חפש מאמרים:
שלום אורח
25.12.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

הגנה על רעיון מסחרי - כיצד?

מאת: טל ספיר, עו"דקנין רוחני08/01/20111390 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק


כיצד ניתן להגן על רעיון מסחרי או מידע ייחודי שברשותנו? כיצד ניתן לשתףאחרים ברעיון, למשל לצורך פיתוח מיזם משותף, אולם מבלי לחשוש שהצד השני,לו נמסר הרעיון (או המידע), 'יגזול' מאיתנו את הרעיון הייחודי שלנו, בטרםהספקנו להפיק ממנו תועלת כלשהי או לנצלו באופן מסחרי?

יש מספר דרכים ובמאמר שלהלן ננסה להתמקד באחת הדרכים הנפוצות יותרשבאמצעותן ניתן להגן (אף אם לא באופן 'הרמטי') על 'רעיון' או 'מידע' מפניניצולו שלא כדין על ידי אדם אחר.

מדובר באמצעי פשוט יחסית, הקרוי "כתב התחייבות לסודיות", עליו חותם הצדשלו נמסר הרעיון (או המידע), מפי היזם, ובמסגרתו מתחייב אותו צד לו נמסרהרעיון המסחרי לשמור על הרעיון בסודיות ולא להפיצו או לנצלו לתועלת מסחריתכלשהי, אלא אך ורק בהתאם לתנאי מסמך ההתחייבות. מסמך כזה, גם מבטיח לבעלהרעיון (היזם), שבמקרה של הפרת איזו מהתחייבויות הצד לו מסר את הרעיון,תהיה בידו סנקציה כספית כלשהי (אך לא רק), שניתן יהא לאכוף על הצד שהפר אתההתחייבות.

במסמך ההתחייבות לסודיות, ניתן להתנות בין היתר את מסירת הרעיון הייחודילצד השני בתנאים שונים, ביניהם: (1) התחייבות שלא להפיץ את הרעיון אוהמידע ברבים ולא לעשות במידע כל שימוש אלא במסגרת שיתוף הפעולה בין הצדדיםולפי תנאי ההתחייבות וכן התחייבות לשמירה על סודיות מוחלטת ביחס לרעיון וכלמידע הקשור בו; (2) התחייבות לנקיטה בכל אמצעי הזהירות הנדרשים לשם מניעתאובדן של הרעיון או הגעתו לאחר; (3) תשלום פיצוי בסכום כספי (כפי שיקבעוהצדדים), אם יפר מי שנמסר לו הרעיון את התחייבויותיו על פי המסמך כלפי בעלהרעיון.

מומלץ לערוך מסמך סודיות כזה באמצעות עורך דין, כך שיוכל לתת ייעוץוהכוונה ראויים, בהתאם לנסיבות המקרה, אופי הרעיון או המידע וסוג ההתקשרותהמבוקש.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

*הכותב הינו עו"ד המתמחה בדיני מקרקעין, עסקאות ויזמות נדל"ן, משפט מסחרי, דיני תאגידים, חוזים, היי-טק וליטיגאציה מסחרית.

יצירת קשר:  tal@3slaw.co.il

** מאמר זה הינו למידע כללי בלבד ונכון למועד כתיבתו, ואינו נועד בשום מקרה לשמש כתחליף לייעוץ משפטי. על כן אין להסתמך עליו מבלי להיוועץ עם עורך דין העוסק בתחום בטרם נקיטת כל פעולה או קבלת החלטה.

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת טל ספיר, עו"ד

מאת: טל ספיר, עו"דנדל"ן ומקרקעין29/12/111419 צפיות
כל מי שרוכש דירה או כל נכס נדל"ן אחר, כגון: מגרש, חנות וכיו"ב, מצפה להירשם ביום מן הימים כבעלים החוקי של דירתו. ברשימה זו נדגיש את חשיבות בדיקת הבעלות בנכס הנרכש ונציע דרכים כיצד לברר את רישום הבעלות.

מאת: טל ספיר, עו"דנדל"ן ומקרקעין17/10/11964 צפיות
במאמר שלהלן, נעמוד על חשיבותו של מעמד חתימת חוזה הרכישה ועל המסמכים שמומלץ לבדוק שצורפו לחוזה הרכישה. כמו כן נדון בקצרה במשמעות שיש לייחס לפרוספקט ולמצגת שמספק הקבלן אודות הפרוייקט והדירות הנמכרות.

מאת: טל ספיר, עו"דנדל"ן ומקרקעין13/09/111347 צפיות
ברשימה הקודמת (חלק ב') עמדנו על חשיבותה של ערבות חוק מכר בעסקת רכישת דירה מקבלן, ועל ביצוע תשלומים לחשבון הליווי הבנקאי על הפרוייקט. במאמר שלהלן, נעמוד על רשימה נוספת של נושאים המהותיים, עליהם יש לתת את הדעת במהלך המשא-ומתן מול הקבלן לקראת רכישת הדירה, ביניהם: ביצוע שינויים במפרט הדירה, מחיר הדירה ותנאי תשלום, רכוש משותף, מועד מסירת הדירה לידי הרוכשים, בדיקת ליקויים בדירה במועד מסירתה לידיכם, ורישום הדירה כיחידה בבית משותף.

