ברחבי הארץ קיימים צעירים אשר מתלבטים מה כדאי להם ללמוד. לעתים מסוימות אף קורה שאנשים בגילאים מבוגרים יותר מחליטים לרכוש השכלה באמצע השגרה של החיים. שתי הקבוצות הללו נוהגות להתלבט על מסלול הלימודים ב3-4 השנים הקרובות - בעת הבחירה בתחום, יש לחשוב על מספר פרמטרים ותחומי עניין.
סטודנטים אשר מתעניינים בתחומים הומאניים, כאלה הדורשים מידה רבה של עבודה יצירתית ופחות חשיבה לוגית, יוכלו לבחור בתוכניות לימוד של תואר ראשון בצילום. גם בעידן הטכנולוגיה, לימודי צילום ברחבי הארץ נחשבים לפופולריים במיוחד - הם עוסקים בנבכי צילום הסטילס, ובמהלכם רוכשים הסטודנטים הן ידע מרתק על תולדות האומנות העיצוב והן הכשרה מקצועית בסוגים שונים של צילום - כגון לימודי צילום נוף וגוף, צילום מסחרי, ועוד. בסיומו של תואר ראשון בצילום עורכים הסטודנטים תערוכת גמר מפוארת בה הם מציגים את הצילומים עליהם עבדו בשנה האחרונה ללימודים.
אפשרות נוספת היא לבחור בתחום המאתגר של לימודי חינוך. תואר ראשון בחינוך אמנם מכשיר סטודנטים לתעסוקה במקצוע עם קשיים רבים, ואולם עצם האתגר מושך סטודנטים רבים לבחור בתוכניות לימודי חינוך - היכולת לשנות את עולמם של צעירים, ולהשפיע עליהם לטובה, גורמת לרבים לרצות להפוך לאנשי הוראה. בוגרי תארים אחרים יוכלו לאייש מסלולי הסבה לאקדמאיים של תואר ראשון בחינוך, הקיימים ברחבי הארץ.
מבין התארים היותר ריאליים, תואר ראשון במנהל עסקים הוא דוגמה ללימודים פופולריים במיוחד. סטודנטים במסגרת לימודי מנהל עסקים יוכלו לרכוש השכלה ומיומנות רבות לניהול של חברות וארגונים - לעתים, ניתן לשלב התמחות עם לימודי מנהל עסקים, הכוללת התמחות בכלכלה או משפטים, מימון או שיווק, ועוד. במרבית המוסדות, תואר ראשון במנהל עסקים משלב תכנים ממדעי הניהול והכלכלה, וכן מתקיימים שיעורים המקנים יכולת קבלת החלטות נכונה.
אפשרות נוספת היא ללמוד תואר ראשון במשפטים - המוגדר כתואר הפופולרי ביותר בישראל. רבים מאיישים מדי שנה את התוכניות של לימודי משפטים, ובגלל הפופולריות של התחום הזה ניתן למצוא תוכניות תואר ראשון במשפטים בכמעט כל אזור בארץ. למן שנת הלימודים השנייה של לימודי משפטים בוחרים הסטודנטים התמחויות שונות בהתאם לתחום העניין - ניתן להתמחות בדיני קניין רוחני או משפט מסחרי, ואף לשלב את לימודי משפטים במסלול דו-חוגי עם תחומי לימוד נוספים.