כל מה שרציתם לדעת על מד לחץ דם :
כבר לא צריך לגשת לאחות בקופת החולים כדי למדוד לחץ דם, כיום ישנם עשרות סוגים של מודדי לחץ דם ביתיים אותם ניתן לקנות בבתי המרקחת, השימוש בהם הוא קל והם חוסכים מכם זמן יקר אותו הייתם מבזבזים על תורים בקופות החולים.
מד לחץ דם הוא מכשיר שנועד לבדוק את לחץ הדם בגוף, בתשעים אחוז מהמקרים לא ידועה הסיבה מדוע יש יתר לחץ דם, קוראים ללחץ דם זה לחץ דם ראשוני ובמקרים אחרים לחץ הדם הוא בשל מחלה - ללחץ דם זה קוראים לחץ דם משני. גורמים אחרים שמעלים את הסיכון לפיתוח יתר לחץ דם הם תזונה עשירה במלח, שימוש באלכוהול, השמנה, היעדר פעילות גופנית, עישון ותורשה.
אם החלטתם לקנות מד לחץ דם חשוב לדעת כי למרות שהמכשיר נמכר בקופות החולים פעמים רבות אין לו תו תקן משום שהוא אינו מחייב אחד כזה, יש לנקוט במשנה זהירות ולבחור מכשיר איכותי, אמין ומקצועי עד כמה שניתן.
מהו תפקידו של מד לחץ דם ?
מדי לחץ דם יועדים למדידת לחץ הדם בגוף, הלחץ נוצר בשל התכווצויות של הלב. לחץ הדם תלוי בעוצמת כיווץ שריר חדר שמאל של הלב אך הוא תלוי גם בגמישות כלי הדם, מד לחץ דם הוא מכשיר בו יש שרוול שמתנפח סביב הזרוע, את השרוול מנפחים עד למצב בו כבר לא נשמע הדופק, אז יש לשחרר את האוויר מהשרוול ובשלב זה ניתן לשמוע את התחדשות הדופק. לתופעה זו קוראים לחץ סיסטולי.
זהו מד לחץ דם קלאסי למעשה והוא השימושי ביותר בקופות החולים, כמובן שישנם גם מכשירי מד לחץ דם אלקטרוניים ובבדיקות אלו מומלץ להתאים בדיוק רב את השרוול לזרוע כדי לקבל תוצאות אמינות.
שימוש במכשיר מד לחץ דם צריך להיעשות לאחר מנוחה מוחלטת של כמה דקות, כמו כן רצוי להימנע מגורמים מלחיצים שעלולים להעלות את לחץ הדם. חשוב להבין כי לפעמים שימוש במכשירי מד לחץ דם במסגרת רפואית שדורשת מכם להגיע מוקדם ולחכות עד הבדיקה ועצם ביצוע הבדיקה על ידי גורם רפואי גורמים לעליית לחץ הדם - זו סיבה טובה מספיק כדי לבצע בדיקות אלו בבית.
כל כמה זמן יש להשתמש במכשיר מד לחץ דם ?
יש להתאים את השימוש במכשירי מד לחץ דם על פי הדרישות הרפואיות. אם למשל אובחן כי אתם כסובלים מלחץ דם גבוה לאחרונה מומלץ כי תשתמשו במכשיר מד לחץ דם כמה פעמים בשבוע לאורך תקופה כדי לוודא שהוא לא עולה. אם אתם שומרים על יציבות אין שום סיבה להמשיך עם תדירות גבוהה זו וניתן להוריד את השימוש לעיתים תקופות פחות כמו למשל פעם בשבוע וחצי או פעם בשבועיים. אנשים שאינם סובלים מיתר לחץ דם יכולים למדוד לחץ דם רק פעם בשנה.
מדי לחץ דם, ציוד רפואי נוסף ניתן למצוא באתר העיקר הבריאות