שינה היא המפתח לבריאותנו הפיזית והנפשית, אבל מספר שעות השינה שלהן אנוזקוקים על מנת להישאר בריאים וערניים משתנה על פי המין, שלב ההתפתחות שלנווהגיל.
ד"ר פיליס זי, פרופ' לניורולוגיה ומנהלת המרכז להפרעות שינה של בית הספרלרפואה באוניברסיטת נורת' וסטרן בשיקגו: "שינה חשובה לתפקוד הנפשי, ערנות,יצירת זיכרונות, בקרת מצב רוח ובריאות פיזית". ד"ר זי מסבירה כי מספר מועטשל שעות שינה או איכות שינה לא טובה, יכולים לסלול את הדרך למגוון בעיותרפואיות נפשיות ופיזיות, מסכרת ועד השמנת יתר. למעשה, נתונים מחקריים מראיםכי מספר שעות השינה משפיע על הצורה בה הגוף שלנו מעבד גלוקוז, דבר היכוללהוביל לעמידות לאינסולין (קדם – סכרת). ישנן גם ראיות כי מחסור בשינה משנהאת בקרת התאבון של הגוף ועלול לגרום לאכילת יתר וכן בחירת מזונות התורמיםלעלייה במשקל והשמנת יתר.
השינה שלך צריכה להשתנות לאורך השנים.
כמות השינה שאנו צריכים כדי להמשיך להיות ערניים, פעילים ובריאים, תלויהבגיל שלנו ומשתנה מאדם לאדם. רוב המבוגרים צריכים שבע שעות שינה או יותרבלילה. על פי ד"ר זי "אנשים שונים צריכים מספר שעות השינה שונה, אך הנתוניםתומכים בממוצע שבין שבע לשמונה שעות. לישון בצורה כרונית פחות משש או יותרמתשע שעות הולך יד ביד עם בריאות קרדיומטבולית לקויה".
הרי תמונת המצב למספר שעות השינה בלילה שאנו זקוקים במהלך חיינו:
· עוללים (פחות מ11 חודשים) – 14 עד 15 שעות שינה.
· תינוקות – 12 עד 14 שעות שינה.
· גלאים 2 עד 6 - 11 עד 13 שעות שינה.
· ילדים – 10 עד 11 שעות שינה.
· מבוגרים – 7 עד 8 שעות שינה (מתבגרים זקוקים למעט יותר.
· זקנים – 7 עד 9 שעות שינה.
למרות שרוב הגברים והנשים זקוקים לשבע עד שמונה שעות שינה ללילה, באופןכללי דפוסי השינה שלהם שונים. לעיתים קרובות נשים ישנות יותר מגברים ושנתןקלה יותר ומופרעת ביתר קלות, לנשים רבות ישנן בעיות שינה לא מאובחנות.בעיות העלולות להפריע לשינה אצל נשים כוללות דיכאון, הריון, שינוייםהורמונליים הנובעים מגיל הבלות וכן בעיות רפואיות ככאבי גב.
מחקרים מראים כי גברים לרוב מפסידים שעות שינה בגלל לחץ הקשור לעבודה.גברים גם נוטים לקחת את השינה יותר כמובן מאילו ולהישאר ערים יותר ממהשכדאי להם. בדומה לנשים גם גברים ישנים פחות בגלל דיכאונות ובעיותרפואיות.
אם אתם מאמינים כי אתם זקוקים לייעוץ מקצועי בגלל חוסר השינה שלכם,רעיון טוב הוא לנהל יומן שינה למשך שבוע. יומן זה יעזור לרופא שלכם לקבלתמונה מדוייקת על היסטורית השינה שלכם. המלצותיו יכולות לכלול תרופות מרשם,אמצעי לשמירת מעברי האוויר שלכם פתוחים בזמן שינה או אולי אפילו תוכניתהרזיה בהתאם לסימפטומים ולצריכים האינבידואלים שלכם.
יתכן ואתם צריכים להתחיל לחשוב על מזרון חדש?
אתם מוזמנים לאתר ד"ר גב לגלות על מגוון כריות שינה ,כורסאת T.V ועוד.