שבוע האישה הבינלאומי או "קדימה, שים סינור וכנס למטבח"
כולנו מכירים את המשפט הידוע "מאחורי כל גבר עומדת אישה".
כמובן שאנחנו לא הולכים להיכנס לדיון על זכויות הגבר/ אישה במשפחה....
היום אנחנו הולכים להראות לבת זוגתך "שמאחורי כל סינור (הפעם) עומד גבר"!
אז קדימה, פתח בירה, ונסביר לך כיצד להכין ארוחה ערב רומנטית לרווקים או לנשואים פלוס
(כן, גם את הילדים נצטרך).
קונספט האירוע: ארוחת ערב רומנטית איטלקית
(להסבר מוחשי יותר ניתן לראות את הסרט היפיפייה והיחפן – סצנת נשיקת ספגטי מיטבולס
לנשוי פלוס - אפשר לראות עם הילדים)
מוצרים שצריך להכין מבעוד מועד:
לברוסקטות (מנת פתיחה):
בגט
עגבניות שרי
בזיליקום
שום
שמן זית
לספגטי ברוטב עגבניות (מנה עיקרית):
חב' ספגטי (אפשר מקמח מלא)
בצל
שום
שמן זית
צנצנת רוטב עגבניות (מוכן לבישול)
עגבניות שרי
זיתים שחורים (לאניני הטעם זיתי קלמנטה)
בזיליקום
גבינת פרמזן במשקל (20 גר' ) או פרמזן מגורד
לקינוח (לא להתעצל):
תותים
קיווי
בננה
סירופ מייפל (ניתן להוסיף מעט אלכוהול)
שתיה:
הכל הולך, יין אדום / בירה / וודקה (כל מה שאתם אוהבים לשתות ביחד)
עיצוב אוירה- חובה:
לרווקים מביניכם -
יש להכין בית מסודר (לא חייב להיות נקי), עמום, נרות ריחניים, אפשר קטורת.
מפה על השולחן, ניתן לקחת קערה שקופה יפה (או וואזה אם יש) למלא במים ולהניח מספר נרות קטנים שיצופו ולהדליקם. את הקערה/ וואזה לשים באמצע השולחן.
לסדר רק 2 כיסאות לצידי השולחן (אחד מול השני) וכמובן לא לשכוח מוסיקה!
לנשואים פלוס (יש למנף עבודה) –
קודם כל אם הילדים קטנים מידיי אז תשאירו אותם אצל אמא שלה, אם לא, אז חגיגה לעיניים! לבקש מהילדים את העיפרון השחור של אימא (כך שאם הוא ייהרס אפשר להאשים את הילדים) ולצייר ל"מלצרים" הקטנים שפם איטלקי משובח.
להלביש אותם בחולצה שחורה ולשים מגבת על יד ימין או שמאל (מה שנוח, גם ככה היא תיפול אחרי 5 דקות) ולהדביק להם את השיער מצד ימין לשמאל עם ג'ל).
להכין עם הילדים 2 תפריטים בכתב יד (ולהמציא שמות מצחיקים לכל מנה,הם חולים על זה) והכי חשוב להחליט מי לואיגי' ומי רוברטו (מבין הילדים, זה עדין לא משחק מקדים).
*אפשר לבקש מהילדים שיקטפו פרחים מהגינה של "שולה" ולפזר על המפה את הכותרות.
הכנה:
למנת פתיחה – יש לחתוך את הבאגט פרוסות בצורה אלכסונית (ששטח הפנים יהיה גדול יותר)
ולהניח על מגש (מומלץ בין 4-6 פרוסות)
לתוך קערית: יש לחתוך עגבניות שרי לקוביות קטנות, לקצוץ בזיליקום ולהוסיף 2 שיניי שום כתוש ולערבב.
להוסיף לקערית מלח, פלפל, שמן זית ומעט חומץ בלסמי (רק אם יש).
הגשה – 20 דקות לפני תחילת הארוחה לשים את פרוסות הבאגט בתנור (180 מעלות) או במיקרוגל (על גריל) עד שהבגד הופך למוזהב. להניח את הפרוסות על צלחת שטוחה, יש לפזר תערובת הסלט על הפרוסות ממש לפני הטעימה.
למנה העיקרית –
ספגטי: למלא סיר עמוק עם מים ולהוסיף מעט מלח ולחמם עד לרתיחה.
ברתיחה יש להוסיף את חבילת הספגטי ולערבב שלא ידבקו אחד לשני.
ברגע שהספגטי מוכן (יש לטעום מידי פעם ספגטי אחד ולבדוק שאינו קשה מידי) לשפוך במסננת עד להגשה.
רוטב:(במחבת עמוק) להוסיף 3 כפות של שמן זית, לקצוץ בצל ולטגן עד שהוא הופך למוזהב ולהוסיף 3-4 שיניי שום כתוש ולערבב.
להוסיף צנצנת של רוטב עגבניות מוכן לבישול ולערבב.
להוסיף 4-5 עגבניות שרי מחולקות לארבע ולערבב.
לקצוץ 10-15 זיתים שחורים או קלמנטה (לא לשכוח להוציא את הגלעין) ולהוסיף למחבת ולערבב.
עדיף לטעום לפני הגשת ולהוסיף מעט טיבול (מלח, פלפל, צי'לי) במידת הצורך.
יש לקצוץ בזיליקום ולהניח בקערית קטנה.
(במידה והילדים מצטרפים לארוחה יש להשאיר בצד כוס רוטב ללא תוספות של עגבניות שרי וזיתים).
- זה הזמן לקחת שלוק נוסף מהבירה ולהירגע!
הגשה – להניח ספגטי באמצע הצלחת ומעליו לשפוך הרוטב, לגרד גבינת פרמזן ומעליה לפזר הבזיליקום. (לנשוי פלוס – זה הזמן להשתמש במלצרים לפיזור הגבינה והבזיליקום).
לקינוח –
בקערית: לחתוך תותים, בננה, קיווי להוסיף מעט סירופ מייפיל (ניתן להוסיף מעט דרמבויי או אפילו וודקה) ולא להכניס למקרר- באסה לקבל צמרמורת מהקינוח.
הגשה – בכוסות של וויסקי או בכוסות יין גדולות.
לסיכום:
אם משהו לא מסתדר או הילדים עושים בלגן ואי אפשר להתייעץ עם אף אחד אפשר לתעד במצלמה (שתראה שניסינו), לעזוב את הכול ולהזמין מקומות במסעדה איטלקית (אם נשארו) והכי חשוב להחזיר לה את הסינור (כי נשארו הכלים).
שבוע האישה הבינלאומי
Lemon3.co.il
בתאבון J