תאונות דרכים הן אירוע פתאומי שתוצאותיו קשות ולעתים קרובות בלתי הפיכות. על ההתנהגות לאחר תאונות דרכים השפעה גדולה על הסיכויים לזכות בפיצויים ראויים בעקבות התאונה וההתנהגות מיד לאחר תאונות דרכים חשובה על-מנת להבטיח טיפול נכון ויעיל ככל האפשר וכן על-מנת להכשיר את הקרקע לקראת תביעת הפיצויים העתידית.
לפניכם מספר עצות חשובות לנפגעי תאונות דרכים אשר הקפדה יתרה עליהן תוכל לשרת את הנפגע בהמשך-
1. תיעוד התאונה במקום- צילום של זירת התאונה ושל הרכבים המעורבים בתאונה ושל הפצועים יכול לעזור לאחר מכן. כיום ניתן למצוא מצלמה כמעט בכל מכשיר סלולארי, דבר אשר הופך את הצילום לנגיש מאי פעם.
2. פניה מיידית לחדר המיון- חשוב לפנות לחדר המיון סמוך ככל האפשר לאחר תאונות דרכים . נזקים שאינם נראים או מורגשים בשטח יכולים לתת את אותותיהם מאוחר יותר. באם פוניתם ע"י אמבולנס הקפידו לקבל לידיכם העתק מטופס הטיפול ובכל מקרה דווחו לבית החולים כי אתם נפגעי תאונות דרכים והקפידו כי הדבר ירשם בטופס הטיפול.
3. דיווח למשטרה - מומלץ לדווח למשטרה על התאונה בסמוך לאחר התאונה יש למלא במשטרה טופס ובו כל הפרטים הנדרשים במקרי תאונות דרכים לרבות פרטי הרכבים המעורבים, הנהגים, עדים למקרה וכל פרט חשוב אחר ולקבל העתק.
4. שמירה על רצף טיפולי מתועד- חשוב להקפיד ולטפל בכל הנזקים הגופניים שנוצרו בעקבות התאונה, לרבות פניה לרופאים מומחים ובדיקות מעקב, וכן לתעד את כלל הבדיקות והטיפולים ולשמור אותם להמשך.
5. תיעוד ההוצאות הנוספות- באם בעקבות תאונות דרכים נוצר צורך בהוצאות נוספות, כגון- הוצאות רפואיות , הוצאות נסיעה, הוצאות עבור עזרת צד ג ' וכד' חשוב לשמור קבלות והוכחות לכך על-מנת שניתן יהיה לכלול הוצאות אלו בתביעת הפיצויים.
בנוסף לכל האמור מומלץ כי נפגעי תאונות דרכים יעזרו בעורך-דין המתמחה בתביעות פיצויים בעקבות תאונות דרכים, יציגו בפניו את כלל החומר שנאסף ויתיעצו עימו בדבר המשך הטיפול.
המידע במאמר זה הוא כללי וראשוני בלבד ואינו מיועד בשום מקרה לשמש כייעוץ משפטי וכיוצ"ב ו/או כתחליף לייעוץ משפטי וכיוצ"ב לכל מקרה ונסיבותיו הדברים נכונים למועד כתיבתם ונכונותם עלולה להשתנות מעת לעת.