כוכב נולד בשמי הקולינריה הישראלית - שמן האבוקדו. השמן הירקרק מביא אל הצלחת ואל החיך את כל יתרונותיו של פרי האבוקדו ומשדרג כל מאכל - קולינרית ובריאותית גם יחד. השמן מופק מפרי איכותי שהגיע למטעי ארץ ישראל בשנות העשרים המוקדמות. להפקת ליטר שמן אחד דרושים 50 פירות אבוקדו טריים, לא פחות!
טעים להכיר – שמן אבוקדו
טעמו של שמן האבוקדו פירותי עדין, ריחו ריח אבוקדו והוא בעל תחושת חיך חלקה המדגישה את טעם המאכל שאליו מוסיפים אותו, בלא להשתלט עליו. הוא מרוכז מאוד בטעמו ובמרקם שלו ומעניק תוצאה אופטימלית על ידי שימוש בכמות שמן קטנה בלבד.
השמן, מופק בכבישה קרה אחת בלבד*, הוא בעל חומציות נמוכה** ונקודת עשן גבוהה***. בזכות תהליך הייצור הטבעי שלו מתקבל שמן אנין, טהור, טעים להפליא ובאיכות "כתית מעולה" (Extra Virgin).
- לשמן האבוקדו פרופיל חומצות שומן ייחודי, הוא עשיר בשומן חד בלתי רווי (בעיקר חומצה אולאית חד בלתי רוויה 18:1) ומכיל כמות נמוכה של שומן רווי, ללא שומן טראנס.
- השמן מתאפיין בתכולה גבוהה של ויטמיןE (טוקופרול) - אנטיאוקסידנט (נוגד חמצון) רב עוצמה המסייע במניעת מחלות לב והאטת תהליכי ההזדקנות. כף (15 מ"ל) שמן אבוקדו מספקת כ-20% מהצריכה היומית המומלצת לוויטמין E למבוגרים ועד 50% מהצריכה יומית המומלצת לילדים ובני נוער.
- השמן מכיל בטא סיסטרול התורם להפחתת ספיגת הכולסטרול במעי ומשמש נוגד חימצון התורם להקטנת כמות הרדיקלים החופשיים בתאים ולמניעת חימצון הLDL וסוגי סרטן מסוימים.
- השמן עשיר בקרוטנואידים – פיטוכימיכלים האחראים על צבעם הצהוב, הכתום והאדום של ירקות ופירות רבים, ופועלים כנוגדי חימצון
- האבוקדו הוא אחד המזונות העשירים בלוטאין המוגדר משקפי ההגנה הפנימיים של הגוף. נוסף על תרומתו לבריאות העין, מקטין הלוטאין את הסיכון למחלות לב וכלי דם
- השילוב המנצח של רכיבים תזונתיים משובחים המרכיבים אותו תורם להפחתת הסיכון למחלות לב, סוכרת וסרטן, לחיזוק המערכת החיסונית, לשמירה על הבריאות ולטיפוח העור.
- ולבסוף, צבעו הירוק עמוק של האבוקדו ניתן לו הודות לתכולת הכלורופיל הגבוהה שבו החיוני לתהליך הפוטוסינטזה, לייצור הפחמימות ולהפקת חמצן על ידי צמחים. הכלורופיל ידוע בתרומתו למניעה וטיפול בסרטן והגנה מפני חומרים מסרטנים.