חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

מחלת הפוליו

בשלב המקדם של המחלה תתפתח דלקת קרום המח, המתבטאת בחם גבוהה מאד, חולשה גופנית יוצאת דופן, כאבי ראש בלתי נסבלים ובחילות.

תוך 48 שעות מתפשטת על הגוף חולשה שרירית, בתחילה בצד אחד של הגוף, על ציר האורך. לעיתים היא

 תוקפת, גם את הצד השני. התוצאה המוטורית הקיצונית תהייה הזדקקותו של החולה לקביים. במידה וייפגעו העצבים האחראים על שרירי הנשימה, יכולה נגיף הפוליו לגרום למוות. בשלב הראשון יש ירידה באיורור הריאות, ואח"כ היזדקקות לחצן.

התמונה של בוגרים בני כ-60 על קביים, כשרגליהם מתנדנדות ללא מסה שרירית, הולכת ונהית נדירה, אך עדיין קיימת, עדות למחלה הקטלנית.

בשנות ה-50 של המאה הקודמת, פותח הנגיף הראשון נגדה, ואחוז החולים ירד פלאים. כיום ניתן הנגיף בקביעות לתינוקות דרך הפה, וזיכרה של המחלה קיים רק במדינות מתפתחות, שאינן מקפידות במתן חיסון, ואינן שולטות בחינוך להיגיינה בקרב האולוסייה.

 הנגיף מצוי בביוב, וההידבקות נגרמת מאוכל שבושל במים אלו או ידיים מלוכלכות שנשטפו במי שופכין או מאגר מים מזוהם. או אז הוא מתרבה בלוע ובמערכת העיכול בקצב מהיר, ויגרום לחם, הקאות, כאבי שרירים וכו'. ברב המקרים, יתפתח תהליך של חיסון טבעי של הגוף כנגד הנגיף. במקרים נדירים, הוא יחזור למערכת העצבים, דרך מחזור הדם, ויופיעו התסמינים של שיתוק.

אם לא די בכך, כעבור 10-40 שנה, יכולה התקפה של חולשה שרירית לחזור, בעיקר בגלל ניצול יתר של הנוירונים המוטוריים, לחידוש ופיצוי על הפגיעה בילדות..

הביטוי המוטורי של תוצאות המחלה, לאחר ההתקפה הפראית של הוירוס, יהיה היפרטרופיה של השרירים; פגיעה במפרקים בהתאם; בעיות בגיל ההתבגרות עם תהליך הגביהה; בעיות בעו"ש, בגלל יציבה לקויה.

המחלה גורמת להפחתה במספר תאי עצב פעילים. כלומר, הנותרים חייבים לבצע מאמץ אדיר על מנת להפעיל את תא השריר. שחיקת התא העיצבי היא השלב הבא במחלה, ופעילות שרירית מופחתת, שתופיע עם עייפות, חוסר כח, כאבים, תהיה השלב השני, הקרוי פוסט- פוליו.

תחזוקה נכונה, ללא עומס יתר על השרירים והמפרקים תשמור על השלד והשידרה, ותקטין את הסיכוי לפוסט פוליו. ההידרותרפיה, המשלבת חיזוק, שחייה לסבולת לב ריאה, ונמנעת מלהזיק למפרקים, היא הפתרון הטוב והנכון ביותר.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

מנכ"ל גלגל הצלה,גבי טפרברג

המרכז ללימודי שחייה, הידרותרפיה

 

טלפון: 09-7679623 09-7664529 פקס: 09-7668475

Email: gabi@galgalhatzala.co.il

 

אתר: www.galgalhatzala.co.il

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת גבי טפרברג

מאת: גבי טפרברגשיקום והידרותרפיה03/08/101604 צפיות
לימור היגיעה למרכז ההידרותרפי "גלגל הצלה", במסגרת נסיונותיה למצוא עבודה כהידרותרפיסטית. היא שלחה קו"ח, שהיו מאד מרשימים, ומרגע, שנכנסה למים, הבינו כולם, שהיא מוכשרת, מנהיגה, אחראית, בעלת מקצוע ועוד.

מאת: גבי טפרברגשיקום והידרותרפיה03/08/101472 צפיות
יתרון גדול יש להידרותרפיה, בגלל המרחב, שבו היא פועלת. אם מאבד האדם כשני שליש ממשקלו, העומס על המקום הפגוע פוחת, ויכולת התנועה, שהיא המרכיב העיקרי בשיקום, מוגבלת הרבה פחות מאשר מחוץ למים.

מאת: גבי טפרברגשיקום והידרותרפיה03/08/101231 צפיות
בארץ קיימות בריכות קטנות רבות, בעיקר בחצרות של בתים פרטיים, שבעליהן הגו את בנייתן מתוך רצון להנות את בני משפחתם, ומאוחר יותר, הבינו, שזה הוא פוטנציאל אדיר לבלוי שעות הפנאי של האדם.

מאת: גבי טפרברגבריאות ורפואה כללי06/04/1011947 צפיות
ניצולי וירוס שיתוק הילדים מוצאים עצמם, שנים אחרי ההתקפה, במאבק חדש. תהליך איטי של החלשות שרירים, שיכול להגיע לניוון שרירי, בעיקר באזור עמוד השידרה, ולגרום לעקמת, הולך ומשתלט על חייהם.

מאת: גבי טפרברגבריאות ורפואה כללי06/04/101188 צפיות
לימור היגיעה למרכז ההידרותרפי "גלגל הצלה". במסגרת ראיון עבודה, אחרי שמקום עבודתה הקודם נסגר.

מאת: גבי טפרברגבריאות ורפואה כללי06/04/101268 צפיות
טרשת נפוצה שייכת לקבוצת מחלות דמיאלינטביות, הפוגעות במיאלין, שבקצות תאי העצב, ומאוחר יותר בתאי העצב עצמם.

מאת: גבי טפרברגבריאות ורפואה כללי06/04/101389 צפיות
חשיבות מרובה יש לתת לנשימה ומערכת הנשימה, כפי שתבוא לידי ביטוי בהתפתחות של הטרשת. התפקוד התנועתי נפגע, כמו גם מערכות הדם, הנשימה, העיכול וההפרשה.

מאמרים נוספים בנושא בריאות ורפואה כללי

מאת: אבי דוידיבריאות ורפואה כללי04/01/223590 צפיות
איך בוחרים נכון קלנועית שמתאימה לכם ופותרת את בעיית הניידות.

מאת: tiloniבריאות ורפואה כללי15/07/214054 צפיות
מה הצעדים שיש לעשות על מנת להעסיק עובד זר בסיעוד? לרשותכם המדריך המלא

מאת: עופר שלובריאות ורפואה כללי24/09/201859 צפיות
היפוגליקמיה, היפרגליקמיה, סוכרת, סוכרת נעורים, סוכרת סוג 2, סוכרת סוג 1

מאת: דוד כהןבריאות ורפואה כללי31/05/201672 צפיות
חושדים שיש לכם סינוסיטיס? הכנסו וקיראו על התסמינים והאבחון ועל דרכי ההתמודדות עם המחלה.

מאת: דוד כהןבריאות ורפואה כללי30/03/201917 צפיות
אחת הבעיות שאנשים רבים נאלצים להתמודד איתה במהלך החורף, זה שיעול עם ליחה. מדובר בשיעול טורדני שיכול להפריע על איכות החיים ביום יום וכן על איכות השינה. ד"ר דויטש מביא לכם כמה טיפים לטיפול

מאת: דוד כהןבריאות ורפואה כללי09/02/201613 צפיות
כל אחד מאיתנו, בשלב כזה או אחר בחיים מתמודד עם נזלת. זה קורה בדרך כלל כשאנחנו מקוררים, מצוננים, כשאנחנו חוטפים מחלה כזו או אחרת. אך מדוע אנשים מתמודדים עם נזלת כרונית? הבאנו כמה נקודות חשובות

מאת: שלום כהןבריאות ורפואה כללי27/09/192096 צפיות
כל מי שסובל מאקנה, וכבר התחיל לחפש דרכי טיפול או אפשרויות התמודדות עם האקנה, יודע כי מדובר בתחום רחב מאוד.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica