מיץ נוני מופק מפרי הנוני (Noni), עץ ממשפחת האנונה, הגדל באיים הפולינזיים ובעיקר בהוואי. הנוני הוא צמח ירוק עד הפורח כל ימות השנה המניב פרי בגווני צהוב-לבן. בפולינזית משמעות השם נוני היא מתת האל, ושמו המדעי הוא: Morinda citrifolia. הפרי מכיל יותר מ-150 ויטמינים, מינרלים ואנזימים, כמו הקסרונין והאלקלואיד פרוקסרונין שמעודדים ייצור מוגבר של הקסרונין שמייצב את המבנה המולקולרי של התא. כבר לפני כאלפיים שנה הכירו הפולינזים בתכונות הרפואיות של הנוני והשתמשו בו כתרופה לבעיות בריאות שונות כמו במערכת הנשימה או העיכול והמעיים. במחקרים באוניברסיטאות בעולם נמצא שהנוני מהווה תוסף מזון חיוני מאד לבריאות. ומחקרים נוספים מתבצעים באוניברסיטאות שונות בעולם על מנת לעמוד על אפשרויות הריפוי הגלומות בצמח זה.
תהליך הפקת התכשיר בדרך הפולינזית הקדומה כולל קטיף ידני, ייבוש הפרי בשמש, תסיסה, מיצוי ואריזה.
דר' הייניקה שחקר את פרי הנוני גילה שהוא מהווה מקור עשיר לחומר המוצא של הזרונין (פרוזרונין) וגילה גם את האנזים שמשחרר את הזרונין מהפרוזרונין (פרוזרונאז). הזרונין משפיע על מבני החלבונים בגוף (שהם שרשראות ארוכות של חומצות אמינו שאינן שומרות על יציבותן לאורך זמן), בכך שהוא מסייע בייצוב מבני החלבונים ובשיפור תפקודם.
מיץ נוני מסייע למניעת שפעת, הוא מנקה רעלים, מאזן סוכר ולחץ דם, משפר את השינה והעיכול ועוד.
מבחינת כמויות, מומלץ להתחיל ליטול מיץ נוני בהדרגה, בתחילה כפית ואחר כך שתי כפיות ויותר. ניתן להשתמש במיץ נוני כשתייה, כטיפות עיניים, אף ואוזניים או כטיפול בפצעים, בעור יבש, בכוויות, וכמסכה לעור הפנים.
יש המתארים כיצד השתפרו כל מערכות הגוף שלהם והתמלאו חיוניות ואנרגיה לאחר שהחלו ליטול מיץ נוני. העור והשער קיבלו מראה צעיר יותר ותחושת הנעורים והמרץ חזרו. ויש המזהירים מכך שמיץ נוני עלול לגרום רעילות לתאי הכבד וליתר אשלגן בדם שעלול להזיק לחולים עם בעיות בתפקודי כליות.
בישראל ניתן לרכוש מיץ המכיל כ-96% מיץ נוני טהור ותמציות פטל אדום ואוכמניות. וניתן גם לרכוש 100% מיץ נוני טבעי. אנשים רבים ברחבי העולם שותים את מיץ הנוני שהיום נמצא באופן מסחרי בשוק, וגם בישראל. ניתן להשיג את המוצר כמיץ נוני טבעי או מוגז, וגם כגלולות או אבקה כתוסף מזון ברב חנויות טבע.