משהו טוב באדיבות אתר סדנאות בישול - מתכון הריזוטו שלפניכם נחשב מתכון טבעוני לכל דבר, אין בו חמאה, אין גבינה, אך אל דאגה יש בו שפע של טעמים טובים..המרקם הקרמי הינו מרנין ואם אינכם רגישים לחלב תוכלו בהחלט לפנק את המנה במעט גבינת פרמזן בשלבים האחרונים של הבישול, מה שישדרג אף יותר את המנה הטעימה.
המרכיבים הדרושים להכנת המתכון:
צרור אספרגוס (16-20 יחידות בצרור)
4 כוסות של מים חמים טריים, או ציר עדין של מרק.
2-3 כפיות שמן זית
כרישה קצוצה לקוביות
כוס אורס לריזוטו
חצי כוס ייו לבן
מלח ים (לפי הטעם)
2 כפיות פטרוזיליה איטלקית קצוצה
אופן ההכנה:
רוחצים ופורסים את האספרגוס, חותכים באלכסון. ס"מ בודדים מהקצה. שופכים מעט מים לתוך מחבת ובמהירות מערבבים את האספרגוס. כאשא הצבע מתבהר לצבע ירוק בהיר, מסירים מהבישול במחבת ושוטפים באמצעות מים קרים מאוד על מנת להפסיק את הבישול.
מניחים בצד.
כעת - על מנת להכין ריזוטו - מחממים את המים או את ציר המרק במחבת נפרדת ושומרים על חימומה. בשלב של חום גוה- בינוני, מחממים שמן זית לחום בינוני , מטגנים קלות את הכרישה החתוכה למשך דקה. מוסיפים אץ האורז הלא מבושל ומערבבים היטב עד שהאור מכוסה כולו. מערבבים ומבשלים למשך 3 עד 5 דקות. מוסיפים את היין הלבן תוך כדי ערבוב עד שרוב היין מבושל פנימה.
שופכים כוס אחת של המים החמים או ציר המרק ומבשלים עד לנקודת רתיחה. מורידים את עוצמת האש ומערבבים כל 6 דקות לערך את האורז. כאשר רוב הנוזל מתאדה, מוסיפים את יתר הנוזלים ושוב מרתיחים תוך כדי ערבוב, מורידים את עצימות האש ומבשלים עד ששוב המים מתאדים ושוב ממשיכים עם הוספת עוד כוס נוזלים וחוזרים על התהליך
כאשר הכוס האחרונה מתווספת לתבשיל מוסיפים בעדינות את האספרגוס, מכסים וממתינים בצד למשך מספר דקות, אך חשוב לא להמתין יותר מדי, עוד חשוב לא להותיר יותר מדי נוזלים אשר יהפכו את התבשיל לצמיגי.
לאחר מספר דקות מורידים מהאש ומניחים בצד, מאפשרים לריזוטו "לנוח" מעט בצד.
מחממים 4 קערות הגשה, מוזגים את הריזוטו לקערות ומקשטים עם עלי הפטרוזיליה.
מרכיבים תזונתיים ליחידת הגשה אחת -
קלוריות - 255
פחמימות - 44.4 גרם
כולסטרול - 0 מ"ג
שומנים: 2.7 גרם
שומנים רווים: 0 גרם
סיבים תזונתיים: 3.5 גרם
נתרן: 138 מ"ג
חלבון: 7.4 גרם