מאת: טל ספיר, עו"דנדל"ן ומקרקעין18/08/11974 צפיות
במאמר שלפניכם נציג מספר עקרונות מנחים כיצד לרכוש דירה מקבלן, בדרך היעילה והבטוחה ביותר. נעמוד על חשיבותו של הייצוג המשפטי בעסקת רכישת דירה מקבלן, על הבדיקות המקדימות שיש לבצע, ועל מהותו של זכרון הדברים עליו אתם חותמים לקראת רכישת הדירה.

מאת: טל ספיר, עו"דנדל"ן ומקרקעין25/06/111269 צפיות
בעת האחרונה אנו עדים לתהליכים ותמורות מהמעניינים שהתרחשו אצלנו בתחום הנדל"ן למגורים - שינויים תכופים בשיעורי הריבית במשק, מדיניות בלתי מתפשרת של בנק ישראל בנושא המשכנתאות וחקיקה תדירה בתחום מיסוי המגורים, כל אלה הפכו את כדאיות ההשקעה בדירה למגורים לשאלה הטורדת מנוחתם של רבים מאיתנו, בין אלה שהם כבר בעלי דירות להשקעה ובין אם הם מתעתדים לרכוש דירה למגורים. במאמר זה נעמוד על מספר נושאים משפטיים שעליך כמשקיע הפוטנציאלי לתת עליהם את הדעת בבואך לרכוש דירה להשקעה.

מאת: טל ספיר, עו"דנדל"ן ומקרקעין16/05/111123 צפיות
מוכרים דירה? בית צמוד קרקע? או אולי מגרש לבנייה רוויה? רוצים להשיג מחיר גבוה עבור הנכס שאתם עומדים למכור? בטרם תגלשו לאתרי המכירות באינטרנט או בטרם תפנו למתווך השכונתי, על מנת לפרסם את הנכס שבבעלותכם למכירה, מוטב שתקדישו כמה רגעים מזמנכם לקריאת הרשימה שלהלן, בה נציע לכם תהליך מכירה שונה, יעיל, חסכוני ופשוט למכירת הנכס שברשותכם, וחשוב מכל – תוך מקסום שווי הנכס שברשותכם!

מאת: טל ספיר, עו"דדיני עסקים02/12/101489 צפיות
מיהו יזם? כיצד ליצוק תוכן ליזמות ולרעיון מסחרי? כיצד לממן את פעילות התאגיד? כיצד להגן על רעיון מסחרי של היזם מפני מתחרים? ברשימה שלהלן, אתייחס בתמצית לאחד השלבים המקדמיים, בדרכו של היזם למימוש הרעיון המסחרי - הקמת חברה בערבון מוגבל (או חברה "בע"מ").

מאמרים נוספים בנושא קנין רוחני

מאת: tiloniקנין רוחני09/05/171793 צפיות
תשלום עבור רישום סימן מסחר מושפע מכמות האגרות ומסוג האגרות שיש לשלם, ממקרים לא צפויים של התנגדויות, מהיקף ההשקעה הנדרשת מעורך הבקשה ועוד. לאור כל זאת ניתן להבין כי עלות רישום סימן מסחר לא יכולה להיקבע מראש וכי היא יכולה להשתנות ממקרה למקרה ובכל מצב

מאת: ניב אבןקנין רוחני13/02/171714 צפיות
איזה רעיון טוב יש לכם הבוקר? משהו מהפכני שיכול להציע שינוי מרענן לדרך שבה כל אדם בעולם המודרני או אפילו אנשים ממדינות העולם השלישי יכולים לנצל בצורה תדירה? לפני שאתם הופכים את הרעיון לכדי פטנט רשום קראו את הדברים החשובים הבאים.

מאת: רוני הכהןקנין רוחני06/02/171772 צפיות
הרבה לפני שפטנט מתקדם אל עבר שלבים מורכבים של פיתוח, תמיד ראוי שיתבצע חיפוש מקיף שלפיו יהיה ברור עד כמה הוא חדש ומקורי.

מאת: שרון צרפתיקנין רוחני23/11/161870 צפיות
תהליכים מאוד מורכבים שכן כדי שהמצאה תהפוך להיות פטנט רשום ומוצלח צריכים סוללה שלמה של בעלי מקצוע בתחום. מה כולל צוות מנצח להעמדת פטנט?

מאת: אופירקנין רוחני30/12/151959 צפיות
לעתים, נוטריון צריך לנסח אישורים המעידים כי הכתוב בהם – אכן נכון. ישנם כל מיני מסמכים שבלעדיהם לא ניתן לקדם תהליכים בארץ ובעולם. כך, למשל, אישור שאדם מסוים חי הוא אחד מאותם אישורי נוטריון המעידים כי האדם נותר בחיים.

מאת: ראובן ברמןקנין רוחני14/07/152234 צפיות
עורך הפטנטים ראובן ברמן מחברת אדיסון עורכי פטנטים www.epal.co.il מסביר בצורה פשוטה מהו פטנט, התנאים לרישום פטנט, תהליך הרישום, ועוד.

מאת: רוני אילןקנין רוחני07/02/148181 צפיות
המילה "מקוריות" היא מילה מרכזית ביותר בכל הקשור לדיני זכויות יוצרים. רוני אילן מסביר כי המשמעות שלה היא שהמקור של היצירה, בין אם מדובר בשיר, סיפור או פסל קינטי, הוא ביוצר שלה, כלומר שהיצירה תהיה הקניין הרוחני שלו ורק שלו.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica