אבקת חלבון היא תוסף תזונה עם ריכוז גבוה במיוחד של חלבון (עד 94 אחוזי חלבון), האבקה מכילה בדרך כלל מעט מאוד שומנים ופחמימות והיא אינה מנפחת את הגוף יותר ממקורות חלבון אחרים כמו שנהוג לחשוב.
חלבון חיוני לבני האדם והוא חשוב לתהליכי שימור, גדילה ובנייה של הגוף ובעיקר בכל הקשור לשרירי הגוף. כמות החלבון הנדרשת לאנשים משתנה על פי גיל, גובה ומשקל אך ניתן לומר כי ההמלצה היא לצרוך כשמונה גרם חלבון על כל קילוגרם משקל ליום.
אבקת חלבון - מתי מומלץ להשתמש ?
אנשים שעוסקים בספורט גופני זקוקים למקורות רבים יותר של חלבונים ולכן קל לקשר בין אבקת חלבון לאנשים שעוסקים בפעילות ספורטיבית. אבקת חלבון יכולה להיות תוספת חלבון במקרים בהם יש צורך רב יותר בחלבון או שהגוף לא סופג את החלבון בצורה טובה.
מקורות מזון בהם יש הרבה חלבון הם חלב, קטניות, ביצים, סויה, דגים ובשר והם מומלצים במיוחד לספורטאים שעוסקים באימון גופני אינטנסיבי אך חשוב לציין כי אבקת חלבון היא המקור הטוב ביותר לספיגה יעילה של חלבונים.
יש להבין כי דיאטה וספורט לא ממצים את עצמם לחלוטין כשהתזונה לא נכונה וכאן אבקת חלבון נכנסת לתמונה משום שהיא יכולה לספק את התזונה הנכונה.
מה חשוב לדעת על צריכת אבקת חלבון ?
צריכת חלבונים לאנשים שסובלים מחוסר בחלבונים היא חשובה, היא מונעת פגיעה בהתפתחות המנטאלית והפיזית, שומרת על טמפרטורת הגוף שלא תהיה נמוכה מידי, מונעת את איבוד מסת השרירים, מונעת תחושת עייפות, מונעת קשיחות ויובש בעור ופגיעה במערכת החיסונים.
כמו כן צריכה מוגברת מידי של אבקת חלבון יכולה לגרום גם כן לבעיות בריאותיות שונות כגון איבוד צפיפות העצמות, תפקוד לקוי של הכליות, תגובות מוגזמות במערכת החיסונית, תגובות אלרגיות שונות וכדומה.
האם צריכת חלבון מאוכל יכולה להחליף אבקת חלבון ומהם המיתוסים העומדים מאחורי צריכת אבקת חלבון ?
אין ספק כי חלבון חייב להיות חלק מהתפריט היומי של כל אחד ומזונות עשירים בחלבון הם חלק בלתי נפרד וחיוני בתפריטם של העוסקים בספורט וכושר אך חשוב להבין כי אבקת חלבון מהווה את המקור הטוב ביותר לחלבונים ולכן היא מומלצת בנוסף למוצרי המזון העשירים בחלבון.
יש הרבה מיתוסים מאחורי צריכת אבקת חלבונים, אחד המיתוסים שיש לנפץ הוא עניין הניפוח. אבקת חלבון לא גורמת לניפוח, היא לא משמינה כלל וכשמפסיקים להשתמש בה השרירים לא הופכים לשומן.