מאת: יעקב עזרא, מומחה לרפואה נטורופטית, תזונאי ומאמן כושר אישי.
מרצה ומלמד בתחומי התזונה, הרפואה והספורט בבית הספר למאמנים אוניברסיטת ת"א - וינגייט, במדרשה לתרבות הגוף - אמריקה ישראל, ובמכון מור (חברת בת של קופת חולים כללית).
חומרים טבעיים אשר מסייעים לנו לשרוף יותר שומנים לאנרגיה.
במאמר הנ"ל אדון אודות מרבית חומרי התזונה ותוספי המזון המסייעים לתהליכים מטבוליים, ולשריפת שומנים מירבית...
שורפי שומן - תפקידם לסייע בירידה במשקל ובהיקפים. שורפי שומן נועדו להפחתת אחוזי השומן בגוף ע"י שריפת שומן עודף. מתאימים גם לספורטאים וגם לאנשים רגילים המעוניינים לרדת במשקל. שורפי שומן מגבירים את חילוף החומרים ואת התהליך ה-thermogenesis, אשר מביאים לשריפת שומן מוגברת. אנו מציעים לכם מגוון רחב של שורפי שומן, העונה על כל הצרכים האפשריים: שריפת שומן, דיכוי תאבון, הגברת חילוף חומרים, חסימת כניסת השומן לגוף וכו'.
לשרוף שומן ולחטב את הגוף, דורשים מכם השקעה רבה. לא רק אימונים קשים ולעיתים ארוכים, אלא הקפדה על תזונת ברזל ואיפוק מדהים. ההמלצה הינה לגשת לאיש מקצועה אשר ירכיב בעבורכם את תוכנית האימונים והתזונה יחד ובקורולציה (בתאום). וזאת לאחר שהתחשב בגורמים רבים, כגון: אחוזי שומן, אחוזי מסת השרירים, גורמים תזונתיים, גורמים אימוניים ועוד...
שילוב תוספי תזונה מסויימים יכול לעזור בתהליך המייגע ולסייע בהורדת אחוזי שומן. ולא, לא מדובר פה בכדורי פלא?! על כן, עלייכם לקבל תוכניות אשר מתאימות לכם באופן אישי וכך תראו תוצאות ! ! !
** צ'יטוזן (chitosan) - הינו רכיב טבעי, אשר מבחינה כימית זהה לסיבים (צלולוזה). מחקרים רבים הראו כי דיאטות עשירות בסיבים הנ"ל יכולות לקצר את זמני מעבר המזון במערכת העיכול וכתוצאה מכך פחות שומנים (גם כולסטרול) יספגו לגופנו.
לצ'יטוזן ישנה תכונה מאד חשובה אשר מאפשרת לו "היתמגנט" אל השומנים ולהפרישם ממערכת העיכול. צ'יטוזן מסוגל לסלק את השומנים ממערכת העיכול עוד לפני שהם הספיקו להתעכל.
** אומגה 3 ושריפת שומן - רמות גבוהות של אינסולין וגלוקוז בדם מדכאות חמצון ושריפת שומן. כאשר רמות הגלוקוז והאינסולין קופצות לשמיים, שריפת השומן כמעט ואינה קיימת. זה מתרחש מפני שגליקמיה ואינסולינמיה מגבירות ייצור של מולקולה הנקראת malonyl coa בתאים, אשר למעשה גם מגבירה סינטזה ובנייה של שומן, ע"י אנזים הנקרא acetyl-coa carboxylase.
דיאטה עשירה באומגה 3 מונעת ייצור של acetyl-coa carboxylase (24), ולכן מצמצמות ליפוגנזיס (בנייה וייצור שומן). בנוסף לכך, אומגה 3 מקטינה את הרגישות של cat 1 ל- malonyl coa (13,16), ובכך מגבירה חמצון שומן.
** קרניטין - צריכת החמצן המרבית היא המדד לכושרו האירובי של האדם. מספר מחקרים מצאו כי נטילת ל-קרניטין תרמה לשיפור צריכת החמצן המרבית (vo2max) בקרב "לוחמי סוף שבוע" ומתאמני סבולת כאחד.
זוהי מעין חומצה אמינית, יש לחומצה זו הרכב של חומצה אמינית אך לא תפקודים של חומצה אמינית. היא אינה מסנטזת חלבונים או מהווה חומר גלם לנוירוטרנסמיטורים כמו חומצות אמינו אחרות בגוף.חומצה זו עוברת סינטזה בכבד. היא מצויה בבשר, שרירים ואיברים מן החי.
נטילת ל-קרניטין מגבירה את ניצול השומן במהלך הפעילות הגופנית ובכך "נחסך" השימוש בגליקוגן. פועל יוצא של תהליך זה הוא, כאמור, דחייה במועד הופעת העייפות וכתוצאה מכך שיפור באיכות הביצוע הגופני
הקרניטין מעביר חומצות שומן דרך קרומים וסחוסים שם הם מנוצלים כאנרגיה. יש לו פעילות מזרזת חילוף חומרים של שומנים ולכן עוזר בהפחתת עודף משקל. יש לקרניטין יכולת להגן על שריר הלב על ידי מניעה של הצטברות שומן בשריר הלב.
בכדי לראות את מרבית המאמרים של מר יעקב עזרא, לחץ כאן