הסודות מאחורי המדפים –לא מסובך להאריך חיים רוצים לשמוע ?
יובל לובנשטיין
כמה באמת אנו מוכנים לעשות על מנת להאריך חיים ? תלוי את מי שואלים ? החולים כמובן שיאמרו לכם שהם מוכנים לעשות הכול, אך אולי לחלקם זה יהיה כבר מאוחר.
הבריאים יקשיבו במקרה הטוב לכם ולא בטוח שייקחו את העצה.
המתכון לבריאות ולאריכות ימים הוא פשוט, אך קשה ליישום.
אומנם בשלב זה הניסיונות הן על בעלי חיים, אך אין סיבה שאין קורלציה הדוקה לבני אדם.
המתכון הוא לאכול פחות !
נשמע פשוט – בניסויים בבעלי חיים, הראו החוקרים שלקחו שתי קבוצות של עכברים, לראשונה נתנו מזון בכמות מסוימת ולקבוצה השנייה נתנו את אותו מזון, אך בכמות הנמוכה ב- 30%.
נימצא קשר מובהק בין כמות המזון לאורך החיים.
ככל שכמות המזון הייתה קטנה יותר, כך עלתה תוחלת החיים בשיעורים ניכרים עד רמה של כ-30-35% יותר.
מאחר ואנו לא בניסוי של חיות מעבדה והמזון שלנו מגוון – מה שנידרש זה להוריד את סך הקלוריות במזון ב- 30% !
לממצא זה ישנם הסברים מדעיים הטוענים, שככל שנדרשת מהגוף עבודה מאומצת יותר בפירוק המזון, כך נוצרים בגוף שאריות מאותו מאמץ, אשר נקראות רדיקלים חופשיים, אשר גורמים לנזק לגוף.
יש הקושרים ממצא זה גם לסוג המזון ואיכותו.
במילים אחרות מזון מעובד, קשה יותר לעיכול ולפירוק – קרי הגוף מתאמץ יותר- משמע יותר רדיקלים חופשיים.
לכן המסקנה המתבקשת היא – לאכול פחות ולאכול יותר מוצרים
אשר קלים לעיכול ולפירוק, כלומר מוצרים לא מעובדים ויותר
טבעיים כדי שבסה"כ כמות הקלוריות במזון שלנו תקטן בכ- 30%.
פחות שימורים ויותר טרי, פחות חטיפים ובצקים ויותר אגוזים,
פחות מוצרי חלב ויותר פירות.
כמובן שהעיסוק בספורט יכול גם הוא לסייע ולתמוך, מאחר והוא לא רק מחזק ומחטב את הגוף אלא מסייע לנו לשרוף יותר קלוריות.
ממצא זה עומד בסתירה מוחלטת לאמרתה של "האימא הפולנייה", אשר דחקה בילדיה לאכול הרבה על מנת להיות בריאים.
בתיאבון !