עצירות כרונית היא מקרה בו הקושי ביציאות הינו מתמשך ולאורך זמן, עצירות כרונית מאובחנת כאשר פעולת ההתרוקנות מלווה במאמץ ובכאבים. לעיתים רבות המאמץ והלחיצה בזמן הרצון להתפנות עשוי לגרום לטחורים. כמובן שבמצבי עצירויות מתמשכות מומלץ להתייעץ מול גורם רפואי מוסמך, לאבחן את הסיבה לבעיה ולמצוא טיפול תרופתי מתאים.
כיצד ניתן למנוע עצירות כרונית ?
עצירות יכולה להיגרם לכל בעלי הרגישות במערכות העיכול. ניתן להפעיל טיפול נגד עצירות הקודם להתפרצות התופעה. השיטה המומלצת ביותר היא לנטול תרופה כנגד תופעת עצירות, התרופות הקיימות בבתי המרקחת מאושרות בפיקוחו של משרד הבריאות והן אפקטיביות באופן משמעותי וניכר.
שתיית מים מרובה היא שיטה נהדרת למניעת עצירות , הנוזלים מרככים את הצואה ומסייעים ליציאות חלקות. תזונה המתאפיינת באכילת מזון עשיר בנוזלים בפירות ובירקות הינה חיונית לעיכול. מזון עשיר בסיבים תזונתיים מסייע לפעילות מערכת העיכול, וכמו כן, מאכלים כמו שזיפים מיובשים, שמן זית, שקדים, דגים, מעדני ביו ועוד, אלו הם מזונות המזרזים את פעולת העיכול וממריצים את פעולת המעיים. מומלץ להיות פעילים מבחינה גופנית, זוהי שיטה נוספת המקלה על המרצת פעולות העיכול ולמניעת עצירות כרונית.
חשוב להבחין :
שתיית קפה או תה מעוררת צורך ליציאה, אם כי מוטב שלא להישען על כך ולפתח צריכה מוגברת של קפאין. החדרת קפאין בצורה בלתי מבוקרת עשויה דווקא לגרום לעצירויות.
אכילת מזון עשיר בסיבים תזונתיים ודגנים מלאים הינה מומלצת, אולם אכילה של ארוחות כבדות וגדולות עלולה לגרום לתהליך איטי של פעולת העיכול ופירוק האוכל בגוף. מומלץ להעלות את מינון הארוחות היומיות ולהקטין את הכמות בכל ארוחה. בשיטה זו , הגוף יוכל לפרק בקלות את המזון ללא חשש לעצירות.