דודי שמש
בצק סוכר הינו בצק ייחודי הנועד לציפוי עוגות רגילות ולציפוי עוגות לצורך ראווה, בצק סוכר הינו ייחודי במיוחד בגלל מרקמו המאפשר פיסול בבצק בתוספת חומרים מקשים. בצק סוכר התגלה אמנם בטעות במהלך שנות השמונים אך מאז הוא תופס מקום של כבוד בעולם הכנת העוגות והקונדיטוריה.
בדרך כלל השימוש בבצק סוכר נועד לצורך פיסול ועיצוב עוגות חתן כלה.
כאמור אנו מכירים סוגים שונים של בצקים וכולם מיועדים לאפיית עוגות וקינוחים, מה שמייחד דודי שמש זה התנהגותי המעט בעייתית, יש האומרים כי בצק סוכר מיועד לשימוש רק לאנשים מנוסים בבצקים שמכירים את אופן העבודה איתו מפני שישנן כמה הגבלות הנוגעות לעבודה עם בצק סוכר.
אז איך בעצם ניתן להרכיב בצק סוכר ומהן המגבלות בעבודה עם בצק סוכר? אם מעוניינים להכין בצק סוכר בבית יש להצטייד בחומרים הבאים: אבקת סוכר ולא סוכר רגיל, אבקת ג'לי, מים, חומרי טעם וחומרי ריח, ניתן להוסיף גם כן חלבון של ביצה ולא לשכוח את השומן המוקשה. בצק סוכר רגיש מאוד לקום וברגע שמכניסים אותו למקרר הוא מקבל מרקם בעייתי ונוזלי, בצק סוכר כאמור רגיש לקור והקור יצור דביקות לא רצויה, רצוי לא לשכוח גם שכאשר רוצים לצפות עוגה בעזרת בצק סוכר יש צורך לפני שמורחים שכבה של בצק סוכר למרוח שכבה של שוקולד מרציפן או של ריבה, כמובן שזה תלוי בטעם העוגה, השכבה המפרידה בין בצק סוכר לעוגה עצמה נועדה בכדי "להדביק" את השכבה של הבצק סוכר לעוגה שאנו מכינים.
בצק סוכר ידוע בנטייתו להתייבש בצורה מהירה ולכן העבודה איתו אמורה להתבצע במהירות כדי להגיע לתוצאה הנדרשת ברמת הציפוי כדי לא ליצור סדקים בשכבת הבצק. כאמור אם סיימתם את מלאכתכם ולאחר העבודה נותר לכם עודף של בצק סוכר, יש לשמור את השאריות בעזרת ניילון נצמד ובאטימות הרמטית כדי לשמור על האפקטיביות שלו בעתיד, זכרו רק שלא ניתן להשתמש באותו בצק סוכר אחרי יותר ממספר חודשים שנעשה בו שימוש בפעם הראשונה.
ניתן באמת ליצור אומנות קולינרית בעזרת בצק סוכר וכדי להגיע לרמת דיוק ועיצוב מקסימאלית ניתן להקשות בצק סוכר בעזרת הוספת אבקת cmc הגורמת לבצק להיות יותר גמיש ממה שהיה לפני ולאחר ייבושו הוא נותר יציב יותר. אז בפעם הבאה שתראו עוגה מפוסלת בצורת אריה או דולפין דעו שחוץ מהקונדיטור המוכשר יש עוד מישהו שאמור להתחלק איתו במחמאות, מי אם לא- בצק סוכר.