין, בהיות עורכי דין צעירים רבים משוועים לעבודה ומורידים מחירים. מצב זה הוא מאוד בעייתי. התחרות הגוברת מקשה על אדם בבחירת עורך הדין המתאים והמקצועי עבורו לטיפול בתיק או בסוגיה משפטיים. המאמר שלפניכם כולל טיפים שימושיים לבחירת עורך דין.

מאת: עמית ורדחוק ומשפט - כללי31/01/1213098 צפיות
תעריפי נוטריונים בישראל הם אחידים ונקבעים ע"י משרד המשפטים. כל הנוטריונים מחויבים לאותם תעריפי נוטריון, כלומר, לאף נוטריון אסור לגבות שכר שירותי נוטריון שונה, בין אם גבוה, ובין אם נמוך. התעריפים של נוטריון צמודים למדד המחירים ומתעדכנים אחת לשנה. בחודש ינואר 2012 התעדכנו התעריפים. הפוסט מביא מספר דוגמאות לתעריפי נוטריון נכון לשנת 2012 לאחר העדכון במחירי נוטריון.

מאמרים נוספים בנושא חוק ומשפט - כללי

מאת: אדיר בנימיניחוק ומשפט - כללי25/06/232096 צפיות
ההנחה שבדרך כלל החזקים הם אלו שגוברים על החלשים מהם, גורמת לכך שכאשר הגורם החלש יותר זוכה למעט צדק, הדבר מעניק לנו תחושה של עדנה מסוימת. לכן נדמה ששמענו לא מעט סיפורים בהם הודות להתערבות חיצונית זוכה הגורם הנפגע לצדק מסוים, או לכל הפחות מסופר כי הגורם שעשה את מעשה העוולה נענש על כך.

מאת: בנימין קלינגרחוק ומשפט - כללי19/08/212247 צפיות
https://www.tel-aviv.gov.il/Residents/Construction/DocLib1/%D7%A8%D7%A9%D7%99%D7%9E%D7%AA%20%D7%9E%D7%91%D7%A0%D7%99%D7%9D%20%D7%9E%D7%A1%D7%95%D7%9B%D7%A0%D7%99%D7%9D%20%D7%A4%D7%A2%D7%99%D7%9C%D7%99%D7%9D.pdf

מאת: בנימין קלינגרחוק ומשפט - כללי19/06/212119 צפיות
מדיניות אכיפת עבירות תכנון ובניה – הרשות לאכיפה במקרקעין מדיניות אכיפה הינה כלי מרכזי הנתון בתחום האכיפה באמצעותו מבטיח הגוף האוכף למקד את משאביו המוגבלים בעבירות המשמעותיות ביותר ובאופן האפקטיבי ביותר. מיקוד משאבי האכיפה לפי סדרי עדיפות קבועים מראש מאפשר הגברת אפקטיביות האכיפה באמצעות פעילות יזומה, צמצום המשאבים המופנים כלפי עבירות בעלות ערך נמוך יותר, והבטחת השוויון באכיפה. יובהר, כי מדיניות אכיפה היא מסמך המתווה את הדרך אך אינו מסמך מחייב, שלא מאפשר בחינה מחודשת, עדכון וסטייה ממנו במקרים שיש לכך הצדקה.

מאת: רוני הכהןחוק ומשפט - כללי28/01/211801 צפיות
על מנת להבין מדוע אדם ניגש על מנת לבצע תרגום של תעודות ומסמכים רשמיים מסוימים צריכים להבין את התהליכים שאותם עוברים אנשים ברחבי העולם כולו.

מאת: רוני הכהןחוק ומשפט - כללי15/01/211382 צפיות
מתי נדרש לפעולה של תרגום עבור תעודת לידה?

מאת: בנימין קלינגרחוק ומשפט - כללי13/12/201980 צפיות
הרשויות ממשיכות בקצב רב בהוצאת צווי הריסה. מאמר שכדאי לקרוא אם ביצעת חריגות בניה , ביקרו או רוצים לבקר בנכס מטעם הפיקוח על הבניה/ הוועדה לתכנון ובניה או שכבר הוזמנת לשימוע או אולי כבר קיבלת צו הריסה. המאמר מיועד לכל העוסקים בתחום. עורכי דין, שמאים, מהנדסים, קבלנים, וועדי בתים, אדריכלים, מפקחי בניה ועוד.

מאת: עופר שלוחוק ומשפט - כללי08/10/201686 צפיות
הסכם מייסדים מוצלח בחברות סטארט אפ

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica