מה לא עושים למען הילדים? ילדים הם הדבר החשוב לנו ביותרבעולם, לכן אנחנו מקדישים שנים רבות והמון משאבים על מנת לדאוג שהם יהיו בטוחים,בריאים ומאושרים. זה טבוע בקוד הגנטי שלנו, הצאצאים שלנו הם הדבר עליו נועדנו להגןולשמור מכל משמר.
קיימות דרכים רבות כיום להגן על הילדים שלנו מפני כל מינימפגעים שונים. במסגרת החידושים הטכנולוגיים הבלתי פוסקים של התרבות האנושית, גםתחום הרפואה זוכה לחידושים מרעישים אשר מביאים להארכה מתמדת של תוחלת החיים הממוצעתבעולם, ולפיתוחן של תרופות וטיפולים חדישים ליותר ויותר מפגעים ומחלות.
אחד הפיתוחים החדשים והיעילים ביותר בשנים האחרונות נובעממחקר בתאי גזע – התאים אשר קובעים את אופי התעצבותנו ברחם. תאים אלו מופקים מדםטבורי – דם הנמצא בחבל הטבור ואשר ניתן להפקה מיד לאחר הלידה עצמה.
בעזרת התאים המופקים מן הדם הטבורי ניתן בעתיד לפתחתרופות וטיפולים עבור בעיות פוטנציאליות בהן עשוי התינוק שלנו לחולות בהמשך הדרך.מכיוון שהפקת הדם הטבורי אפשרית רק מיד לאחר הלידה, צריכים ההורים השונים להחליטולקבוע האם הם מעוניינים לבצע שימור דם טבורי עבור תינוקם שזה עתה נולד, או לא.
סביב הדם הטבורי נוצרה מעט מחלוקת בעולם בשנים האחרונות.מחלוקת זו נובעת מהתנגדותם של זרמים שמרניים למחקר בתאי גזע, מפני שלטענתם מדוברבהרג של עוברים פוטנציאליים, שכן עבור המחקר נלקחים תאים שעתידים להתפתח בעתיד לכדיעובר.
עם כל המחלוקת בעניין, עדיין לא ניתן להכחיש את העובדההפשוטה הבאה – שימור דם טבורי הוא בגדר פעולה מצילת חיים. מחלות רבות אעשר עד לאמזמן נחשבו לחשוכות וחסרות כל מרפא ניתנות לטיפול באמצעות דם טבורי. לכן, בין אםאתם מסכימים למחקר בתאי גזע או מתנגדים לא, תהיו חייבים להסכים על כך ששימור הדםהטבורי בעת הלידה הינו בגדר פעולה חיובית אשר דואגת לעתידו של התינוק שלכם, ומעמידהלרשותו סיכויים רבים יותר לשרוד מחלות פוטנציאליות בעתיד.
אם אנחנו באמת רוצים לעשות הכול למען הילד שלנו, כדאישנתחיל כבר בחדר הלידה, על ידי שימור הדם הטבורי שלו. כך נדאג כי הילד שלנו זוכהלמרב הסיכויים להיות בריא בחייו.