חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

פריצת דיסק צווארית

מאת: שלמה דוידוביץרפואה21/12/20101276 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

 

פריצת דיסק צווארי עלולה להתרחש כתוצאה מחבלה או תנועה פתאומית או כתוצאה מתהליך ניווני (תהליך ארוך יותר שנגרם באופן הדרגתי). השינויים הניווניים מתבטאים באופן ברור באיבוד נוזל הדיסק. דיסק שחוק מאבד את יכולת ספיגת הזעזועים שלו, את האלסטיות שלו ויכול להפוך לדק כל כך עד כי החוליה הנמצאת מעל לדיסק תשפשף את החולייה השנייה הנמצאת מתחת לדיסק הצווארי הבלוי ותחליק קדימה ואחורה באופן שבו היא תיראה מתנדנדת. אם בהמשך הדיסק פורץ לכיוון חוט השדרה אולשורש העצב השדרתי, ירגיש החולה סימנים נוירולוגיים קשים. רוב פריצות הדיסק הצוואריות מתרחשות בגובה החוליות c5-c6, c6-c7. פעמים רבות אנו סובלים מלחץ מתון באופן יחסיהמתמשך לאורך זמן רב ומפעיל לחץ רב על החלק החיצוני של הדיסק. בשל העובדה שכולנו רגילים לחוות כאבים מתמשכים בצוואר ואיננו מייחסים לכך חשיבות רבה, קורה שהמצב מחריף ואנו פונים לעשרה בשלב מתקדם של הפריצה.

אך בכך לא מסתיימות הבעיות. קיימים סיבוכים נוספים כגון הזדקנות הדיסק ושחיקתו. לעיתים יש צמיחה של מבנים גרמיים (הנקראים גם אוסטיאופיטים) על גןף החולייה או על פתחים המצויים בצידי החולייה, שדרכם יוצאים העצבים השדרתיים. במצב כזה קיים סיכוי גבוה להקרנה עצבית בידיים, בכתף, או באיזורים אחרים המעוצבים על ידי העצב השדרתי היוצא מאותה חולייה.

מהם הסימנים האפשריים לפריצת דיסק צווארי:

  • כאבים כרוניים מתמשכים באזור הצוואר.

  • כאב המורגש באחת הידיים או בשתיהם וכן כאבים מתמשכים בכפות הידיים. נימולים, עקצוצים וחוסר תחושה בידיים

  • תחושת חולשה בפלג הגוף העליון שעלול להתבטא בקושי בהרמת היד וקושי באחיזה של חפצים בידיים.

האבחון:

ניתן לאבחן פריצת דיסק ע"י בדיקה פיזיקאלית ראיון המטופל וצילומי MRI

מספר נתונים טכניים להבנת התהליך האנדוסקופי:

ניתוח אנדוסקופי, זעיר פולשני מאפשר חדירה מינימאלית, שדה ראייה רחב יותר לפעילות המנתח ופתרונות מגוונים יותר לבעיות הקיימות בתעלת עמוד השדרה. בניתוח זעיר פולשני שהוא לא אנדוסקופי מקור הראייה הוא מחוץ לגוף דבר המגביל את הראייה באזור הניתוח עצמו ומגביל את שטח הניתוח בתוך הגוף. השיטה האנדוסקופית מתאימה לכ- 90% מהמצבים הניווניים (היצרות תעלה או פריצת דיסק) של הסובלים מפריצות דיסק או היצרות קשה של התעלה. פרט למצבים נדירים מאוד המערבים אי יציבות קלינית של עמוד השדרה, רוב פריצות הדיסק, ולא משנה גודלן מתאימות לניתוח האנדוסקופי מהסיבה שזווית הראייה האנדוסקופיה רחבה ודרך חתך של כ 1 ס"מ בעור ניתן לראות ולעבוד על שטח של 3 ס"מ בתוך תעלת השדרה.

 

ד"ר שלמה דוידוביץ

http://www.davidovich.co.il

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

ד"ר שלמה דוידוביץ www.davidovich.co.il

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת שלמה דוידוביץ

מאת: שלמה דוידוביץבריאות ורפואה כללי23/12/101151 צפיות
בעיות בעמוד השדרה התחתון הינן בעיות שכיחות באוכלוסייה ואינן מבחינות בין צעירים למבוגרים. בעיות אלו נפוצות בהרבה בהשוואה לשאר בעיות עמוד השדרה. צעירים, סובלים יותר מפריצות דיסק והמבוגרים סובלים יותר מהיצרות התעלה.

