מוסד האקדמיה הוא אחד המוסדות המפוארים והחשובים ביותר כיום בעולם המערבי. האקדמיה משמשת כביתם המקצועי והתעסוקתי של אנשי המדע והחוקרים השונים, בנוסף להיותה המוסד העיקרי לרכישת השכלה גבוהה.
מרבית הצעירים בעולם המערבי פונים כיום ללימודים אקדמיים בשלב כזה או אחר בחייהם. מרביתם עושים זאת על מנת שיוכלו להשיג עבודה טובה ומניבה יותר לאחר שיסיימו את לימודיהם, אך חלקם פונים ללימודים אקדמיים מתוך עניין טהור – משיכה עזה לתחום כזה או אחר ורצון ללמוד אותו מן הבסיס בשלב הראשון (תואר ראשון) ולהמשיך ולחקור וללמד אותו בשלבים הבאים (תארים מתקדמים).
בעוד שלימודים אקדמיים אכן מהווים את האופציה הטובה ביותר עבור אדם צעיר המעוניין לרכוש מקצוע ברמה גבוהה, כניסה לתחום מסוים במטרה להישאר באקדמיה היא אופציה תעסוקתית לא רעה בפני עצמה.
חוקרים רבים מוצאים עצמם באקדמיה במשך שנים רבות וארוכות לאחר סיום התואר הראשון, כאשר כאמור אצל רובם הסיבה העיקרית לכך היא העניין הטהור באותו תחום, אך לא רק. בפועל, האקדמיה היא אחת המעסיקות הנוחות והטובות ביותר שיש. קריירה אקדמאית פירושה משכורת נאותה (לפחות לאחר הגעה לדרגים העליונים – דוקטור, פרופסור וכד') ותנאים נוחים מאוד. למשל, אנשי אקדמיה זוכים לשנת שבתון מדי כמה שנים, שעות עבודה גמישות וחופש לחקור ולהתעסק בנושאים שמעניינים אותם יותר מכל.
כאשר חושבים על כך לעומק – אלו הם התנאים האולטימטיביים שכל אחד ואחת מאיתנו יכולים לבקש לעצמנו – האפשרות לקבל משכורת נאותה וחופש החלטה בנוגע לסדר היום שלנו ולנושאים הספציפיים אותם נחקור, כאשר אנחנו זוכים כל היום לעסוק בתחום שמעניין ומלהיב אותנו יותר מכל. כל אחד היה מאחל את זה לעצמו לבטח...
אז מה עושים על מנת להגיע לקריירה אקדמאית? ובכן, השלב הראשון הוא כמובן להחליט איזה תחום מעניין אותנו, ואז ללמוד בו תואר ראשון. משם, במידה ואנחנו עדיין מעוניינים לעסוק בתחום זה, תואר שני ושלישי הם הצעד הבא, כאשר כבר במהלך התואר השני מתחילים גם לחקור וגם ללמד או לתרגל תלמידי תואר ראשון. לאחר קבלת הדוקטורט הנכסף, ניתן להמשיך וללמד, להמשיך לחקור או לשלב בין שניהם. כתלות בכמות המאמרים והמחקרים שתפרסמו, כך סיכוייכם להגיע לדרגת הפרופסור גבוהה יותר.
שיהיה בהצלחה...