בר מצווה – למבצע היומי של דודו מהום סנטר – עכשיו מותר לספר סודות
עברו 13 שנים מאז הוחל בפעילות המבצע היומי בהום סנטר – מספיק זמן על מנת לגלות את הסודות מאחורי המוצרים.
איך התחיל המבצע ? של מי הרעיון ?
ובכן הרעיון למבע בא בכלל מהרשת המתחרה – אייס.
אני זוכר את זה כמו מאתמול.
הימים היו ימי החנוכה – ובאותה תקופה נהוג היה לצאת בפרסומים של חנוכיית מבצעים – נר ראשון,שני ....
כל יום היה מבצע על מוצר אחר.
בערך במחצית החג,קיבלתי טלפון נרגש מאחד מספקי הרשת – ונאמר לי- תשמע קורה משהוא מדהים בחנות אייס בשפיים,מכירות מטורפות- כדאי לך לעזוב הכול ולראות את זה בעיניים.
אכן המחזה היה מלהיב – הרבה המולה,דחיפות ובעיקר עגלות מלאות מוצרים לא רק מוצרי הפרסום ומכירות מדהימות.
המחזה הזה לימד אותי את הדברים הבאים:
1- הצרכן חכם – תן לו מבצע ומוצר טוב והוא יקנה.
2- כאשר הלקוח נמצא בחנות – תציע לו עוד מוצרים.
3- חלקו של המוצר במבצע מסה"כ הקניות של הלקוחות- בממוצע –אינו
גדול (כמובן שתמיד ישנם לקוחות אשר "אוהבים לדפוק את הרשת"
וקונים רק את המוצר שבמבצע)
4- הלקוח אינו אוהב לבוא למבצע ולגלות שהוא אזל – תמיד יש לדאוג
להשביע את רצון הלקוח (מוצר חילופי או אופציה לרכוש את המוצר
שבמבצע באותו מחיר)
מצויד במידע חשוב זה חזרתי להום סנטר וחיכיתי להזדמנות הראשונה לביצוע הרעיון.
מספר ימים לאחר מכן חנכה הרשת את הסנטר העשירי שלה ברעננה ולשם כל הוקצה על ידי השיווק,בראשותו של אילן רותם – דאבל בעיתונות הארצית בסוף שבוע.
התוכן שהוכנס למודעה – עבד על העיקרון הבא:
"החנות העשירית וכל הרשת חוגגת"
ואז החל שלב היישום של מה שראיתי מספר ימים קודם לכן אצל המתחרה. (אשר לא הבין כלל את מה שקרה אצלו על רצפת המכירה !
קמעונאות מחייבת את כל העוסקים בה לשלב בין הנתונים,לרחשי הלב של הקונים ואין תחליף למפגש בלתי אמצעי עם הלקוחות ועם מנהלי החנויות והעובדים)
הוכנה מודעת פרסום אשר לה הקווים הבאים:
עשרה ימי מבצע,כל יום מוצר אחד,עשרה לקוחות ראשונים בכל חנות יהיו זכאים לרכוש את המוצר בעשירית המחיר ושאר הלקוחות במחציתו.
הפריטים נבחרו בקפידה ודאגנו להעמיד מלאי(שנראה לנו באותם ימים למלאי דמיוני – בערך מלאי מכירה של רבעון,ליום מכירה אחד)
כל ההכנות לא בדיוק עזרו – ההיסטריה בחניות הייתה פשוט מדהימה – לקוחות שברו חלונות ולצורך כל אף הוזמנה משטרה על מנת להשליט סדר במהומה שנוצרה.
מיותר לציין שבחלק מהפריטים אזל המלאי אחרי מספר שעות והספקים בצעו במהלך היום" מילוי בטן" מחדש.
בשוך הסערה – הופקו לקחים ובעקבות זאת נערכנו לביצוע ולהערכות תכנונית של מספר חודשים קדימה (4-6 חודשים לפני מועד הפרסום)
עד אז היה מקובל לדון עם ספק בערך שלושה שבועות לפני מועד המבצע- על המוצר ואו המבצע,דבר שבדיעבד לא נתן לרשת מרחב תמרון ויכולת להגיע למחיר קנייה טוב.
תכנון מבצעים מראש- אפשר לנו להגיע למחירי קנייה משופרים – אשר הועברו ללקוחות מאחר והיה מספיק זמן להכין את היצרן אשר ידע לתכנן את היצור ביעילות (כמו :משמרת שלישית,קניית חומרי גלם בכמות גדולה ובמחיר מופחת, יצור בתקופות חלשות וכו- בקיצור אופטימיזציה של הרכש)
לפעילות הזו היו גם כישלונות כמו למשל:
1) מוצר שחשבנו שיהיה לו ביקוש לכמות מסוימת – נמכר רק בחלקו.
2) היה צורך להגדיל את נפחי האחסון
3) לעיתים הגיעה הסחורה באיחור ולאחר המועד.
4) הצלחת יתר של המבצע – חייבה להביא ללקוחות שוב את המוצר-
לעיתים המוצרים הוטסו –בעלות יקרה יותר.
אולם בסה"כ הכללי – המבצע היומי של הום סנטר – היה אירוע מכונן בחיי החברה והגדיל באופן משמעותי את המובילות של הרשת בכל הפרמטרים :אטרקטיביות,מגוון עשיר,מקצועיות וכמובן מחיר.
המבצע היומי ליכד את כל העוסקים בדבר – מרמת הנהלת החברה בראשותו של אהרון מידן,על כל אגפיה ובדגש לוגיסטיקה בניצוחו של יקיר פלד דרך מנהלים ויועצי מכירה.
שפת הדיבור ברשת השתנתה- השאלה הראשונה הייתה איך הולך המבצע- לכולם היה ברור שמדובר על המבצע היומי.
יובל לובנשטיין משמש כיועץ שיווקי ואסטרטגי לחברות בתחום מוצרי הצריכה,שימש בתקופת המבצע היומי כסמנכ"ל סחר של רשת הום סנטר.