לאוכל השפעה רבה על המצב הפיזי והמצב הרגשי שלנו. בכל הנוגע לתופעה של הפרעות קשב וריכוז, היפראקטיביות, חשוב במיוחד להקפיד על תזונה נכונה, מופחתת שומנים וסוכרים. חשוב לשמור על שגרת תזונה מאוזנת, 3 ארוחות ביום וארוחות ביניים, כדי לשמור על רצף של ריכוז במהלך כל היום מהבוקר ועד הערב. ברגע שילדים שסובלים מתופעה של בפרעות קשב וריכוז חשים רעב ההתנהגות שלהם עלולה להחריף ולכן, חשוב לדאוג שהם לא יהיו רעבים אך גם לא לתדלק אותם בממתקים שרק יגבירו את חוסר הריכוז או ההיפראקטיביות.
לפניכם מספר המלצות על תכנון תפריט נכון לבעלי הפרעות קשב וריכוז:
הפחתת המתוק
חשוב להקטין את צריכת השוקולד ושוקו על בסיס פולי קקאו ולעבור לשוקולד עץ החרוב ושוקו עץ החרוב הנמצאים בבתי הטבע. כדאי להקטין צריכת סוכרים בכלל ולנסות לעבור לפחמימות מורכבות כמו לחם מלא, פסטה מלאה וכולי. באופן עקרוני, כדאי להתרחק מדגני הבוקר שכל כף מהם מכילה כמעט חצי כף סוכר לבן פשוט.
להעדיף סויה
כדאי להשתדל להפחית את צריכת החלב, לעבור לחלב סויה ומעדני סויה, כי החלב נחשב ברפואה הסינית כחומר מחמם המגביר את אי השקט בילדים במקום שיהיו רגועים ומרוכזים.
לעבור מתפוז לתפוח
מומלץ להמעיט בצריכת פרי הדר ותפוזים במיוחד ולנסות לעבור לתפוחים, מיץ תפוחים טבעי המכיל פקטין מהפרי.
איזון התפריט
חשוב לאזן את צריכת אבות המזון של הילד עם ירקות, פחמימות וחלבונים. להפסיק חטיפים מלוחים, צ'יפס מטוגן ובכלל אוכל רווי שמן.
לנטרל שומנים
ניתן שהילדים יאכלו צ'יפס אבל חשוב להכין אותו בתנור בלי שומן.
לא להכביד על המערכת
חשוב לגוון לילד חלבון של עוף או דג ולהשתדל ליצור עבורו תפריט לא בשר אדום, שמכיל שומן רווי ויכביד על מערכת העיכול של הילד.
אספקת נוזלים
חשוב מאוד להקפיד על שתיית נוזלים מרובה, מים, תה צמחים, שוקו מאבקת חרובים וכולי.
הגברת הספיגה של המזון
על מנת להגביר את הספיגה של חומרי המזון על ידי הילד מומלץ לקחת ריכוזית, מיצוי צמחים סיניים שנחשב כמגביר ספיגה של חומרי המזון בקרומי המח ובמערכת העצבים ומפחית משמעותית הפרעות קשב וריכוז ADD בילדים ומבוגרים.