כאשר מתנהלים כנגד החייב תיקים רבים בלשכת הוצאה לפועל והתשלומים החודשיים שעליו לשלם בגין כל חובותיו מצטברים לסכומים שאינו יכול לשלם מומלץ לשקול הליך של איחוד תיקים, במסגרתו תתנהל חקירה כלכלית וייקבע הסדר תשלומים ריאלי.
אדם שנפתחו כנגדו תיקי הוצאה לפועל על ידי גורמים שונים, יכול לבקש לאחד את כל התיקים ולשלם סכום חודשי קבוע לממונה על איחוד התיקים, המחלק אותו בין הזוכים השונים. סכום זה נקבע כך שהחוב ישולם במלואו בתוך זמן קצוב.
לרוב מופעלים כנגד החייבים הליכי גבייה שמקשים מאוד על חייהם ולעיתים לוחצים אותם לכדי קבלת החלטות פזיזות. עוד לפני הכניסה להליך, מומלץ להתייעץ עם עורכי דין בעלי ניסיון וידע עשיר בתחום הוצאה לפועל והליכי פשיטת רגל. עורך דין מקצועי ידע להסביר לכם היטב את היתרונות והחסרונות של הליך איחוד תיקים.
לא בכל המקרים ניתן לפתוח תיק איחוד, המקרים אשר אינם נכללים בצו איחוד תיקים הם: תיקי מזונות, שטרות להם קיימת התנגדות וטרם הוחלט בגינם במשפט (בהליכים), כל פסק דין שאיננו כספי וכן תיק הנפתח בגין משכנתא.
היתרון באיחוד הוא שאם לא יאוחדו התיקים, תתקיים חקירת יכולת על כל תיק ותיק בנפרד, וכך החייב יאלץ לשלם החזר חודשי עבור כל תיק בנפרד. איחוד תיקים יאפשר לחייב החזר חודשי אחד וקבוע בהתאם ליכולתו וכך בפועל ישלם סכום חודשי שהוא נמוך יותר עבור כל התיקים גם יחד.
החיסרון בפתיחת תיק איחוד הוא שהחובות לא נעלמים. הם עדיין קיימים ובנוסף מוטלות על החייב מגבלות, החייב מוכרז כחייב מוגבל באמצעים, כלומר, מישהו שיש לו מגבלות מול הבנקים ולכן אסור לתת לו אשראי, כרטיסי אשראי, צ'קים וכדומה. כל זאת על מנת שלא תינתן לו האפשרות לצבור חובות חדשים.