"דיאטת שוקולד? לא יכול להיות..." זו התגובה הראשונה של כולם כשהם שומעים על האפשרות לאכול שוקולד ולרזות.
האמת היא שכמעט כל מי שעושה דיאטה צריך להתמודד עם החשק לאכול מתוקים וכיון שיש כל כך הרבה אנשים המכורים פסיכולוגית לאכילת שוקולד, מהווה החשק לשוקולד בעיה שרבים מתמודדים איתה.
קיימות שתי גישות לדיאטת השוקולד.
הראשונה קיצונית וטוענת שאכילה של 300 גר' שוקולד מריר עם 70% מוצקי קקאו ושתיה מרובה של מים יכולה לגרום להרזיה של מספר קילוגרמים בכמה ימים.
השניה מעט יותר מתונה והגיונית הטוענת שאכילה של 3 ארוחות מסודרות ביום, ארוחת בוקר בת 250 קלוריות, ארוחת צהריים בת 400 קלוריות וארוחת ערב בת 350 קלוריות משאירה אפשרות לאכילה של 150-200 קלוריות שמקורן בשוקולד.
זה לא כל כך הרבה שוקולד – רק בערך 30 ג'ר שהם כשליש חפיסה קטנה.יחד עם זאת למי שמכור לשוקולד זה הרגע המתוק של היממה, פינת פינוק קטנה שעוזרת למלא את המצברים ולהמשיך הלאה בשמירה על הדיאטה.
כמובן שמבנה הארוחות צריך לכלול דגנים מלאים, חלבונים והרבה ירקות. זאת על מנת לסייע למערכת העיכול לפעול, לייצר תחושת שובע ולתת לגוף את כל מרכיבי התזונה החיוניים.
לשוקולד יש ערכים תזונתיים חשובים, במיוחד לשוקולד מריר שהוכיח את תרומתו לבריאות כנוגד חימצון חזק. כמו כן יש בשוקולד פלבנואידים הגורמים שיפור במחזור הדם והוכיחו יכולת למנוע מחלות לב ולהוריד לחץ דם.
יותר מכל יש בממתק החום והממכר הזה חומרים המשפרים את מצב הרוח, מעניקים תחושת סיפוק ונחמה רגשיים ואנרגיה מיידית.
התוצאה המקווה היא שמי שעושה דיאטת שוקולד יוכל להתמיד בה לאורך זמן, לרדת במשקל ולהגיע למשקל היעד שלו בקלות.
חייבים לציין שדיאטת השוקולד נחשבת לדיאטה מהירה, דיאטת כסאח שאסור להתמיד בה לאורך זמן כיון שהיא אינה בנויה על תפריט מאוזן ועלולה לגרום לחסרים במרכיבי תזונה חיוניים וכמובן, שכמו בכל מקרה אחר, לפני דיאטה יהיה חכם להתייעץ ברופא, דיאטנית או גורם מוסמך אחר.