בעת ההופעה של עצירות, תופעה רפואית שכיחה במיוחד, קיימות מספר דרכים לערוך טיפול בעצירות שיהיה יעיל וימנע את חזרתה של הבעיה בעתיד. כיום נהוג להגדיר עצירות כתופעה שבמהלכה מתקיים קושי ביציאות או שהן כרוכות במאמץ, וכן ניתן להצביע על עצירות מבוגרים או ילדים כשמתקיימות פחות משלוש יציאות בשבוע.
עבור טיפול בעצירות שיהיה יעיל, קיימות מגוון תרופות נגד עצירות שאפשר להשיג בבתי המרקחת וללא צורך במרשם רפואי. רוב התרופות עבור עצירות מבוגרים פועלות על אותו עיקרון - עידוד ההפעלה של רפלקס הפינוי במעי הגס, מה שאמור לסייע להפרשת הצואה מהגוף. הסיבה להפעלת הרפלקס היא שבמקרים רבים עצירות נגרמת כתוצאה מספיחה עודפת של נוזלים מהצואה כשהיא במעי הגס - ולכן הצואה מתייבשת והנפח שלה קטן.
קיימת האפשרות לערוך טיפול מקיף נגד סוגי עצירות שונים כגון עצירות מבוגרים המשלב בין טיפול תרופתי לבין שינויים בהרגלי התזונה. השילוב בין השניים נחשב למומלץ במיוחד, והוא מאפשר ביצוע כולל של טיפול נגד עצירות המנקה את הגוף. באופן כללי, אכילה של סיבים תזונתיים היא הדרך הטובה ביותר לטפל בתופעת עצירות - מומלץ לצרוך מאכלים העשירים בסיבים תזונתיים כגון דגנים מלאים, וכן ירקות ופירות עם הקליפה שלהם.
גם בעת האכילה של סיבים תזונתיים, קיימת המלצה לאכול מספר ארוחות קטנות ביום במקום ארוחה אחת גדולה, מה שעשוי לסייע במניעה של עצירות מבוגרים. טיפול בעצירות הכולל שינויים בהרגלי התזונה עשוי להכיל מספר מזונות שכדאי לצרוך באופן מתון - שתייה של 2-3 כוסות קפה ביום ממריצה את פעילות המעיים וכך גם מסייעת במהלך טיפול בעצירות. בנוסף, מומלץ להוסיף כמות מתונה של תבלינים חריפים לתפריט היומי, כגון פלפל או שום. בנוסף, שתייה מספקת של מים מדי יום מסייעת גם היא לפעילות תקינה של המעיים ולטיפול נגד עצירות מבוגרים.