גיוון עם אספרסו
אוהבי קפה בדרך כלל מעדיפים את הקפה שלהם חזק יותר מאחרים. חלקם יעדיפו את הקפה "נקי", ללא תוספות, וחלקם אוהבים לגוון את הקפה שלהם. אספרסו הוא קפה אשר טעמו חזק יותר לעומת קפה רגיל ולכן הוא נצרך יותר על ידי אוהבי קפה. לקפה אספרסו ניתן להוסיף חלב, אפשר "לתבל" אותו עם משקה אלכוהולי או לשלב אותו באפייה. טעמו של האספרסו הוא כה חזק ומרכזי כך שגם במקרה ונשלב אותו עם משקה אחר או נשתמש בו לצורך אפייה, טעמו ישלוט במנה או במשקה החדש שנכין.
מה זה בעצם אספרסו?
אספרסו בניגוד לסוגי קפה אחרים ניתן להכין רק במכונת אספרסו. על מנת להכין קפה אספרסו מקורי ואיכותי יש להשתמש במידה מדויקת של 7 גרם קפה טחון או לחילופין בפולי קפה, במקרה ומדובר במכונת קפה המאפשרת זאת. על מנת למצות את הטעם והריח של הקפה אשר נטחן מראש או פולי הקפה אשר נטחנו במכונת הקפה, מוזרם קיטור או מים חמים בטמפרטורה למעלה מ95 מעלות. ישנה אפשרות גם להכין אספרסו ארוך כך שהכמויות בהם משתמשים להכנתו מוכפלות פי 2.
אספרסו בשילוב אלכוהול
מכיוון שלאספרסו יש טעם כה חזק, השילוב בינו לבין אלכוהול הוא כמעט מתבקש. ישנם מספר משקאות אלכוהוליים המבוססים על אספרסו, המוכר ביניהם הוא האייריש קרים. משקה האייריש קרים הוא שילוב של אספרסו וויסקי וכיום גם מוסיפים לו ליקר קפה. במקסיקו, נהוג להכין אספרסו ארוך אשר משולב עם טקילה או משקה אספרסו ארוך עם אייריש קרים וליקר קפה.
להוסיף חלב...
רוב אוהבי הקפה יעדיפו לשתות אספרסו ללא חלב, שכן החלב מטשטש מעט את טעמו החזק של האספרסו. כיום ניתן למצוא לא מעט משקאות אספרסו המשולבים עם חלב כמו מקיאטו, אספרסו אשר מוגש עם מעט חלב וקצף. לא הרבה יודעים זאת אך המשקה קפוצ'ינו הוא למעשה אספרסו עם חלב אך לעומת המקיאטו למשל, במשקה זה ניתן יותר להבחין ולהרגיש את טעמו החזק של האספרסו כיוון שאופן הכנתו כוללת שליש כוס של אספרסו, שליש חלב ושליש קצף. ישנם עוד שני משקאות אספרסו נוספים והם אספרסו קון פנה ואספרסו אמריקנו. אספרסו קון פנה מורכב ממנה כפולה של אספרסו בשילוב קצף. אספרסו אמריקנו, הוא בעצם אספרסו אשר עבר דילול במים חמים.
קינוחים בטעם אספרסו
כיוון שלאספרסו יש טעם חזק וניתן להרגיש בו גם לאחר אפייה, עוגת קפה אשר השתמשו באספרסו להכנתה תהיה משובחת יותר מכזאת שהשתמשו בנס קפה להכנתה באופן משמעותי. שימוש באספרסו למטרת אפייה הוא לא מאוד זול אך בהחלט יכול להפוך את הקינוח למנה מיוחדת. היום אפשר גם למצוא גלידות בטעם קפה אשר נעשה שימוש באספרסו ולא בנס קפה על מנת להפוך אותן לטעימות במיוחד.