דומה כי בשנים האחרונות הפכה קבלת אזרחות זרה של אחת ממדינות האיחוד האירופי למשאת נפשם של ישראלים רבים. הסיבות הן בדרך כלל היתרונות שמעניקה אזרחות כזו והכנת אלטרנטיבה למקרה של הידרדרות במצב הביטחוני במזרח התיכון.
מאז שפולין, הונגריה ורומניה הצטרפו לאיחוד האירופי מנצלים ישראלים רבים ששורשיהם בארצות אלה את האפשרות להחזיק שתי אזרחויות ופותחים בתהליך הוצאת אזרחות פולנית, הונגרית ורומנית בהתאמה.
אזרחות של אחת ממדינות האיחוד האירופי מקנה שלל זכויות כגון בחירת מקום מגורים בכל אחת מהמדינות החברות באיחוד האירופי, אפשרות לעבוד במדינות האיחוד האירופי, לימודים אקדמאים בחינם או בהנחות גדולות, תנועה חופשית בתוך מדינות האיחוד האירופי ועוד.
כמו בפרוצדורות מינהלתיות אחרות מתברר מהר מאוד שאת התהליך הזה עדיף לעבור בליווי צמוד של עורך דין המתמחה בקבלת אזרחות זרה.
התהליך כרוך בעמידה בתנאים שמציבה כל מדינה, בהנפקת מסמכים רבים ובהשגתן והצגתן של תעודות רשמיות, הן מישראל והן מאירופה. מסמכים ישראלים יש אף לתרגם ולאמת אצל נוטריון וכן יש להשיג אישורי אפוסטיל. השגת הניירות כרוכה בפנייה לרשויות בישראל ובאירופה ובאחזור מסמכים מארכיונים אירופים.
עורך דין המתמחה בהשגת אזרחות רומנית, למשל, מכיר את דרישות הרשויות הרומניות השונות, את שלבי התהליך, את המסמכים שיש להשיג ואת הדרך הפשוטה יותר להשגתם ויחסוך ללקוח את דרך החתחתים הבירוקרטית לאזרחות.
אם אתם מחפשים עורכי דין המתמחים בקבלת אזרחות זרה, כדאי לבקר במדריך עורכי דין MartinDale.co.il ולחפש עורך דין המתאים בדיוק לדרישות שלכם.