הדרך לביצוע נכון של טיפול בעצירות עוברת קודם כל בהתמדה. אנשים הסובלים מבעיות עצירות מבוגרים לא יוכלו למגר את התופעה מהגוף שלהם ללא טיפול ממושך, בין מדובר בתרופות נגד עצירות או בטיפול תזונתי. הדרך הטובה ביותר לבצע טיפול בעצירות היא שילוב בין טיפול תרופתי לתזונתי - המבטיח כי התופעה תחלוף ולא תחזור.
ראשית, ראוי להדגיש שטיפול תזונתי מתאים אך ורק נגד עצירות מבוגרים המוגדרת כלא כרונית. כיום נהוג להגדיר עצירות מבוגרים כרונית כתופעה במסגרתה מתקיימות פחות משלוש יציאות בשבוע, וקיים קושי בלפחות רבע מהיציאות, במשך כשלושה חודשים במהלך חצי השנה האחרונה.
באופן כללי סיבים תזונתיים יעילים במיוחד בטיפול נגד עצירות. מומלץ לשלב אותם בתפריט היומי דרך אכילה של פירות וירקות, לחמים מלאים, וכן דגני בוקר מלאים. הסיבים אמורים לעזור לפעילות המעיים וכך לסייע במהלך טיפול בעצירות.
את הארוחות השונות מומלץ לאכול באופן סדיר וקבוע, כדי לא להעמיס על הבטן יתר על המידה - מה שעשוי לגרום להתפתחות של עצירות מבוגרים בעתיד. במידה וכבר קיימת עצירות, כדאי לאכול באופן סדיר מספר רב יותר של ארוחות קטנות, במקום ארוחה אחת גדולה שתעמיס על הבטן.
בנוסף, קיימים מספר מרכיבים שכדאי לשלב אותם בתפריט היומי באופן מתון במסגרת טיפול בעצירות. שתייה של 2-3 כוסות קפה ביום אמורה להמריץ את פעילות המעיים ובכך לסייע בטיפול נגד עצירות. ואולם, שתייה מופרזת רק תגרה את הבטן ויכולה אף לגרום לנפיחויות לא נעימות.
הוספה של מרכיבים חריפים לתפריט היומי, ובאופן מתון, היא דרך נוספת לעזור לפעילות המעיים. מרכיבים כמו שום, צ'ילי ופלפל, מסייעים לרקמות במערכת העיכול. בנוסף, נדמה שפעילות גופנית הממריצה את פעילות המעיים, כגון ריצה או משחקי כדור, היא דרך מעולה ונוספת לבצע טיפול בעצירות.
את הטיפולים התזונתיים הללו כדאי לערוך לצד טיפול תרופתי, באמצעות תרופות הניתנות בבתי המרקחת ללא מרשם רופא. השילוב בין שני הטיפולים מאפשר למטופל לנקות את הגוף שלו על ידי אכילה מאוזנת מצד אחד וטיפול בשורשי הבעיה מצד שני - והשילוב הזה הוא הדרך הטובה ביותר למנוע עצירות בעתיד.