עצירות ילדים נחשבת לאחת התלונות השכיחות ביותר בהם נתקלים רופאי ילדים. עצירות ילדים ניתנת להקלה מהירה ומיידית על ידי טיפול תרופתי באמצעות אחת מהתרופות הקיימות בשוק. במידה ומופיעה אצל הילד עצירות תרופות משלשלות עדינות יקלו במהירות על הסמפטומים. בדרך כלל עצירות מלווה בתחושת אי נוחות, מלאות ואף כבדות שכאמור חולפים במהרה לאחר קבלת התרופה. עצירות היא מצב שכיח לעומת עצירות כרונית הנחשבת לתופעה נדירה יותר ומצריכה התייחסות רפואית של רופא מומחה. עצירת כרונית מופיעה לרוב בקרב האוכלוסייה הבוגרת והיא אופיינית לאנשים שעברו טראומה פיזית ומחלימים כעת מניתוח. עצירות כרונית פוקדת גם נשים בהיריון או קשישים אך נחשבת לנדירה בקרב אוכלוסיית הילדים.
במקרים בהם מופיעה אצל הילד עצירות על רקע טיפול תרופתי במחלה אחרת ממנה הוא סובל מומלץ לפנות להתייעצות רפואית. למרות שהשוק מלא בתרופות יעודיות לצורך טיפול בעצירות, כדאי לפנות לרופא על מנת שיתווה נגד עצירות תרופות שאינן סותרות את פעילותן הרפואית של התרופות הראשוניות. במקרים בהם הילד מתלונן על עצירות המלווה בכאבי בטן או סימני אי שקט, וכאשר שגרת יומו נפגעת, מומלץ גם כן לערוך בירור רפואי למצב זה. בירור רפואי מקיף מאפשר לרופא למפות את הסיבות להופעת העצירות ולהתוות טיפול תרופתי מתאים. לאור העובדה שהשוק מלא בתרופות עם ובלי מרשם נגד עצירות, יאלץ הרופא על סמך הנתונים שהצטברו בידיו להתאים את הטיפול הנכון למצב.
בנוסף על הטיפול התרופתי, ניתן לסייע להצלחתו על ידי שינוי בהרגלי התזונה ואימוץ אורח חיים בריא. ילדים מטיבם נוטים לנהל אורח חיים בריא ואקטיבי ומוציאים אנרגיה רבה במהלך היום. במקרה והילד אינו פעיל גופנית יש לעודדו לכך ואף לרשום אות לחוג ספורטיבי כלשהו. תנועת המעיים מושפעת ישירות מפעילות גופנית שר מעודדת יציאות תקינות ומונעת מצבים של עצירות. בנוסף על פעילות גופנית יש להקפיד כי הילד שותה מספיק מים ביום. ילדים רבים "מתמכרים" למשקאות ממותקים או אף לגרוע מכך - קולה, ואינם מקפידים על שתייה מספקת של מים על בסיס יומי.
יש להקפיד כי הילד שותה מספיק מים ביום ולמתן את צריכת המשקאות הממותקים ככל האפשר. במקרים בהם העצירות חוזרת ונשנית לאורך זמן, מומלץ לנהל מעקב אחר היציאות ולתעד את סוגי המזונות אותם צורך הילד במהלך היום. יש לבדוק אילו מזונות גורמים לעצירות ואילו תורמים לפעילות מעי תקינה. בדרך כלל מזון שנאכל מתעכל במשך 24 שעות במעיים ומופרש ביום למחרת, כך שניתן לעקוב בדיוק אחר סוגי המזונות הגורמים לעצירות. כדאי גם להוסיף לתפריט היומי של הילד מזונות עשירים בסיבים תזונתיים (דגנים פירות, ירקות ועוד) הידועים כמסייעים לפעילות מעי תקינה.