התכרבלות לסיאסטה באמצע היום בוודאי נשמעת מהנה, אך היא עלולה להיותהרבה יותר בריאה משאתם חושבים.
רוצים להצליח בענק בבחינה הבאה שלכם? נסו לתפוס תנומה בצהרי היום.
אומנםהממצאים עדיין ראשוניים, אבל מחקרים חדשים מצביעים על כך ששינה, ובעיקרשינת צהריים, מכינה את המוח לזכור דברים. בדומה לביצוע הפעלה מחודשת שלהמחשב כדי לגרום לו לעבוד בצורה חלקה יותר.
"שינה היא לא רק בשביל הגוף, היא בהחלט גם עבור המוח" , אומר מחבר המאמרמת'יו ווקר, מאוניברסיטת קליפורניה שבברקלי. ווקר ועמיתיו חילקו 39מבוגרים צעירים לשתי קבוצות. בצהריי היום כל המשתתפים לקחו חלק בתרגילזיכרון שהצריך מהם לזכור פרצופים ולקשר אותם לשמות. כשש שעות מאוחר יותרביצעו תרגיל נוסף לאחר שכמחצית מהמשתתפים בניסוי ישנו 100 דקות בהפסקה ביןהתרגילים.
תוצאות האנשים שנשארו ערים בין התרגלים היו ב10% פחות טובות מאשר אלושנימנמו. אך ישנו עניין נוסף, בדרך כלל היכולת של אנשים ללמוד מתדרדרתבכ10% משעות הצהריים לשעות הערב, אולם האנשים שישנו שינת צהריים הצליחולבטל השפעה זו לחלוטין. על פי המחקר שלב השינה ללא חלומות, אותו עברו אלוש"תפסו תנומה", משפר יכולות זיכרון. ווקר אומר כי "הממצאים מעידים עלתפקידה הקריטי של השינה בעיבוד זיכרונות. הדבר מוכיח כי לא רק שחשוב לישוןאחרי שלומדים, אלא כי חשוב לישון גם לפני למידה מכיוון שהשינה מכינה אתהמוח לקליטת אינפורמציה".
הוא מוסיף, חשוב לישון מספיק זמן על מנת לאפשר למוח לעבור במחזורי השינההשונים. באמצעות בדיקת הפעילות החשמלית במוח הגיעו החוקרים למסקנה כיריענון הזיכרון קורה בין שלב השינה העמוקה ושינת החלום, הידועה בכינוייהREM ( Rapid Eye Movement ).
ווקר: "יכולת המוח לקלוט מידע אינה קבועה, נראה כי ניתן לדמות את קיבולתהמוח לספוג, הוא עלול להתמלא לגמרי עם למידה מתמשכת במהלך היום".
מחקר זה רק מוסיף למה שכבר ידענו על חשיבות השינה, שינה היא יקרת ערךלסטודנטים ולאנשים אשר סובלים מבעיות זיכרון בגלל זיקנה. מחקרים עדכנייםאחרים טוענים כי שינה יכולה לעזור בחשיבה יצירתית וזיכרון לטווח הארוך.
אז מה יכול להיות יותר טוב מהשילוב של לנוח, להיות חכמים יותר ולהתפנקעל מזרון ד"ר גב?!
כלום!
אתם מוזמנים לאתר ד"ר גב לגלות על מגוון כורסאות עיסוי , כורסאת T.V ועוד.