תאונות דרכים מתרחשות במדינת ישראל בתדירות גבוהה ומעורבות בתאונת דרכים היא אירוע מטלטל אשר בנסיבות מסוימות עלול להשפיע רבות על מהלך החיים. בין אם כתוצאה מהתאונה נותרת נכות כלשהי ובין אם הנזקים הרפואיים שנגרמו בעקבותיה ניתנים לטיפול מלא, מדובר לעיתים בטיפולים רפואיים הכרוכים בזמן רב, בסבל גופני ונפשי ובתקופת החלמה שעשויה להיות ארוכה. זאת בנוסף להיעדרות מהעבודה ונזקים לטווח הארוך. כל אלו עולים כסף, לרבות בגין הוצאות לצורך מימון הטיפולים הרפואיים והנסיעות כתוצאה מאובדן ימי עבודה של הנפגע .
המפתח להתמודדות עם עלויות תאונות דרכים היא הגשת תביעת פיצויים בגין נזקי גוף. תביעות נזקי גוף, בגין מעורבות בתאונת דרכים, הן תחום משפטי סבוך ומורכב ולפיכך לפניכם מספר עצות שיסייעו לכם בטיפול נכון בתביעת הפיצויים-
· פניה מיידית לטיפול רפואי- ישנה חשיבות גבוהה לפניה לקבלת טיפול רפואי סמוך ככל האפשר למועד התאונה. במקרים רבים נפגעי תאונות דרכים חשים את הכאבים רק לאחר מספר ימים, בעיקר אם המדובר בפגיעות גב וצוואר. לכן, חשוב לפנות סמוך ככל האפשר למועד התאונה לחדר המיון או לקופת-חולים.
· תיעוד הטיפול הרפואי- תביעות פיצויים לאחר תאונות דרכים בגין נזקי גוף חייבות להיות מגובות במסמכים המעידים על הנזקים שנגרמו ועל הטיפולים הרפואיים שניתנו בעקבות התאונה. חשוב לשמור על כל מסמך רפואי, תוצאת בדיקה, צילום או בדיקת הדמיה כדי לבנות תשתית לחישוב גובה הפיצויים בתביעה.
· תיעוד ההוצאות הנוספות- תביעות לפיצויים לאחר תאונות דרכים כוללות גם את ההוצאות הנלוות, הסעות לטיפולים, עזרה בבית, ציוד רפואי לטיפול בבית וכד' ולכן חשוב לתעד גם אותן לצורך הגשת התביעה.
· פניה לעורך-דין- תביעות פיצויים לאחר תאונות דרכים הן תביעות מורכבות הדורשות היכרות רחבה של תחום הנזיקין וניסיון בטיפול בתביעות נזקי גוף הכוללות ביו היתר תביעות פיצויים בעקבות תאונות דרכים. לפיכך, לנפגעים בתאונות דרכים, כדאי ואפילו רצוי להעזר בעו"ד המתמחה בתביעות פיצויים לפי חוקי הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים.
המידע במאמר זה הוא כללי וראשוני בלבד ואינו מיועד בשום מקרה לשמש כייעוץ משפטי וכיוצ"ב ו/או כתחליף לייעוץ משפטי וכיוצ"ב לכל מקרה ונסיבותיו הדברים נכונים למועד כתיבתם ונכונותם עלולה להשתנות מעת לעת.