מאת: שלמה דוידוביץרפואה21/12/101890 צפיות
ניתוח אנדוסקופי, זעיר פולשני מאפשר חדירה מינימאלית לגב, שדה ראייה רחב יותר לפעילות המנתח ופתרונות מגוונים יותר לבעיות הקיימות בתעלת עמוד השדרה. השיטה האנדוסקופית מתאימה לכ- 90% מהמצבים הניווניים.

מאמרים נוספים בנושא רפואה

מאת: דוד כהןרפואה23/09/201612 צפיות
בימינו, כשהבריאות עולה לראש סדרי העדיפויות, חשוב לדעת לבחור רופא מומחה לרפואת אוזן גרון, כדי למנוע בעיות עתידיות, כדי לטפל בבעיות קיימות וכדי לשלול מחלות.

מאת: קרוסלה הריון ולידהרפואה24/04/192489 צפיות
לא אחת שולח הרופא את המטופל לבצע CT של מערות האף כדי לאתר בעיה זו או אחרת. עיבוי ברירית הסינוסים - ממצא שכיח ב-CT של מערות הפנים. העיבוי מתרחש בדרך כלל כתוצאה ממצב דלקתי בסינוסים. הסינוסים הם למעשה חללי עצמות הפנים המלאים באוויר. בדופן החללים האלה מצויה רקמה עדינה – הרירית. הרירית היא זו שמייצרת את הליחה בעת הצטננות, אך במצב דלקתי יכול להיווצר מצב של עיבוי ברירית.

מאת: קרוסלה הריון ולידהרפואה19/03/193937 צפיות
מה הגורמים והתסמינים של סינוסיטיס אצל ילדים? וכיצד מטפלים?

מאת: דוד כהןרפואה30/01/192149 צפיות
סינוסיטיס היא מחלה זיהומית שיכולה להיות כרונית ולעיתים יש נטייה גנטית לחלות במחלה. הגורמים למחלה הם בעיקר הצטננות וגודש באף ובמערות הפנים (לחי, עיניים ועוד), כשיש כאבים שלא חולפים באזור הפנים חשוב להבדק ע"י רופא על מנת למנוע סיבוכים

מאת: ילדונתרפואה15/08/182596 צפיות
ניסויים בבעלי חיים אינם רק נושא מדעי אלא גם טעונים רגשית. למצדדים בניסויים בבעלי חיים וגם למתנגדים יש טיעונים צודקים, מוכחים וכבדי משקל. להלן ננסה להבין ולו במעט את מורכבות נושא הניסויים בבעלי חיים.

מאת: יצחק בכררפואה18/06/181583 צפיות
לחץ בעבודה ובריאות לקויה הם עניין שכיח. מחקרים רבים הוכיחו את הקשר הזה שבין לחץ נפשי לבין בריאות לקויה. המחקר הנוכחי מצא שלחץ נפשי גבוה גורם גם לאובדן ימי עבודה על רקע של בעיות נפשיות וכמובן להפסדים כלכליים. העובד הוא הנכס הכי חשוב של המעביד. עובד מרוצה הוא עובד יצרני. עובד מדוכא הוא עובד שלא ניתן למצות את יכולתיו. התפיסה הזאת מתבססת על מגוון רחב של מחקרים כולל המחקר הנוכחי שעסק בתחום הארגונומיה וההשפעה שיש למצבו הנפשי של העובד על היכולות שלו.

מאת: אלעד סאעת רפואה29/03/181486 צפיות
פריצת דיסק, חוויה זה בבטוח לא... פריצת דיסק... רק מלשמוע את צירוף המילים הזה נעשה כאב מדומה בגוף. ללא ספק פריצת דיסק היא בעיה בריאותית המעיקה על הסובלים ממנה ומשנה את איכות חייהם שלא לטובה כמובן. עם זאת עולמנו המפותח לא נותן לנו להישאר עם הכאב יותר מדי זמן ומצא לנו אפשרות מצוינת להעלים את הכאב.. קראו את המאמר הבא והכירו את הדרך.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica