כל מה שרצית לדעת על מכונות אספרסו
בעל עסק, בין אם הוא צעיר המעוניין לפתוח עסק חדש או איש עסקים ותיק המעוניין לחדש את פני החברה, יודע שישנם מספר דרכים שבאמצעותם הוא יכול להרשים את הלקוחות. אחד מהאפשרויות העומדות בפניו היא רכישת מכונת אספרסו למשרד. מכונות אספרסו הם היום מוצר פופולרי וידוע בקרב עסקים אשר רוכשים אותם על מנת ליצור מראה יוקרתי לעסק ובכך למשוך כמה שיותר לקוחות לעבוד איתם.
מכונות אספרסו - רקע
מכונות אספרסו יוצרו לראשונה בראשית המאה העשרים ומכיוון שלא היו מתחרים רבים בשוק, הדרך לקבוע איזה מכחנה טובה יותר הייתה בבחינת כמות כוסות הקפה שהיא הפיקה בזמן נתון. באותה תקופה, חברת ויקטוריה אשר מכונות אספרסו שברשותה ייצרו 130 כוסות בשעה קיבלה את תואר המכונה הטובה ביותר. בצרפת, השיטה ליצור אספרסו הייתה באמצעות הזרמת קיטור בלחץ גבוה במשך 25 שניות דרך אבקה של פולי קפה טחונים. לאחר מכן את האבקה שמו בתוך מסננת ובאמצעות הקיטור שהתקרר נוצרו השמנים הארומטיים שמהם הכינו את הקפה. באיטליה, לפני שהקיטור נגע בקפה נהגו להעביר אותו תהליך עיבוי דרך בוכנת לחץ ורק לאחר כן נוצר הקפה.
כיום, מכונות אספרסו מבצעות את כל תהליך הכנת הקפה ולכל מכונה מפעיל הנקרא בריסטה.
מבנה מכונות אספרסו
מכונות אספרסו הקיימות היום בשוק מורכבות ממספר חלקים. ראש קפה אליו ידית הקפה מחוברת ובה מחלטים את האספרסו, ברז סטימר, שעון לחץ דוד מים, שעון לחץ ראש קפה, כפתור ברז שירות מים רותחים, כפתורי חליטת אספרסו, מד מים בדוד, מתג מגש חימום כוסות, מתג הפעלת דוד חימום, מתג מתח ראשי, סטימר ודוחס.
סוגי מכונות אספרסו
מכונות אספרסו מתחלקות לשלוש. מכונות ידניות ומוכנות חצי אוטומטיות ואוטומטיות. בעבר נהגו להשתמש במכונות אספרסו ידניות על מנת להכין קפה. מכונות אלה הן מסובכות להפעלה ולכן פחות נעשה בהן שימוש. ההפעלה של מכונות אספרסו ידניות נעשית באמצעות ידית אשר לוחצת על הקפה. מכונות אוטומטיות הן המכונות אספרסו הפופולריות ביותר כיום שכן הן פשוטות להפעלה. כל שצריך לעשות על מנת להכין קפה הוא למלא מים וללחוץ על כפתור ההפעלה. במכונות אספרסו חצי אוטומטיות, הפעולה דומה אך בנוסף יש צורך לטחון את הקפה לפני השימוש במכונה עצמה, כמובן שתמיד קיימת האפשרות לרכוש שקיות עם קפה טחון ובכך לחסוך מהבריסטה לבצע את פעולת טחינת הקפה בעצמו.
איך ליצור קפה מושלם
על מנת להשפיע ולקבוע את טעם הקפה צריך לשים דגש על מספר דברים. חשוב לשים לב כי הקפה בו משתמשים הוא טרי, על המים בהם משתמשים בעת הכנת הקפה, סוג הפולים והדרך שבה עברו את תהליך הקלייה וכמובן העובי של טחינת הפולים, כך תוכלו ליצור את הטעם המושלם.